lördag 2 april 2011

Vår.

Jag måste till tråkjobbet idag, sa matten i morse, men vi hinner en kort sväng i skogen innan jag åker. Du hänger väl med! OK ,sa jag och när vi öppnade dörren var det ett öronbedövande skrikande på om där stor gråa fjäderfäna som kommer med våren. Dom stod nedanför vårt hus mot skogen och tjoade. Det syns knappt på bilden men mitt i står dom. (Klicka)Rackarns vad upprörda dom blev när vi kom travandes. Dom flyttade en åker bort under vilda protester. Men jag fortsatte in i skogen. Det var morgontyst där.
Matten kastade korvsnuttar hej vilt omkring sig för hon hade dåligt samvete att hon skulle jobba utan mig idag. Fast jag har ju hussen hemma då, men det kanske hon hade glömt.
Jag gillar att "bara vara" i skogen. Man blir pigg och lugn samtidigt.
Och matten tycker att det är OK att åka till stan några timmar efter en sån morgonstrosning med mig, säger hon. Så då gjorde hon det och då passade hussen och jag på att städa och tvätta och sånt, fast jag låg mest ute och njöt av vårvädret.
Ganska snart kom matten hem igen och då var det tolv grader ute och vi blev alldeles vårspralliga, så joggingskorna åkte på och så susade vi iväg hur länge som helst och sen blev det slang och shampo för mig för attans vad lerigt och vått det var. Det ska vara så på våren, säger matten och så falsksjunger hon en gammal sång : "På en byväg om våren är det lerigt och dant , men ajajaj och ojojoj vad det är grant!" Sjunger era mattar och hussar också den månntro? Det är pinsamt.

13 kommentarer:

Salza sa...

Så härligt du har det i din skog, Rudi. Både matten och jag tycker som du om att "bara vara" ute i skogen... :-)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Sjunger är bara förnamnet. Värst är när husse har en låt i skallen och kliver ur bilen på bilparkeringen vid ICA och FORTSÄTTER att sjunga en bit in på parkeringen. Jag sjunker ner till reservhjulet!!Pinsam är han.

Sen hälsar husse att din matte kan sova lugnt. Han förklarade varför på vår blogg.
Nelson

Heléne sa...

Just en sådan härlig "mossig" skog som du har hos dej, har min matte varit ute i idag för att lägga spår.
Jag längtar till imorgon för då skall jag dit och spåra.
Tänk dej; att det ligger ett lågt härlig spår och väntar på mej i skogen. Det du!

Hälsningar/Molly i Skåne

Sigge sa...

Matte hälsar att hon hade ingen aaaning om att det fanns en hundbutik där, fast på yngre stenåldern så jobbade hon på hunddagis precis där, det allra första som fanns i de krokarna.
Visst är det skönt att bara vara i skogen, fast det suger rejält i min jobbartarm nu

Anonym sa...

Det är ju ingen snö kvar i din skog alls, Rudi. Skicka hönan till mig så vi får barmark här också.

Jenny o Brio sa...

Näää, min matte sjunger "en kulen natt natt natt" falskt och som en dåre på promenaden, för att försöka få tyst på lillhusse i vagnen. Jag rodnar upp till hårfästet, men hon har svårt att se det tror jag för hon kör på, om och om igen!

Sååå härligt med grön skog!!! Här är den mest vit än!

Grabbarna boys sa...

Du är såååååååååååååå skön hela du Rudi.
Här har det varit vårduggregn o dimma mest hela dagen med en temperatur på 10 grader.
vi som trodde på sol och minst + 15grader, men ack så man kan bedra sig.
Du ska vara riktigt glad att du slipper höra vår matte sjunga. Det är nästan så illa att vi börjar yla.
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken härlig morgon promenad du och matten fick :) Visst har det varit skönt ute med 12 plus grader ute, det har vi haft här också :)

Ni har fint i eran skog.

Kasper sa...

Min matte låter också i skogen, men det är faktiskt inte möjligt att avgöra VAD det är hon sjunger!!?? Spelar ingen roll säger hon, för hon sjunger för att eventuella grisar ska höra oss och sticka sin väg. (Och det gör dom, garanterat...)
Väldigt fin skog du har, och ingen alss snö!!! Och tranor - hos mig ahr dom inte kommit än, vi for iväg och letade idag (fast nu har ju idag blivit i går för mer än ett par timmar sen!)
du fattar, va? :)

Sofie sa...

Vad trevligt att börja morgonen med en uppfriskande promenad. Det kanske vi med ska börja med sedan bara det blir lite ljusare på morgonen. Och snön är borta så klart ;) för den håller på att regna bort nu tack och lov.

Eva sa...

Så skönt att höra att det är fler som har såååå pinsamma mattar! Det är ju hemskt att man inte kan hålla för öronen när man går! Hemma kan man ju i alla fall gå undan...

Sandra sa...

Håller med om att skogen ger båda pigghet och lugn

Hillman & Illerson sa...

Nä, den sjunger inte matten men en massa annat när vi är själva med henne. Det är lite skämmigt, fast hon sjunger bara ibland och inför publik när hon sjunger för någon som fyller år. Hennes röst är inte lika som den var när vi var småa, då var hon inte så hes, hihi.

De däringa gråa flamingos brukar vi har här med, fast de stannar inte så länge.

Taxkramisar.