onsdag 20 april 2011

Gjort en god gärning.

I morse tog jag med matten på en liten tur i försommarskogen innan jag släppte iväg henne till tråkjobbet. Jag resonerade som så att hon behövde ha skogsluft i lungorna och fågelsång i öronen alla långa timmar hon skulle stå inomhus i stan idag.

Ikväll kom hon hem och sa att det var bara tack vare min goda idé som hon stod ut i stan hela dan! Jag är attans påhittig och omtänksam tycker jag.

Bara för det fick jag prova på preparatsök (te, Earl Grey) ute i trädgården för första gången. Den där lilla bomulls-paden med några tesmulor på låg gömd både här och där, men den var ju lätt plätt att hitta och få korv! Större utmaningar matte, krävde jag! I morrn, svarade hon och såg beundrande på mig!

10 kommentarer:

Eva sa...

Men då ÄR du ju lite empatisk i alla fall!
Earl Grey slängt ute på marken? Det vågar vi nog inte berätta för vår E.G-tokiga matte...
Jesper o Assar

Team Nelson / Ordringen. sa...

Det är ingen bergamåtta på hur duktig du är. Nej, nu börjar jag visst bli som husse. Ska sluta omedelbart.
Lycka te imorgon.
Nelson

Anonym sa...

Bra att du kan spåra te men jag tycker att du ska be din matte om att spåra knark så kan du ju få jobb hos tullen.:) Glad påsk

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken tur din matte har som har en sån omtänksam kille som dig :) Vilken kanon ide att ge matten lite skogsluft och fågelsång innan hon skulle till tråkjobbet.

Fina bilder på dig i skogen Rudi :) Skönt du är pigg och allert igen efter lördagens tävling, för då såg du verkligen trött ut.

Vad duktig du är med te söket :)

Hillman & Illerson sa...

Du har allt en riktigt bra söksnok, blir nog fina priser på de med ska du se.

Skönt för mattar att få en skogsrunda innan de ska in till stan med alla otäcka dofter.

Taxkramisar.

Katarina sa...

jag tycker också du ska söka extraknäck hos tullen - så har du något viktigt att göra när matten jobbar!

Märta o Bollnäs sa...

Helt rätt att ge din matte lite frisk luft innan jobbet=) men du är ju heeelt otrolig du, hitta earl grey i trädgårn..vi är fulla av beundran..som vanligt!!
Glad Påsk önskar vi också=)

Hector sa...

Just så ska man göra, toppenidé Rudi, Mattar behöver oss för att komma iväg på promenader, speciellt nu när det verkar som om de har Såååå mycket att göra, i alla fall vår matte. Här tränas vi nästan var och varannan dag, och dessutom däremellan. Matte verkar ha gett sig sjutton på att sätta fart med träningen och oss. Men ibland behöver hon lite vanliga promenader också. En sådan dag var det idag hos oss.

Sigge sa...

Bra att du såg till att din matte fick nyttig skogsluft innan tråkjobbet.
Bra jobbat med det där teet

Ludde sa...

Jag tror att det är mycket skönare att leta te och pinnar i skogen. Tullhundarna får bara gå bland avgaser och i tråkiga lokaler och leta knark. Sen måste du ju valla matten ibland också... Kramis!