torsdag 13 maj 2010

27 mm.

Syndaflodsväder idag! 27 mm regn har forsat ner över Julita. Sånt stoppar inte tuffa killar som mig och Tiger. Han kom förbi hos mig genom regnridån i morse och sa att nu drar vi till skogs, grabben! Sagt och gjort, mattarna drog på stövlar och sydväst och hängde på. Vi gick förbi hemma hos Tea. Hon var i stallet och mockade men kom utrusande när hon såg oss. Hon luktade hästgödsel och bakdelsgodis minsann!Vi kom förbi mitt rivningsprojekt, där jag gjorde ett nytt utfall ...och titta vad som hände! Jädrar, nu kommer nog någon att bli arg på mig... Det var inte meningen att ställa till så dant.
Vi stack snabbt därifrån och hoppas att regnet tvättar bort alla tassavtryck som kan fälla mig. Jag vill ju inte bli betraktad som någon slags huligan här i fridfulla Julita!
Mattes kamera låg i en plastpåse i fickan hela långa, härliga, busiga promenaden. Den tål inte regn, som jag. Tiger fastnade inte på någon bild men han var med alla timmarna i skogen. Bättre kompis kan man inte ha! Så här såg jag ut när matte och jag kom hem. Det blev slangdusch under magen och massa blöta handdukar och galen tokfnatt genom hela huset!
Framåt kvällen slutade det regna. Matte plåstrade om sin skavsårshäl (gummistövlar och lååånga promenader är ingen bra kombination tydligen) och haltade ut en pinkrunda med mig. Nu är det påfyllt i dryckesdikena igen. Det är bra för jag gillar verkligen inte kranvatten.
När det vräkregnande låg det hundratusen metmaskar på vägarna, nu när det slutat ligger i stället en miljon vinbergssnäckor var man sätter ner tassarna. Det är inte lättgånget precis!
PS. Tidigt i morse vann jag, med lite hjälp av matte och husse, en tävling på Zeldas blogg! Det var första tävlingen jag vunnit utan att behöva lyda! Jag visste inte att det fanns såna. Nu kommer jag att bevaka brevlådan ihärdigt tills priset kommer.

10 kommentarer:

Katarina sa...

Grattis till vinsten! Men regnrekordet var kanske inte lika kul... Men kanske vägde de upp varandra!?
kram!

Valle Vagabond sa...

Oj vad det regnar hos dig! Här har det varit fint nästan hela dagen, men en liten skur kom det sedan. Kul med kompislek i skogen! Sånt gillar jag med. Och duscha magen och tassarna känner man ju till. Ganska skönt faktiskt tycker jag.
Tack för grattishälsningen!
Ha det fint i helgen!

Ludde sa...

Får väl vara glad att du tog hand om regnvädret idag. Här kom det en liten ynka skvätt på eftermiddagen som inte ens syntes i regnmätaren. Du får nog vara lite försiktig med rivningsobjekten. Det är nog inte kul att få tassarna i kläm. Vinbergssnäckor är gott säger husse, men man måste koka dom först. Dom vi har i trädgården måste vi vara försiktiga med, men de bruna rackarna utan skal plockas och skickas med soporna för bränning...

Älsa o Ästher sa...

Hej hej!
Vad kul att att en sån snygging hittade till våran blogg och kommenterade:)
Vilken tur din matte hade som snubblade över dej=) ni verkar då ha såå roligt ihop och vad duktig du är på lydnadsplanen då!! Ja du kanske får en perro kompis framöver då!
Ha en trevlig helg..hoppas att det inte blir lika mycket regn som igår..såg att ni fått massor, det fick vi igår också...men vi klagar inte det är matte som klagar=)

Lyckopiller sa...

hej du. Det är nog ingen risk att någon tar dig för huligan. Tråkigt med regnrekord, men grattis till vinsten. Spännande att se vad det är.

Sigge sa...

Kom lika mycket regn här.
Matte var mindre glad för hon stod på marknad på Sagostigen.
Gissa hur många besökare det kom?
Just det.........nästan inga alls!
GRATTIS till vinsten!!!!!!!!!

Kasper sa...

Oj va med regn! Så mycket har inte jag fått. När det regnar mycket vill jag inte gå ut, inte matte heller, så då ställer hon sig på lilla verandan och ropar åt mig att "skynda på nu och kissa", eller nåt sånt.
Fast vem har sagt att livet ska vara rättvist... Men det borde vara MÅTTA på orättvisan!!!

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tjena Rudi!!!
Det va tusan vad du har medvind. Morgonvinst, skyfall och en husvälta. Vad mer kan man begära av en dag. Att du sen bor i Julita som e ett sånt skojsigt namn, jag tror att du har skrattat hela dagen.
Killkram från SNYGG-GÖTE !!!!

Unknown sa...

Nu är vinsten skickad, så bevaka extra på måndag.
Grattis igen från
Åsa o Zelda
(Den är nog roligast för matte).

Malte och Snoken sa...

du får snart börja ta betalt för å va stugvältare!!
pussar