onsdag 13 april 2011

Personal Trainer Rudi Webster.

Hörru matten, hur långt är det egentligen kvar till den där attans kvartsmaran du ska springa, undrade jag i kväll? Ungefär sju veckor, svarade matten. Det blir inte lätt, då får vi allt ligga i, mumlade jag så hon inte hörde. Ut och spring, ingen tid att förlora, ropade jag i stället uppmuntrande till henne!
Så då gjorde vi det. Det blev fem kilometer på fyrtio minuter. Inte så lysande precis. Men det sa jag inte, utan jag hejade på henne och pushade i uppförsbackarna så hon inte ska tappa motivationen. Jag vet väl hur man jobbar som PT.
När vi kom hem var vi så uppspelta så vi körde några budföringar, inkallningar, rutor, apporteringar och hopp av bara farten. Sällan har jag varit så kvick i momenten. Kanske vi ska jogga strax innan tävlingar för att få upp mitt tempo också!?

22 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Snyggt jobbat. Det ser lite ut på bilderna som om ni ska på bergsklättring. Ni har hakat i varandra precis så.
Ni kanske blir de första(hund/matte) på Mount Everest om ni tränar.
Kondition har ni ju. Då är det bara att sikta uppåt istället.
Nelson

Lizzieonline ... sa...

Snyggt jobbat Grabben !!
Kanske ska erbjuda matte mina tjänster som PT, så slipper hon dra iväg till det däringa Kraftkällan dit inga fyrfotingar får hänga med !!!

Själv tänker jag gå efter en princip som jag såg på en av mattes "biblar" ; nämligen bli din egen bästa coach .. alltså jag ska bli min egen ..

Nosgnugg i massor kommer här <3<3<3

Anonym sa...

Drar du matten på sista bilden? Perfekt att ha en hundcoach som du. Hon kommer att klara maran galant.

Anonym sa...

HIhi nu satte du fingret på ett känsligt ämne. Matte är allergisk mot klickande tassar. Det betyder nämligen att klorna blivit för långa. Men eftersom matten klippt lite för mycket ett par gånger törs hon inte ta mer än toppen, därför börjar det klicka redan efter två dagar efter klick.

Eva sa...

Du ser väl till att ta ordentligt betalt? Har sett att så'na där PTs kan vara väldans dyra att anlita, så sälj dig inte för billigt:)

Kasper sa...

PT - Perfekta Teamet. :)

Eller Pushande Teamet, inför alla era tävlingar.

Kul att se matten jogga - började hon sacka lite på sista bilden? Kan jag väl aldrig tro?

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra Rudi att du tränar matten inför den där kvartsmaran hon ska springa.
Duktig matte du har som orkar springa :) Själv orkar ja inte springa alls :(

Lycka till nu med mattens fortsatta träning :)

Grabbarna boys sa...

Bättre PT kan nog matten din aldrig få.
Ni kanske ska springa den där kvartsmaran tillsamman du o din matte.
Vov från grabbarna boys!

Anonym sa...

Jag får ju bara dåligt samvete både för min och vovvarnas skull när jag läser hur duktiga ni är!! Hejja hejja hejja ni är såååå bra!

Anonym sa...

Jag får ju bara dåligt samvete både för min och vovvarnas skull när jag läser hur duktiga ni är!! Hejja hejja hejja ni är såååå bra!

Tessan sa...

Jösses det var ju jag som skrev här opp ju och jag är då INTE anonym:) tryckte lite för snabbt bara:)

Sofie sa...

Oj vad du har slitit idag. vi fattar inte det roliga med att springa med våran matte. Vad är det som är så roligt med att höra hur hon flåsar när vi knappt öppnar munnen. Hon har inget flås våran matte. Men din ser väldigt hurtig ut. Sedan förstår jag inte varför hon envisas med att vi ska springa glatt framför. Vi tycker att det är mycket roligare att nästan springa bakom matte. Springa kan vi göra om vi får syn på en kanin, Matte säger att din matte och våran matte har samma midjebälte.

Jenny o Dio sa...

Nu har vi inte hunnit vara inne på din blogg på lääänge (attans tapeter och målerier här hemma som stör fritidsintressena ;) men vi har läst ikapp och OJ vad mycket spännande du har pysslat med Rudi!

Tuppfjädrar är ju jättefint till påsk, inte ska väl matten vara ledsen på dig för det inte...

Heja på med träningen matten! Du är en bra PT tycker vi!

Men så kul med en Alf att lattja med, fast han verkar lite gramse på dig emellanåt Rudi!

Puss på vackra spårnosen! //Dio

Unknown sa...

Jag har fått tipset att springa med Zelda innan träning och tävling så att hon ska få upp farten - fast vi springer bara 20 meter på gården. (I och för sig gör vi det flera gånger, men det kan inte riktigt jämföras med en joggingrunda/kvartsmara)
För oss fungerar det, hon lägger in en högre växel och den sitter i.
Undrar hur många som skaffat en springer spaniel efter att de varit inne på Rudis blogg.

Katarina sa...

Snyggt jobbat både Rudi och matten!

Ann-Margret o Vinja sa...

Sv. ja det ska bli spännade se vilket spår ni får. Jag går mina spår uppe i Skiren så får du ett jätte högt nr finns det chans att jag gått det :)

Jag skojade med Janne och sa att "Är det okej om man lägger en köttbulle vid varje pinne ;)" men han sa det fick man inte. Fast det vet jag ju förstås, ville bara skoja lite med honom ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Sv. Ja jag är väl inte den rätta att säga att du inte ska vara nervös. Jag själv blir nervös när jag anmäler och det blir bara värre o värre för varje dag :( Ska tävla i Katrineholm den 30e och super pirrig redan :(

Men det kommer säkert gå bra för dig och Rudi :) Bara lita på Rudi i spåret så kommer det gå kanon :)

Bamse och Valle sa...

Vilken tur att du ställer upp som dragkrok. Vi har provat på det här med att springa, men dte vart en gång. Sen sa Matte aldrig mer. Vi sprang i kors framför hennes ben så hon stöp framlänges med 2 koppel lindade runt sina ben. Vi får ta lite lugnare promenader istället tror vi .Ha en mysig helg, nospussar från brorsorna i Norr

Ludde sa...

Jojo, det heter väl inte SPRINGER spaniel för skojs skull? Tycker också att ni ska springa tillsammans så du kan hjälpa till när det blir motigt... Kramis!

Parisercollie sa...

Ojojoj en sån personal trainer skulle min matte också behöva. Hon har förstås Hilda och mig, men vi är inte så där duktiga på att springa tillsammans med matten. Grattis till en sån spänstig matte. Colliekramar

Jessica sa...

Så roligt att träffa er i dag, och attans vad nära ni var :).

Hillman sa...

Va söt du är som PT, finns nog inte smartare heller, hihi.

Taxkramisar.