söndag 23 maj 2010

Pingstdag hos mig.

Jag har undrat över det där med olika nos-storlekar. GÖTE och Edith är ju i en klass för sig, men vi andra vad har vi för storlek? Så kom jag på: om man stoppar nosen i en sko, och den passar precis, så vet man ju storleken, bara att vända på skon och läsa! Jag är en 41:a.
Min gris, Piggy, har fått en kulting. Hur det gick till vet jag inte. Men jag ääääälskar den!
Den är mjuk och go och piper väldans högt bara man petar liiite, liiite grand på den!!!
Den kan flyga och den heter China, för det står det på den!
Jag är lite intresserad av traktorer och sånt, men inte att meka och så, bara kolla på dem. Det här praktexemplaret hittade jag bakom vårt hus. Det känns nästan lite farligt att sitta så nära!
I kväll la matte ett långt, svårt spår till mig. Jag hittade sex av sju spårpinnar. Det grämer mig lite att jag missade en. På fotot är vi på väg till spåret. Det ligger kors och tvärs över hela stora stubbåkern framför mig. Idag har jag både fått spåra och leka med China, kan det bli bättre?!

7 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Måste kolla nosstorleken. Kanske en 37a?

Ludde sa...

Får kolla i morgon. Kul när grisarna får valpar. Det var en redig traktor. Husse har bara en liten en som han klipper gräs med. Inte särskilt intressant. Det var väl duktigt att nästan hitta alla pinnarna. Kramis!

Torsten sa...

Njaaa, jag är nog bara en 39 jag...
Vilken härlig helg ni verkar ha haft, härliga bilder att titta på!
Men nu är det måndag och ute är det grått och lite småkallt (!), jojo, man vänjer sej snabbt med värmen!
Ha en bra måndag!

Malte och Snoken sa...

Men va smart!!! Fast härhemma är största foten bara 40... å dom är lite trånga... så vi måste minst vara en 41 vi oxå!
mkt fiffigt system du kom på där!
slafsorama

Sigge sa...

Måste testa det där med sko vd tillfälle.
Sån där traktor med dubbelmontage kallade mattes ena valp för vägryckare när han var liten. Den andra valpen som bor i era trakter han var iväg med dagis och kom hem och berättade att han sett en sjöruskare.
Gissa vad det är?
Det där med skaer i trädet händer alltid hos min polare Oliie.
Allt hamnar i ett äppelträd.

Wille sa...

Nosstorlek säger du. Hmmm, jag har inte testat att stoppa ner nosen i en sko, men jag kanske ska testa. Funkar det ?
Här ser jag sällan traktorer. men hos gammelmatte finns dte en, en gammal en vid namn Grålle. Nu till höskörden så brukar den få jobba sig alldeles svettig stackarn, men sedan får han vila ut ordentligt.
Det där med pipisar, det gillar inte jag. Det gör ont i mina öron, i alla fall om de låter högt. En lågljudad pipis kan jag nog tänka mig, men jag fördrar annars leksaker med en massa spännande godis i.

Tuna sa...

Hmm, 41:a, jag är nog en 39:a för jag har gnagt på några 39:or... Ja, det är förstås ett tag sen. Det var när jag kände mig lite övergiven som valp och matte lämnade mig flera timmar varje dag. Hon hade väldigt väldoftande skor som jag hade som tröst dom där dagarna.