lördag 3 december 2011

Motion i regn.

Det regnade småspik och blåste om öronen idag. Lite kallt var det också. Vi gick till skogs för att kolla läget en sån här decemberdag. Först hittade jag en färdigklädd julgran som inte dög alls sa matten.

Snart därpå snubblade jag nästan över en asp som tog igen sig över vägen. Jag kunde inte rubba den.

Vad är det för attans oljud från hästhagen, utropade jag och höll för öronen? Dom låter ju som om dom kämpar för sina liv! Skriker som mistlurar!

Inte konstigt! När jag kollade lite närmare såg jag ju att det var åsnorna som gick där och tutade i regnet. Med en och annan häst. Jag är glad att jag inte bor precis granne med dom där gaphalsarna.

Sen blev det rackarns kul, för vi skulle gena över en stor, stor vall. När vi gått där en bra stund märkte matten att vi var omringade av breda, vattenfyllda diken åt alla håll! Hon hade jordens bekymmer, för vart hon sig i världen vände så stötte hon på ett brett dike till slut. Hon är inte en helt hopplös typ, min matte, men att hoppa brett det kan hon inte!Men jag hade hur kul som helst och for omkring och flööööög över alla diken lätt plätt för att imponera på matten! Jag hann nog hoppa femtio diken innan hon till slut tog sats och tjoandes lyckades ta sig torrskodd över ett! Dit vill jag gå tillbaka fler gånger. Det var kul!För att lugna ner mig efter all rusch så bestämde jag att jag skulle balansera på så många stockar som jag hann med.
Så då gjorde jag det!

Tills jag blev törstig och upptäckte att jag motionerat så häftigt så jag gått ner så mycket i vikt så jag kunde STÅ på vattnet!

17 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Men vilken promenad Rudi! Vi tyckte att du hittade en jättefin gran, silverfärgad och snygg. Tror inte att den kommer att barra så mycket heller! Vilken tråkig matte du har som inte gillade granen! Dessutom kunde hon inte hoppa heller. Det kan nog inte vår matte heller, men vi kan! På våran skogspromenad kom det inget regn. Inte blåste det så mycket heller. Vi blev varma för vi klättrade mycket, upp och ner, upp och ner!

Puss, puss!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Pensionärsgranen var fin.
Kanske tur att inte vi får bestämma gran.
Nelson

Storolillnosarna sa...

Vi såg inte heller något fel på din upphittade fina julgran.

Emma o Malte sa...

Det där var väl ingen dålig gran du hittade! Men din matte tyckte kanske den var för liten?
Märkligt med åsnor i hästhagarna, vi förstår att du undrade va det var för märkligt. Fast här har vi ju knappt ens sett hästar heller så vi hade nog undrat då också!

Anonym sa...

Vilken rolig aktiveringspromenad du gjort med matten din.Julgranren som var så bra, tänk att matten inte ville ta in den. Snön som kom till oss har tinat men vi har också is på pölarna.

Humlespunk sa...

Det där med att kunna gå på vatten upptäckte Spunkvalpen idag också, fast hon tyckte det var motsatsen till roligt. Nästintill förskräckligt, faktiskt.

Om du får tid kan du väl förklara för flickevalpen att promenadbart vatten inte äter upp en eller så?

Sigge sa...

Hm, du är inte riktigt klok som frivilligt vistas ut i hälsovådligt regn!
Åsnor har jag aldrigt träffat undrar om de också har hundar som favoritföda?

Ann-Margret o Vinja sa...

Så ni har haft regn och rusk hos er idag. Vi klarade oss tills på em och sen började det regna, attans tur vi precis hunnit spåra klart allihopa :)

Så matten gillade inte din fina gran, det som är så mode nu med granar i olika färger. Tror den hade varit jätte fin hemma hos dig.

Verkligen tur du inte bor nära dom där gaphalsarna. man skulle ju bli galen om man var tvungen att lyssna på dom hela dagarna.

Hade varit kul med lite bild/film på matten när hon skuttade runt bland alla diken ;)

Ha en fortsatt skön lördagskväll :)
Kram.

Grabbarna boys sa...

Vad gör regn o rusk när man får vara ute i skog o mark.......absolut ingenting anser vi!!!
Här har vi varit vid havet idag trots att matte jobbat och att det blåser värsta stormen ute!!
Inte dåligt det heller.
Vov från grabbarna boys!

becca & olga sa...

Visst är det lite kul att det börjar bli is ute :D
hihi vilka söta "hästar" :)

Ludde sa...

Du har allt kul du! Jag skulle också vilja baalansera och hoppa över diken, men jag får nöja mig med att halta fram på trottoarerna här hemma. Åh va jag tycker synd om mig... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Jag för min del skulle också gärna skutta över (och ibland i) diken! Men min gamla matte... nä, det skulle aldrig funka!
Den där julgranen med en ljusslinga i - det vore väl TOPPEN! En gran att spara och återanvända år efter år! Hon måste ha råkat ut för hjärnsläpp, din matte, som inte såg potentialen!!!

Wille sa...

Hurtbulle där ! Här går en annan och fäller ner öronen mot all ruggig blåst och småspik, och så kommer du och säger att det är kul med sådant väder, det kan jag inte hålla med om !
Men du det där med att hoppa diken, det är helkul, det gör jag gärna också, men en gång föll jag i vattnet och det var ruskigt kallt, och matte fick lov att dra upp mig, så nu kollar jag länge innan jag bestämmer om det är värt att hoppa över eller om jag ska låta bli.
Men alltså om du har tappat så mkt vikt då måste du ju äta mer ! Mycket mer, det är då inte bra att väga så lite, men kanske kan det bero på att isen börjar komma på en del ställen ? Vattnet blir mer hållbart då har även jag märkt. Tror du snön kommer snart också. Det hoppas jag för jag vill busa och fart omkring iden !
Ha en skön söndagskväll nu !

Floridatjej o Buttons sa...

Usch och fy vilket väder säger matte, så skönt att vi är hemma hos oss nu. Jag skulle bli helskitig och ha halva skogen med mig i håret om jag varit med på din promenad. Hoppa över diken är jag inte heller så bra på, men värma mattes MIN säng är jag bra på...........och pussas kan jag också.............

becca & olga sa...

Stilignya headern är :P

Hillman sa...

Joho, det var lika när vi bodde i Bergslagen, där var dikets förlovade land, vart man än gick så var det diken, hihi. Inte visste jag att du var släkt med Jesus, du vet han som kunde gå på vattnet.

Taxpussar.

Nisse sa...

Vad spännande med alla de där kurserna med lydnad och spårning som du och matten gör. Jag tycker om granen du hittade, även om det inte är den traditionella granen så var den mycket vacker med all mossa. Det var bra jobbat av dig att hitta den tycker jag.

Såg din blogg via en länk och ville lämna en kommentar, för det tycker jag du är värd. Spännande att se och läsa vad du hittar på. Verkar hända massor. Vi läses snart igen.

Nisse