måndag 29 november 2010

Varit oregerlig med Tiger!

Idag var matten ledig från tråk-jobbet, det var fjorton minusgrader, solsken och en attans massa snö utanför köksfönstret i morse. Alf ville alls inte ut och jag ville bara ut.
Och matten hon grejade med allt möjligt tråkigt, jag la hakan på hennes stövlar så hon inte skulle kunna smita någonstans utan mig.
Till slut gick vi äntligen ut med soporna åtminstone. Då fick jag den där magkänslan igen att Tiger skulle dyka upp, så jag började vänta....
. ..och vänta... och kolla...
..och jag väntade här och där och kollade mot vägen...
Matten försökte leka med mig, men jag hade bara fokus på att vänta på Tiger så det gick inte alls! Då ville hon träna med köttbullar, men inte ens det hade jag lust med!
Men attans, det är ju snart lunchdags och här händer ju inget alls, sa jag med bestämd röst, nu går vi hem och knackar på hos Tiger så får vi se om det är lite action där!
Och ut som en raket kom han...och jag kom av mig alldeles för jag fick plötsligt se att Tomten var på besök. Så då måste jag förstås hälsa på honom. Han var nästan lite läskig först!
Sen satte stora buset in oss polare emellan! Vi blev så vilda så mattarna fick lov att rädda sig upp på trappen och inte ens där stod dom säkra för vår framfart!
Vi betedde oss som om vi inte var riktigt vid våra sinnens fulla bruk! Vi väjde inte för något eller någon. Värsta terroristerna var vi!
Efter en lång stund ville mattarna gå promenad i stället. Fast vi svävade nästan som ballonger i ändarna på kopplen, vi var alldeles oregerliga! Rackarns kul! När vi hälsade på hästarna ville jag in i hagen och busa med dom också, men det fick jag inte.
Så vi drog till skogs och hade värsta röj-rejset!
Iskalla vinterskogar är mitt rätta element. Det finns inget bättre! Efter nästan fyra timmar var vi hemma igen, och då var vi så svultna så vi hade kunnat äta varsin häst! Nä, nu ljuger jag, vego-matten äter inte häst och jag nöjde mig med en skål kulor med köttbullsmojs ovanpå! Mattens kinder blossade hela kvällen så vi behövde aldrig tända lyset här hemma :) Attans ekonomiskt!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tiger måste vara en kanonkompis eftersom inte ens köttbullarna intresserade. Du kan ju tjäna pengar på din klimatsmart idé. Om alla är ute i 4 timmar så behövs inga lampor. Braaa där!

Sigge sa...

Morr på dej..........
Min matte ska till Eskilstuna i morgon och besiktiga min bil.
Leverans kan alltså ske till din mattes tråkjobb.
Matte mejlar din om det.
Men Rudi nog för att jag morrade för att du försökte sno mitt jobb.
Men jag menade INTE att du skulle försöka begå självmord!
Hästmonster äter som bekant hundar även vikariehundar av spanieltyp!

Inka, Nova och Marika sa...

Hej!
Fick länken hit av en vän på facebook. En jätte härlig blogg!!!!
Har läst nästan alla snart. Vi ska spara ner din blogg i favoriter så vi hittar tillbaka flera gånger.
Matte fick hjälpa oss att skriva.
Kram till dej från spanieltjejerna Inka och Nova via matte Marika

Grabbarna boys sa...

Underbar dag med andra ord.
Din kompis tiger verkar vara en väldans rolig o busig kompis för Abbe kan inta förstå hur du kunde "sumpa" köttbullarna!!
Vov från grabbarna boys!

Ludde sa...

Härligt med flera timmar ute i skogen med både Tiger och hästar. Jag lyckades få ut mina tvåbeningar en och en halv timme i snön, men utan tiger. En häst kom på vägen, men vände när han såg mig. Skithäst! Kramis!

Eva sa...

Nobba köttbullar?????
Är du sjuk?
Visst ja - du skrev ju att ni inte var vid era sinnens fulla bruk! Det måste ha satt in redan innan du fick tag på Tiger...
(Underbar ny header! hälsar matten)
Hoppas du får hälsan tillbaka!
Jesper och Assar

Wille sa...

Så ska det se ut, värsta snöbuset ska det vara !
Med en kompis blir det ännu roligare !

Kasper sa...

Vilken toppenkompis du har! Det har förstås han också... :)

Attans kul ni har haft.
Snö är toppen, men aldrig att jag skulle få ut MIN matte i flera timmar inte, när det är både svinkallt och en massa snö!
Undrar om jag inte trots allt ska försöka byta ut henne...

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken härlig dag du fick till slut då när du fick busa en massa med Tiger :) Riktigt härlig promenad ni fick då, ni måste gått jätte långt om ni var ute i 4 timmar. Har ni så bra promenad vägar hos er.

Jätte fina bilder som vanligt :)

Jenny o Brio sa...

Det måste vara riktigt illa när inte ens köttbullar duger!
Men vilken kalaskul dag!!!
Det blir ett väldigt mysigt sken av de blossande kinderna också ;)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Ni svävade nästan som ballonger i kopplen - vem kan skriva bättre än din matte, Rudi? Att du inte tog köttbullarna är jag lite besviken på men jag kan bli så när husse har älgkött i fickan. Det känns som om jag känner dig fast du bor så långt bort. Hälsningar Nelson.

Hillman sa...

Jaså, du har varit ute med Tiger på snörace, ja här lär det inte bli något race på tok för kallt. Jag visste inte att tomten har kommit redan till er, lite tidigt kanske men du såg lite feg ut, med sänkt bakdel, hihi. Nä, jag ska inte va tassig, du och Tiger är värdens busfrön, nästan så ni slår taxar (oss) menar jag.

Taxkramisar i mängd, hälsa Tiger.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad härligt att ha så mycke promenad vägar :) Synd man inte hittar för annars kunde man ju åka och gå i era skogar. För Julita ligger ju inte jätte långt från Eskilstuna.

Ann-Margret o Vinja sa...

Sv. Jag jobbar på Outo Kumpu här i Torshälla som gör rostfri plåt. Dom bandringarna kan väga upp till 20 ton och det var mellan 2 såna som jag klämde min arm.