onsdag 27 april 2011

En hur-kul-som-helst-dag.

Matten har fortfarande ledigt, man kan tro att det är sommarsemester på gång. I morse var det lite svalare så då tog jag med henne på en lång, härlig joggingrunda. Det blev sju kilometer och hon flåsade inte så mycket så det störde den här gången. Jag måste väl göra ganska rätt som PT då, antar jag!
Jag vill spåra, sa jag med ett tonfall som inte tålde motsägelser, när vi vilat lite middag. Så då försvann matten och klurade till ett spår förstås. Efter ett par timmar var det äntligen dags för mig att ta mig an det! Här är jag ivrigt på väg mot spårskogen bakom mitt hus...


...och här är jag i full gång redan! Jag fick forcera massor av torrt granris idag, och ett par bäckar och ett kärr...


...dagens överraskning var att matten gått två gånger över en grusväg, men det var lätt plätt. Det finns inget foto på det, för hon ville inte störa mig då.


Efter ungefär en kilometer räknade vi pinnar...jodå, så klart jag hittat alla. Varje kort pinne är värd en köttbulle och den långa är värd två som man får peta upp själv ur påsen! Det är nästan den bästa stunden av alla!


Efter kontrollräkning, avselning och pås-slickning var det bara att vända nosen hemåt igen...


...för att skölja ner köttbullarna med så där hundra liter vatten! Sen tog vi oss en tupplur och så har vi tränat liiite, liiite på stegförflyttningar som vi förstod, igår på kursen, att vi missuppfattat totalt tidigare. Bara att lära om!
(PS Matten hälsar att ni som redan läst allt det här på fejan behöver ju inte läsa det igen, det blir ganska tråkigt för er).

8 kommentarer:

Ludde sa...

Kan man nu läsa så. Hälsa matten att ibland behöver vi gamlingar läsa både tre och fyra gånger. Jätteduktigt att hitta alla pinnarna och få så mycket köttbullar! Jag letar bara lite godisar vid kaffet, men jag ska försöka få iväg hussen med några pinnar och en stor påse köttbullar nån gång... Kramis!

Kasper sa...

Jag och matte läser ju bara här, så det är en väldans tur att ni inte glömmer oss. :)

Hihi, Rudi, egentligen är det min matte och Sigges matte som brukar tävla om vem som är virrigast, men om din fortsätter som hon börjat med földelsedagen ett par veckor för sent, så kan hon få prya i tävlingen. :)

Som vanligt - attans duktig du är på att spåra! Också.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra du tränat matten Rudi som orkar springa hela 7 km utan att flåsa jätte mycke. Du är verkligen duktig PT tycker jag.

Vilken bra matte du har som fixar en massa kul spår till dig :) Du ser ju jätte duktig ut :)

Var kanske i närheten av ditt hem idag för vi var en sväng till Katrineholm och tränade. Vi tänkte på er när vi paserade korsning där det står Julita på.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Ser fantastiskt bra ut. Jätteduktig spårhund. Kul att se,tycker
Ulf o Nelson

Anonym sa...

Grusväg är svårt, det har inte ens jag klarat när vi försökt fast med blod. Du är rackarns duktig spårhund Rudi. Fast som du säger, för oss springrar är det ju lätt plätt. När är det dags för matten att springa maran? Hon verkar ju vara i högform snart. Det har du lyckats bra med. Puss

Anonym sa...

Kära Rudi, Vi har aldrig sett en sådan olycklig Rudi någon gång som idag när vi tittade in på FB. Kära hjärtans, hur kunde matten din få för sig att bada dig? Hoppas du stänkte ner henne rejält när hon var klar. Jag brukar hitta någon bra dynghög ute att rulla mig i efter baden. Man kan väl inte lukta kamomill heller när man är en springer??

Hillman sa...

Jag har då inte läst på nån fejan, så jag läser här om dä går bra? Ser att du lyckades hitta alla pinnarna, duktig hund. Duktig matte som gav dig köttebullar, för det är världens käk, hihi.

Taxkramisar.

Jenny o Dio sa...

Vi är så glada att du skriver även på bloggen, för vi är inte med i fejan :)