tisdag 29 mars 2011

Tonåring i familjen.

Idag fyller min katt Alf 13 år. Så då skulle jag fira honom. Jag gav honom det finaste jag har: korvsnuttar, ost och en köttbulle. Eftersom han fyller tonåring så tänkte jag ut att han skulle få sina presenter i ett vinglas, för han börjar bli vuxen nu. Men attans också, sa Alf. Hur sjutton ska jag nå ner till godsakerna har du tänkt?
Oj, kanske inte så smart uttänkt, kom jag på. Kan jag hjälpa till?
Min tunga är längre än din.
OK, sa Alf, men sno dig på. Jag är sugen!
Jobba på! Jaja, jag föröker allt jag kan. Rackarns svårt att få tag på gottiset!
Åh, jag ger snart upp, suckade stackars födelsedagsbarnet.
En sista stor kraftansträngning! Alf kunde inte hålla sin tunga i styr när han såg hur jag slet. Nåväl, till sist lyckades jag slicka upp korv, ost och köttbulle, men dom slank ner i mitt svalg. Matten såg och gav Alf nya gottisar. Se det var en riktig tonårshippa!
Sen kom Alf förbi när jag kollade min fina nya bok som jag vunnit på Olgas blogg. Åh, en present till till mig, utbrast han glatt! Men den handlar om hundmassage, och jag tror inte att Alf vill syssla med det, så jag behåller boken. Den är jättefin! Tack Olga!

Annars var vi vid hundklubben för första gången i år, på kursstart i kväll. Det viktigaste vi skulle göra där var att hämta mina priser som jag fick på årsmötet som vi inte var på. Rackarns matten glömde förstås, så nu har jag fortfarande inte sett vilka pokaler jag fått!

16 kommentarer:

Sigge sa...

STOOORT GRATTIS till Alf..
Men du.......äka upp hans födelsedagsgodis var kanske inte riktigt vad du skulle ha gjort eller????

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag skrattar åt när Alf tittar in i kameran när Rudi sticker ner tungan i glaset. Precis som på bra tecknad film a la Tex Avery.
Ulf

Anonym sa...

Grattis Alf!!
Önskar Lill-matten och gästkatten

Elliot Kung af Upphärad sa...

Ha ha, Rudi du är alltid bäst. Kan gissa att tonåringen blev förtvivlad :-) Uj uj, då kommer ni att dras med tonårsproblem framöver nu så... fast Alf verkar vara en ganska lugn kille.
Puss på kattnosen och kram till dig Rudi

Grabbarna boys sa...

Grattis Alf på tonårsdagen!
Vilka häftiga bilder matten er tagit på er godisätning.
Athos är väldigt impad på dig som kan vara nära katten Alf så mycket. Det hade han aldrig klarat av säger han.
Hoppas du får se dina priser snart.
Vov från grabbarna boys!

Ludde sa...

Gratta Alf från mig! Jag tycker det vore smart att lära Alf massera dig! Jag skulle gärna komma förbi på en massage... Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Grattis Alf på 13-års dagen :) Men Rudi då....inte skulle du äta upp Alfs present, du skulle ju bara hjälpa honom. Tur matten gav födelsedags barnet nytt gottis :)

Men vilken klantmatte du har som glömde dina fina priser :( Vi ville ju se vad du fått för fint :)

Sv. Du den där vårkänslan försvann väldigt snabbt idag ska jag säga :( Har varit mulet och snöat idag så nu har vi ingen vår längre :(

Freja Phaléne sa...

Jättegrattis til Alf!!! Och ett grattis till dig också, du är ju grym på det där med tävlingar =)
Puss på dig!

Anonym sa...

Grattis Alf, vilka fina presenter du får, i vinglas och allt. Jag tycker du verkar vara en hyvens katt. Dig skulle jag inte jaga en endaste gång. Rudi: matte är lite snurrig när det gäller namnen hemma , det har blivit för många att hålla reda på. Vill gärna se dina pokaler sen. Puss

Eva sa...

MRAAUUUUUU!!!
GRATTIS Alf!!!
Men har du ingen styrsel på din hund? Han som sägs vara så duktig? Låta honom ta ditt godis! Tur matten hade ögonen med sig... Och kul få se en porträttbild så där säger vår matte. Mycket gulligt litet "skägg" du har!
Simon och Petrus

Hillman sa...

GRATTIS till Alf i etterskott, vi hade inte tid igår som vanligt mattar är så där ibland, min extra mycket.

Fast du får väl inte provsmaka alltihop heller, då fick inte Alf sin födsledagsgodis ändå, du får bjussa honom när fyller år.

Taxkramisar.

Sofie sa...

Men var det inte lite sniket att äta upp Alfs födelsedags karameller :) Tur att han fick nya. Hoppas att ni hade en bra kursstart igår.

becca sa...

Vad bra att boken kom fram som den skulle :D:D
Vad är det för kurs ni går???

Gizmo sa...

GRATTIS på sig katten. Det var en aktningsvärd ålder minsann :-)
Jag tycker du är oerhört snäll som hjälper han..och är man snäll så borde man få belöning för mödan, ja typ smaka på godiset, eller ;-)
SJÄLVKLART är priserna viktiga och jag hopas att vi får se dom i bloggen sen:-)
Kram på sig från Gizmo och gänget

Boubou sa...

GRATTIS! Men det goda var klurigt serverat..!

Ann-Margret o Vinja sa...

Sv. Jo det blir väl att anmäla till ett gäng tävlingar om det finns några som inte är allt för långt borta. Är ju tyvärr stor risk att bli bortlottad också :(

Önskar bara att våren varit lite tidigare så man kunnat träna till dom tävlingarna som var lite tidigare. Men bara Vinja slutar att löpa nu ska vi ut på bruks och träna :) och skogen verkar ju vara på gång också :)