torsdag 13 januari 2011

Nya arbetsuppgifter.

Solen sken och matten hade ledig eftermiddag, så det blev en härlig långpromenad idag. Vi pulsade ibland, åkte skridskor ibland och ibland tränade vi med blodpudding. Det var omväxlande och bra.På hemvägen stannade vi till så jag fick jobba på mitt nya ställe. Först tittade jag till båten. Jo, den stod kvar. Ingen båttjuv hade varit där i natt heller. Under båten finns grus sen i somras. Det är kul att stå på det.
Sen skulle kaninerna matas och vattnas. Jag mockade inte hos dom idag. Jag fullkomligt ääääälskar att jobba som kaninskötare. Jag har läggning för det. Om jag fick så skulle jag motionera dom rejält när jag ändå är hos dom, men det får jag inte.
Sist ska katterna i huset utfodras och kattoan rensas. Jag brukar skicka in matten att fixa det. Matten säger att katterna inte behöver motioneras heller, så det är lugnast att jag väntar utanför. Då brukar jag passa på att dekorera snövallarna på tomten i gult. Som en fin överraskning till när katt- och kaninägarna kommer hem igen!

14 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Ja du har säkert läggning som kaninskötare. Du är för skön.
Ulf

Sigge sa...

Så klart du borde ha fått umgås med kaninerna och katterna också för den delen!

Anonym sa...

Behöver du hjälp med kaninsköteriet. Det verkar ju vara ett toppenjobb!!

Elba sa...

Du är så otroligt omtänksam och snäll som tänker på allt. Jag tycker nog att matten är lite otacksam som inte vill att du ska motionera husdjuren. Workout ska ju vara hälsosamt :)

Ja, jag vet inte varför min mate är SÅ taskig att hon inte ville ha med mig i något inlägg i MIN EGEN blogg idag... Pha!

Grabbarna boys sa...

Vi älskar också att vara kaninskötare och då menar vi mest att städa hos dem.
Det gör vi varje dag här hemma för de lämnar alltd små svarta kulor efter sig.
GOTT!! säger vi bra.
Men att motionera dem har vi faktiskt lagt ner fullständigt, de är inte ett duggg intresserade av det.
Vov från grabbarna boys!

Stella o Doris sa...

Vilken härlig dag du haft! Under vår studsmatta harvi gräsmatta,nästan lite spännande:-)

Hur kommer det sig att du inte städar kattlådan, det had ju varit en smaklig uppgift :-)

Ludde sa...

Snyggt med lite graffitimålning! Du tänker då på dina grannar. Jag tror nog att du skulle passa bra som kaninvallare. Kul jobb i alla fall, och bra att ha matte som springpojke... Kramis!

Kasper sa...

Låter som en toppendag. Tur kanske för dom där katterna och kaninen att dom inte vet vad dom gick miste om, när du inte fick motionera dom!! Jisses, vad dom skulle gräma sig annars!

Märta o BollnäsTrollet sa...

Låter himlans kul att städa efter kaninerna..det skulle vi också vilja göra:)
Och sen såg vi att det var TUR att din matte o husse läste tidningen ordentligt den 11 så du kunde flytta hem till dom:)
ha det så himlans bra i helgen=)

Salza sa...

Motionera katter är jag jättebra på!! Kaniner har jag inte prövat,men jag tror att det skulle var ännu roligare...

Hoppas du får en mysig helg i snödrivorna! :)

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Hallå Rudi!
Tänk så vackert det låter att dekorera med gult. Jag har aldrig tänkt på det sättet. Om man tänker efter så är det lite poesi över att pinka revir.
Jag skulle bara önska trevlig helg och dela ut en killkram till dig min roliga polare.
Vi hörs!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad spännande med en massa nya arbetsuppgifter. Låter som ett bra jobba att sköta kaninen och katten :)
Fast taskigt att du inte fick hjälpa till att motionera kaninen :( Den såg verkligen ut som den skulle behöva röra sig ;)

Jag fick inte jaga änderna för min matte heller :( Igår han hon säga åt mig så jag han inte jaga. Men förra gången vi gick där då var jag allt snabbare än henne :) :)

Jag ska nog se till att matten får rejält med motion nu när hon är ledig, om hon bara kan hålla sig på benen också ;)

Ha en bra helg :)

Hillman & Illerson sa...

Du är skojig du, jag tror inte att varken katter eller kaniner gillar att motioneras av en stor och hoppig jycke som dig. Inge illa menat du är bara så jätteglad men då blir de nog sura på dig.

Taxkramisar.

Edith sa...

Att vara kanin- och kattskötare låter spännande. Min lillmatte har haft en kanin som var en så kallad frigående kanin, d v s han var helt fri och sprang runt i vårt hus och bet på ledningar och hade det hur kul som helst. Jag tror det var en lycklig kanin. Även om inte matte var lika lycklig alla dagar. Colliekramar