lördag 9 april 2011

Duktig och inte så duktig.

I morse försvann matten som en kanonkula när vi vaknat, hon cyklade iväg en bit och la ett spännande spår till mig visade det sig! Det var långt och vinkligt och alla åtta pinnar hittade jag. Första 200 metrarna gick på öppet fält och det blåste halv storm, så matten tyckte att jag var superduktig som följde hennes spår precis rätt där också. Lätt plätt, tyckte jag! Det här är jag efter spåret men kvar i spårskogen. Mycket vatten fanns det att skölja ner köttbullarna med.
När jag kom hem stod min bil med öppen lucka, så då hoppade jag in för jag vill alltid följa med. Men attans, min bur var borta! Så då la jag mig där buren ska vara, det kändes bäst.
Men inte skulle jag ut och åka inte! Hussen hade varit till stan och köpt värsta största lådan. Den var tung så ini bängen, och när vi äntligen öppnat den var det inte alls en leksak till mig utan till hussen. En rackarns fin gräsklippare, fast vi har mest bara vatten på vår gräsmatta. Så en pump kanske hade varit bättre.
Medan vi packade upp maskinen dök plötsligt Tiger upp!! Så då drog vi till skogs och Tiger badade många gånger och jag några gånger för det var hur varmt som helst idag i Julita. På promenaden kom vi förbi ett hus i skogen och där gick en tupp och spatserade, så då ville jag kolla lite närmare på den, och så sprang jag visst lite för fort till den, så den sprang iväg och jag efter och det blev ett fruktansvärt oväsen , först på tuppen, sen på tuppens husse och så på matten! När matten stoppade mig till slut hade jag hela munnen full av vackra stjärtfjädrar. Men tuppen hade inte så många alls. Matten har ringt tupphussen och frågat hur tuppen mår och han mår prima sägs det. Bra, för matten blev riktigt ledsen på mig för det här.
Mot kvällen gick vi ut och tränade lite framförgående och vittringspinnar och sånt och då hittade det femtielfte omkullblåsta trädet bara idag. Dom ligger som plockepinn här och där.
Till och med fodertunnan som jag hittade en ponny bakom har blåst omkull.
I trädgården hittade jag blommor...
...och rabarberknopp!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hihihi det där med tuppen var riktigt lustigt tycker jag. Du måste påminna matten om att du är en fågelhund framför allt. Sedan tror jag att tuppen blev glad, nu får han luftat rumpa lagom till våren. Då blir det inte så svettigt för honom när han trängs med alla hönsen.

Eva sa...

Läste om det där hos Nanna och Leia! Bra att du bekräftar det här för jag trodde nästan inte mina ögon: RUDI OLYDIG?!?!?!?
Tycker kanske inte du ska ranta omkring och skrämma tuppar så där...
Mycket duktig med spår är du i alla fall! Där är jag superimponerad.
PUSS!

Ludde sa...

Tja, fjäder i hatten har jag hört talas om, men i MUNNEN! Speciellt när tuppen haft dom i STJÄRTEN!!!! Hur tänkte du egentligen? Du får allt se till att inte du eller matten kommer i vägen för nåt sånt där träd som tänker gå av! Det kan nog göra rätt ont... Kramis!

Kasper sa...

Oj då - där miste den tuppen en del av sin status, åtminstone temporärt! Undrar vad hönorna tycker...

Kanske han var en stroppig typ, och att det var rätt åt honom? Det KAN ju faktiskt vara så. ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken kul dag med både spår och Tiger bus :)
Kan tänka mig att inte matten vart glad om du jagade tuppen så stjärtfjädrarna rykte :(

Ja usch vad mycke omkull blåsta träd det ligger i skogen. Hoppas verkligen det slutar att blåsa snart.

Freja Phaléne sa...

Men Rudi då, slita av tuppen sin fjäderdräkt... Det var väl inte så snällt? Fast du skulle såklart bara hämta honom till matten eftersom du är fågelvoffse?
Frejapussar

Edith sa...

Vilken tur att det gick bra med tuppen. Ibland har såna där tuppar lite svagt hjärta. Mattes gamla hundar ... 2 shelties ... jagade en gång grannens frigående höns. Efter det rejset slutade hönsen tydligen att värpa. Usch det var tråkigt. Colliekramar

Märta Maräng o BollnäsTrollet sa...

hihihii...jamen Rudi det är ju snart påsk...det var så du tänkte va? Pynta påsk-riset;) äsch då...tur det gick bra med tuppen:)

Salza sa...

Vadå "inte så duktig"? Det är minsann inte så lätt att få tag på stjärtfjädrarna på en springande tupp inte. Jag tyckte du skötte dig kanonbra!!!

Sandra sa...

Ha,ha,ha,....det måste serr för roligt ut även om din matte och tuppens husse inte tyckte detsamma....BUSE ;)

becca sa...

Fina bilder på våren :D Den översta bilden med allt vatten och solen som lyser igenom är alltför härlig :D

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja visst är det kul att träna lite :) kan förstå matten som tycker stegen är läbbig, tyckte jag också när jag skulle lära Vinja stegen. Men som tur är har ju dom flesta klubbarna en liten stege också som man kan börja att träna på :)

Hoppas du och matten haft en skön söndag :)