fredag 7 januari 2011

Snöbollsben och snöbollskrig!

Det såg ut om vanligt i skogen idag. Fast sen skulle vi gå en väg där ingen plogat på hela vintern. Där var snödjupet hakdjupt! Attans svårt att forcera fram den kilometer som det gällde.
När vi kom förbi en övergiven gård kom jag på alldeles själv att gå nära, nära husen för där var det mindre snödjup. Smart va?
Äntligen plogad väg igen! Då hade jag så många snöbollar fastklistrade i mitt underrede så man kunde snacka om klockspel! Rackarns svårt att gå var det, benen stack rakt ut, och det hängde och slängde bollar både här och där. (Klicka 2 ggr så ser ni!)
När vi kom hem till mig fick jag jordens överraskning!! Tiger var på min gård!!!! Jag fick totalt glädjefnatt! Och han också!
Jag som trodde att jag var lite trött efter min hakpulsning och snöbollsbenproblem. Det visade sig att det var jag inte alls det! Jag blev okontrollerbart sprallig!
Som en extra överraskning till mig hade Tiger tagit med sig barnen som han passar hemma hos sig! Jag träffar nästan aldrig barn, så det var rackarns spännande!
Vi har snöbollskrig, skrek jag av förtjusning när jag hälsat klart på grabben!
Så då hade vi det!
Det var det roligaste jag gjort på hela vintern! Tänk er själva Tiger och barn och snöbollar! Hemma hos mig! Värsta bästa överraskningen!
Så där höll vi på och tumlade runt i all evighet!
Det var så ini bängen spännade att se var snöbollarna skulle landa!
Vi jagade dom så vi trasslade in oss i varandra titt som tätt!
Jag flämtade som en blåsbälg, för jag fick lov att släpa runt på en helt ny omgång bensnöbollar. Det är jobbigt att löpa amok när benen väger bly. Mattarna avbröt leken innan jag rusade mig medvetslös, det var omtänksamt av dom. Tiger, barnen och Tigermatten sparkade hem till sig och jag placerades i duschen. Det var skönt när bollarna smälte. Sen fick jag mat och pizzakanter, och nu ska jag sova!

15 kommentarer:

Hillman sa...

Hur tusan orkar du kuta med alla dessa bensnöbollar, du skulle verkeligen behöva en sån där heltäckade overall, för då slapp du bollarna. Ska visst finnas något som man kan spräja pälsen med oxå så den blir för glatt för bollisarna.

Taxkramisar.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du blir säkert stark som en oxe Rudi som du pulsar omkring. Woodsmart är du också.Tassar nära väggen runt mystiska huset. Kolla noga övergivna huset. Det kan bo tjuvar där som du kan fånga. Behöver du hjälp så skäll bara så kommer jag.
Snöbollskrig är störtkul.
Nelson

Anonym sa...

Åh du skulle komma och träffa mina barn, världens snällaste kompisar. Jodu, benbehänget har haft ett elände idag. Klumpar överallt. Nu ska matte klippa mitt behäng kort. Puss

Tassintryck sa...

Jisses vilka bollar! Trudi min pudel får liknande runt tassarna då hon är så duktig att smyga och gömma sig när det är dags att raka tassar. Absolut inte lida pin för att vara fin här inte ;-)
kram från mig
/maria

Eva sa...

Vad bra att det blev en så innehållsrik dag idag när det var tvärtom igår!
Be matten kolla efter "Man och pälsglans" för häst! Fungerar jättebra för att slippa så stora snöbollsben.
(Tror det finns på typ Granngården och en del zoo:n. Är i princip siliconsprey så s.k. utredningssprey kan också fungera.)

Jenny, Elba o Dio sa...

Vilket imponerande klockspel... Vansinnit snyggt, matchar precis ditt vita och svarta. Jag tror att jag dååånar!!!

//Elba

Jag nästan skäms... Elba äter Best in show Lamm och Ris (köps på ICA för drygt 200 kr säcken). Vi fick den rekommendationen av en kompis eftersom jag tycker att Elba har kliat sig ovanligt mycket (redan som valp). Vi har testat Robur och Royal också...

Kikkan sa...

Hej Rudi! Har tänkt på Dig idag. Träffat en 12 veckors gammal English Springer Spaniel Teddy och hans 7- åriga Jessie(nya 'big sister'.) Hur gosiga som helst. Vilken superduper bra dag Du verkar ha haft med så mycket bus i snön. Ingen snö här, men ordentligt med lera.. London kramar Kikkan P.S. Finns ett par småsuddiga bilder från idag,på min blogg D.S.

Ludde sa...

Det var dom värsta bollarna jag sett! Förstår att ni kunde ha snöbollskrig. Omtänksamt av Tiger att ta med barnen till dig. Kramis!

Grabbarna boys sa...

Sådana där snöklumpar känner vi smågrabbar igen.
Jobbiga värre!!
Men nu sista dagarna har matte dratt på oss våra overaller o mössor.
Pinsamt, men bra.
Du är faktiskt mycket fin i dina snöbollar.
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad smart av dig att gå så nära huset så du slapp pulsa i snön :) Men hur orkade du springa runt med så mycke snöbollar i pälsen...Måste ju varit jätte jobbigt :(

Vilken kul överraskning att Tiger fanns hemma hos dig när du och matten kom hem :) Kul att han hade med sig lite barn som ni kunde leka med också :)

Tur att matten tog in dig då innan du blev helt slut, kan tänka mig att det var skönt få bort all snö i pälsen :)

Kasper sa...

Fantastiska dekorationsbollar! Tjusigt värre, men jag fattar att det va jobbigt!
Fast förstås kul att kunna använda dom i snöbollskrig! Där lggger allt Tiger i lä! :)

Edith sa...

Oj oj oj vad många snöbollar du bar på. Förstår att det var oerhört tungt. Och vilken lättnad när dom spolades bort i det varma duschvattnet. Colliekramar

cockettsriccardo sa...

Å det e fullt ös på dej!
Förstår att du hade det riktigt härligt skönt å bara plöja fram.
Fast duschen kan va skön när man samlat på sig en massa snöbollar.
Ha en fortsatt skön helg.
Mvh Ricco & Alfons med matte

Wille sa...

Vilka härliga dagar du haft sedan jag kikade in här senast. Dessutom har du redan hunnit med julgransplundringen du såg jag, det har inte vi här hemma ännu, men det var visst dags för det under helgen sa matte.
Snöbolsskrig är jätteskojigt !
Men vi har också letat godis fast i snön, och det blev en utmaning kan jag lugnt säga, men vi hittade alla ! Inte illa tycker jag allt.

Torsten sa...

Jäklar så kuligt snöbollskrig ni verkar ha haft.....!!! Men dina snöbolls-ben var ju ingen lek, det där kan bli tungt det! Här är det tackolov torr snö fortfarande så det fastnar inte i pälsen, blir bara en jädrans massa isklumpar under tassarna!
Ha det, kompis, hörs snart igen!