söndag 3 april 2011

Värmechock och vårregn.

Jag vill prova min nya spårsele, befallde jag i morse! Så matten cyklade iväg och la ett roligt skogs- och kärrspår till mig. Medan spåret låg till sig strosade vi i skogen ett par timmar. Det var varmare än vi kommer ihåg att det kan bli, tretton grader, och jag blev alldesles flåsig sen i spåret.
Matten blev ännu flåsigare och jackan slängde hon bort halvvägs. När jag hittat alla pinnar skulle jag fotas fram och bak så alla får se min fina nya sele.
Den var rackarns bra, och aldrig nånsin trasslade linan in sig i mina muskulösa ben.
Enligt datorn skulle det börja regna klockan tre idag, så vi gick hem och bakade i godan ro, för att hinna ut igen innan regnet. Men datorn hade fel för klockan två strilregnade det utanför vårt hus.
Vi blev så nyfikna på hur det var att gå i varmt vårregn så vi drog iväg på långtur. Vi valde en skog som vi inte varit i sen i höstas. Det var spännande. Det porlade och skvalade och strilade och var alldeles underbart!
Man kunde stå stilla i regnet och njuta. Det var magiskt.
Sen var det slut på friden, för nu skulle vi träna lydnad kom vi på. Kopplet på i skogen, det har jag aldrig haft förr, men här är det framförgåendet som jag pluggar. Jag går till höger i stället för rakt fram nuförtiden och matten blir smått irriterad på det. Mig kvittar det.
På den här skogslyckan dansade älvorna. Det var snyggt.
Om det är så snyggt så kan du ligga här en stund och titta, sa matten och bad mig ligga och så gick hon tillbaka till skogen och ställde sig under en tät gran och så fick jag ligga där i strilregnet och titta på älvorna alldeles ensam i många minuter. Det var rofyllt. Sen kom matten och hämtade mig. (Man kan faktiskt se mig på det bruna mitt i bilden)
Kolla noga, det här är nog säsongens sista snörull ni ser mig njuta av! Med den här värmechocken och regndroppandet finns det ingen snö kvar i morrn, tror jag. Nu hänger alla kläder och ett gäng handdukar på tork. Själv har jag gnuggat mig nästan torr mot sängöverkastet och ligger nu i bian och sover snart.

13 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Här kommer jag att haka på. Vilken snygg och bra sele. Jag brukar alltid trassla in benen när jag far fram på spåret och husse har fullt sjå att trassla ut mig.
Skapligt träd du har bitit omkull på en av bilderna också. Impad.


Ser att ni har samma älvväder ni också och husse tycker det är kul att fota och inte minst att titta på era vackra bilder.
Hälsar Nelson

Ludde sa...

Snygg sele! Ni har verkligen gått in för det här med spår, matten och du. Då ska man ha bra grejor. Bra att du tränar lydnad med matten så att hon kommer tillbaks efter några minuter och inte villar bort sig... Kramis!

Eva sa...

Tycker också att du är en jättebra matte-tränare! Hon verkar ju bra lydig:)
Smart är du också - helt rätt att torka sig på överkast och inte blöta ner egna bädden!
Jesper o Assar

Katarina sa...

Du hade väldigt kul med spår och årets sista snörull. jag hade fästingpremiär... : (

kram från Nanna

Sandra sa...

Vilken lycklig vovve du måste vara...vi vill oxå titta på dansande älvor och gå i varmt vårregn i en skog..ser såååå härligt ut...ps vår matte är oxå avis.

Anonym sa...

Den där selen var riktigt sexig tycker jag. Du ser ut som en spårprins i den. Puss

Anonym sa...

Hej Hej Rudi!
Å vilken härlig dag du haft!
Så snygg du e i din spår sele.
Många fina bilder på dej å den härliga naturen.
Här är snön borta sen ett tag.
Å i går plantade vi penseér Alfons gillade det verkligen.
Ha det gott!

Vov vov Ricco & Alfons Å Towe

Sigge sa...

Selen passar dej verkligen bra!
Men jag blir lite orolig för dej, ute i hälsovådliga regnet, vilka hemska skador du kommer att få!
Japp det är trist med Noras flytt.
Matte kan berätta mer för din matte när de ses på din mattes tråkjobb.
Hörde att matte visst ska in där imorgon.

Kasper sa...

Åh, va tjusig sele du har, passar dig ju som tass i handske eller nåt sånt... :)
Bara 10 grader hos mej, men det ska minsann bli ännu varmare i veckan! Kollade på SMHI:s 10-dagarsprognos - precis bara toppen!
Förresten - ojojoj, vad vi letade efter dig på bilden! Matte gav upp två gånger - men hon är oftast envis som synden, så till slut så hittade vi dej!

(Fast vi är lite sura just nu, för det går inte att komma in på varken mina eller mattes sidor! Grrr...)

Sofie sa...

Härligt att du har fått spåra vi längtar tills vi kan göra det. Din nya fina sele är det en björkis. Vi har en dragråtta :) Passande namn kanske som matte brukar kalla oss för stor råttor med.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad fint ditt nya sele är och vad bra att ni slapp trassla in er i linan :)

Men hu för att ut och gå i regnet, inte skönt alls :( Möjligtvis i sommar när det är varmt.

Jenny o Brio sa...

Åh så stilig du är i din nya sele! Men det var allt en mycket liten Rudi-prick som låg i det bruna :)

Elba hälsar så gott med massor av prickpussar! Vi får se idag om hon stannar eller om hon följer med oss hem igen.

Hillman sa...

Sicken sele, men den skulle inte passa mig, för när jag spårar så viftar jag med svansen och då skulle jag trassla in den i linan. Fast det kanske inte finns till taxar heller för den delen.

Taxkramisar.