torsdag 7 april 2011

Kort rapport från Julita.

I tisdags var vi på en av mina klubbar och tränade platsligging med skott. Fast ingen har skjutit bredvid mig sen i höstas så gick det hur bra som helst. Sen ville vi köra budföring med skott, men ingen annan ville det, så då gjorde vi inte det. Men jag kröp attans bra och gjorde lite andra övningar. När matten kom hem ikväll blåste det halv orkan. Vi testar att jogga i stormen, föreslog hon! OK, sa jag och så sprang vi inte alls som gaseller på savannen. I motvinden stod vi nästan still och i medvinden ramlade vi nästan omkull. Men roligt var det! När vi kom hem var jag så yster av blåsten så jag passade på att träna ditten och datten. Det blev hopp/sitt, framförgående, apport, inkallning, vittringspinnarna (i plastpåsen= sterila), leta spårpinnar huller om buller, och bäst av allt, hussen kom med ut och vi körde budföring så grästuvorna sprätte kring tassarna!
På mornarna går jag med hussen och hämtar tidningen och passar på att lätta lite på trycket. Då tar jag alltid med någon leksak. Jag tycker allt går bäst om man bär på nåt. Härom morgonen tog jag med rosa bollen och vet ni vad? Värsta mysteriet...den försvann...bara så där...hux flux. Från ena sekunden till nästa. Oj, vad hela familjen har letat och letat. Men i kväll...lika hux flux...låg den framför fötterna på oss! Den är jätteblöt och smutsig, men den är i alla fall tillbaka!
Lika plötsligt blev det gult och lila i rabatten. Ganska snyggt, tycker jag!

13 kommentarer:

Sandra sa...

Här blåser det oxå galet mycket ikväll...matte vill dock inte ge sig ut och springa med oss :(

Sigge sa...

Oj,oj vilket stötande inlägg. Förstår precis varför FB inte ville ha det!
Stormat har det gjort så det räcker och blir över idag

Lyckopiller sa...

Vi ha r också blåst omkring idag! Vad fint ni har i eran rabatt. Vi hoppas att det har smält mycket snö hemma i Piteå innan vi kommer hem igen!

Anonym sa...

Usch aj när skall detta elände sluta å blåsa här blinkar det med jämna mellanrum.
Ja ni fick ju en mysig kväll Rudi!
Å va kul att den Rosa bollen kom tillbaka.

Ha det gott snygging!
// Ricco & Alfons å Towe

Anonym sa...

Oj den bollen måste ha blåst fram och tillbaka. Det är alltid roligt att läsa din blogg Rudi, speciellt lustigt tyckte matte det var att FB tyckte innehållet var stötande och kränkande. Hahaha...

Jenny o Dio sa...

Det finns många mysterier i naturen. Den blåser på en och snor bollar!

Såklart att du gör allt superbra!

Nu kanske du kan pola lite med mig förresten, när inte Elba är hemma? Jag tycker att du har så härligt lurviga hängöron! Jag vill så gärna bita lite i dom...

// Öronpussar Dio

Sofie sa...

Men vilken bra dag du har haft och vad snygg du var bakom de lila blommorna. själva höll varken vi eller matten på att komma upp för backen när vi var ute och gick. Det blåste så hårt. Lite bättre på andra promenaden senare tur nog.

Märta o Bollnäsa sa...

Vad skönt att bollen kom till rätta:)
Vilken rolig dag ni haft och du är sååå fin där vid blommorna:) vi har inga blommor kvar vi....dom har Bollnäsa grävt upp för läääängesen;)
ha en skön helg!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra att träningen med skott gick så bra :) Hörde du varit i eskilstuna och tränat. Synd jag inte visste du skulle dit för jag var ledig och hade ju kunnat komma och träna lite också.

Sv. Ja vi hade verkligen tur igår att inga träd blåste ner när vi gick. För det låg massor omkull blåsta träd både här o där.

Hillman sa...

Du matchar rabatten snyggt tycker vi, vi gissar på krokusar, fast så krokiga är de inte, hihi. Jag följde med husse och hämtade in posten igår, blir en promenix på så vis för vi har inte lådorna nära oss. Tur att hussen glömde det när han var till affären, så jag fick en extra vända, hihi.

Taxkramisar.

Eva sa...

Samma eländiga superblåst här! Matten höll på att gå i backen när det kom en puff samtidigt som hon gick på ej uppsopat gru:( Därför gnäller hon över ryggen lite extra idag...
Jag kunde kommit o hjälpt dig hitta bollen! Jag är toppen på så'nt!!! Har hittat 4-5 tennisdito se'n jag flyttade hit säger matte. (Hon har förresten fått ännu mer "gott öga" till din hemort se'n hon läste Gudrun Sjödén är född där...)
Krokusar är nog snygga, men man får visst inte gå på dem, har jag fått höra nu...
PUSS!
Assar

Ludde sa...

Härligt när grejer kommer fram sådär. Några skott skulle jag inte gilla. Du är duktig du som inte bryr dig. Dom där indiska jyckarna såg ut att ha det riktigt bra... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Och här blåser det som attan också
Du kan gissa att våra öron fladdrade när vi var vid havet idag minsann. T.o.m Athos öron fladdrade.
Då blåser det ordentligt.
Ha en härlig helg.
Vov o kram!