onsdag 16 mars 2011

Hittat fisk och fått vårrus i benen.

I förrgår när jag strosade runt och kollade läget hittade jag ett gäng fiskar! Dom var attans döda. Varför ligger det fisklik i min skog, frågade jag matten? Det är rävmat, fick jag till svar. Så då lät jag dom ligga där i sin hög. Ingen sprattlade fast solen sken så härligt. Vi har värsta hårdaste skaren här i Julita. Det är som att gå på betong på våra åkrar. Det håller till och med för matten!
Då kom jag på att det blir ju bästa appellplanen att träna på! Man kan springa inkallningar på flera hundra meter och få upp farten till hundra knyck!
Så här kan det se ut när jag ligger och väntar på inkallningen. Sen är det bara att rusa för allt vad tygen håller och matten blir så glad så hon proppar mig full med korv när jag väl kommer fram!
I kväll snodde jag kopplet och sprang värsta loppet med det.
Sen knyckte jag mattens vante och fick fnatt!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Rudi, om din matte vågar lämna ut din address till mig så kanske det dyker upp en liten tandkrämsöverraskning på posten. Åhh, typiskt mig-inge vidare duktig på överraskningar. Puss

Eva sa...

(Nää, Freja! Det där var nog en av de sämsta överrasknings-grejer jag set!:)))
Men vilket gulligt vante-tok-Rudi-fnatt!
Trevligt med mat till rödrumporna så där!
Så kan vi tala om att skaren är lika tuff här.

Sigge sa...

Tur att det inte var jag och matte som hittade fiskhögen.
Då hade jag garanterat haft en antingen avsvimmad eller död matte att ta reda på. Såna där förklädda vithajar ska endast befinna sej i vatten och absolut inte i skogarna!

Sofie sa...

Vilka smariga fiskar du hittade på mums de hade vi velat smaka på och gud vad vi hade sprungit på era åkrar. Matte hade inte fått en skymt av oss igen.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag hittade en rådjurskäke i skogen igår. Hussed ville tydligen inte att jag skulle smaska i mig den för han ylade kraftigt så jag släppte väl då.

Fisk i skogen!! Jag håller med. Konstigt!! - Är det växthuseffekten ?? Fast borde det inte vara gurkor och tomater i skogen då?
Vad vet jag . Jag är ju bara en schäferkille och vi förstår inte sånt.
Nelson

Ludde sa...

Undrar om min husse skulle klara en sån där inkallning? Jag skulle nog inte höra honom på så långt håll. Matten däremot är van att rya på honom, så hon kanske skulle höras. Kul vantfnatt... Kramis!

Salza sa...

Så härligt det ser ut med ditt vantfnatt... ett riktigt vårrus. :)

Men du... mat som man hittar i skogen ska man snabbt äta upp, innan matten hinner dit. Och fisk gillar jag, du kan gärna skicka några nästa gång du hittar en hög nånstans.

Grabbarna boys sa...

FIIIIISK i skogen!!
Vad hääääftigt säger vi bara. Tänk att få rulla runt och slafsa i sig några firrar. Vilken lycka.
Men det får väl bara stanna vid en dröm som aldrig kommer att gå i uppfyllelse.
Fast Abbe hittade minsann kokt ris i skogen bakom en sten som han så klart åt med god aptit. men vi undrar ju så klart vad kom det kokta riset ifrån.
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Kan förstå du tyckte det var konstigt med en massa fisk i skogen....Är ju verkligen ett ställe man tror man ska hitta fisk på ;)
Tur för matten att du inte fick för dig att rulla i dom för då hade du inte luktat så gott :(

Vilket lyx med hårda åkrar som man kan träna på, låter ju kanon att kunna träna på dom :)

Vad söt du är när du får tokfnatt med mattens vante :)

Sv. Nej du, berdisar kan inte vara kul när det är geggigt ute, blir väldans massa smuts som kommer in. Du har ju inte på långa vägar så mycke päls som dom ;)

Kasper sa...

Kan säga att dom där firrarna, DOM hade varit perfekta för mig att rulla i! Matte hade inte fått en chans att hindra mig, ibland är jag snabb som blixten!
Tänk att vantar kan vara så fnattlockande - det visste jag inte! Nedrans min matte som inte tappar några!

Tuna sa...

Du är härlig när du får tokfnatt Rudi. Du är väldigt lik mig när jag fått tag på en handske. Jag försöker ibland knycka mattes och det är väldigt kul. Jag är väldigt barnslig trots mina dryga fem år.

Den där fiskhögen är väl inte något speciellt gott, eller?? Jag hittade igen en hög med älgskit som var dolt under snön igår och då tog jag mig några kulor. Som hundgodis!

Tack för att du kommenterar. Matte länkar sällan till FB, men ska kanske göra det lite oftare så kommer fler och hälsar på i bloggen?

Jenny o Brio sa...

Spanielfnatt är välrdens bästa fnatt. Tänk om jag kunde få fnatta runt med dig en stund en dag!
Men den där döda fisken måste ha luktat alldeles förträffligt gott att fixa pälsen i?! Eller??

Med eller utan fiskparfym, du är SNYGG!

Pusspusselipuss Elba

Wille sa...

Vantfnatt, jamen det är vårkänslorna det sörru, då ska vantar och annat bort. Idag fick jag också fnatt jag rusade runt som en toking sa matte, men ingen filmade det dessvärre.
Av någon anledning så glömmer matte kameran hemma rätt ofta nu. Undrar varför.

Hillman sa...

Värsta vårruset, hihi. Snyta mattes vante är alltid skojsigt, hihi.

Taxkramisar.