torsdag 31 mars 2011

En torsdag i mitt liv.

Ska vi inte blogga ikväll, undrade jag? Kan vi väl, men vi har ju inga roliga foton från idag, svarade matten. Vi tar väl dom vi har då, sa jag bestämt. Roliga eller ej! Dagen började bra, alla var hemma och solen sken. Att morgonsola i köket är en trevlig aktivitet.
Sen drog matten och jag till skogs, det blev en skojig långpromenad. Skojigast av allt? Tro det den som vill, men plötsligt, bara så där, kom Tiger skuttandes i skogen! Snacka om glada hundar! Så vi slog förstås följe och så blev promenaden dubbelt så rolig!
Sen har vi inga foton från resten av dagen, men så här blev den: Efter att matten ätit lunch, cyklade hon iväg med spårpinnarna. Då blev det pirrigt i mig, det är svårt att vänta hemma när man vet att det läggs spännande spår. Hussen sa att matte kommer snart, men det var inte sant för det dröjde länge!
Sen skulle vi vänta i två timmar, så då tog vi varsin tupplur. Och när vi kvicknade till hade det nästan gått två timmar så vi drog iväg. Spåret gick mest på öppen mark och i kärr, bara pyttelite i skogen. Fast det blåste halv orkan med ishavsvindar, följde jag spåret utan tvekan, men blåsten gjorde att jag faktiskt missade två pinnar som ligger kvar därute. Synd om dom. Hade dom inte varit så attans nya och luktfria så hade jag tagit med dom hem med dom andra inluktade pinnarna.

När vi ändå var ute i kylan och blåsten och var lortiga så passade vi på att köra lydnaden på en gång. Det blev mycket fritt följ, inkallningar och fjärr, Jo, och så slutade vi med riktigt fartiga apporteringar, det var rackarns kul!

När vi kom in la jag mig tillrätta i bian och där ligger jag än...

11 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vila är särskilt viktigt för killar.
Ligger också och vilar mina muskler.
Har träffat en tjusig tjej idag och det har gjort mig lite mör. Du har ju röjt med Tiger.
Nelson

Sigge sa...

Visst är det skoj när det dyker upp kompisar så där oväntat i skogen.

Anonym sa...

Du har en duktig matte, hon lägger lite svårare spår än vad min matte gör. Lyckost!

Tessan sa...

Min vän min vän här inne händer det så mycket roligt och "nyttigt" så det står härliga till...men mest roligt hade jag åt ditt "tonårsfirande" med Alf....kraken så sugen han var och du "råkade" slicka i dig allt...tur att matte såg det och att Affe fick nytt gottis! Men tanken var ju väldigt fin att låta honom få gottis i finglaset:)
Tjoflöjt från oss...som inte gjort ett nyttigt uns på jätte läääänge!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken tur du hade som träffade Tiger på din promenad :) Sen att matten la lite spår åt dig också låter ju super kul :) Synd bara du inte hittade all, men det gör du säkert nästa gång :)
Vad bra ni han med lite lydnad också :)

har du och matten några tävlingar inplanerade än då och i vad så fall??

Sv. Jag har inte sett programmet med Spike än men ja har spelat in det. Har faktiskt ingen aning om var han är nu men han borde väl vara i sin nya familj, tror jag.

Eva sa...

Väldans bra torsdag verkar det ha varit! Särskilt att det kommer en skuttig Tiger i skogen så där! Har han kanske läst om Puh och hans kompis, den alltid skuttige Tigger?:)

Ludde sa...

Ja, inte kommer det några Tigrar skuttande här inte! Tänk att du får ut DIN matte i sånt väder. MIN matte är inte byggd för gång i is, säger hussen. Hon gick i alla fall med på solskenspromenaden mitt på dan... Kramis!

Kasper sa...

Attans kul, det där med Tiger som dyker upp hur ofta som helst, ju!!

Såg att du verklgien försökte hjälpa Alf, men en olycka händer ju så lätt.
Tur att matten råkade se den!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Svar: Nelson var drygt nio månader när han kom till oss. Han var helt otränad socialt men i övrigt i gott skick.
Första tiden var ett kaos och jag funderade mycket på om jag/vi skulle klara att få honom att bli en fungerande hund.
Under många och långa skogspromenader lärde Nelson och jag att känna varandra.
Jag ångrar inte det hårda och tålamodsprövande arbetet för han är en hund som ligger oss väldigt varmt om hjärtat.
Ulf

Hillman sa...

Det gör du alldeles rätt ligger i bian vill säga. Som du slitit så måste du va väldans trötter. Kul med Tiger kompis i skogen, ni verkar ha en härlig skog hos er.

Taxpussar.

Buttons sa...

nej men .........ni har ju fått sommar ?? jag trodde ni fick mer snö ?
blötpussar snygging