söndag 9 maj 2010

Söndagspyssel.

I morse var det nytt folk vid Nellies hus. De kollade om de skulle köpa det kanske. Det blir bra i så fall för de hade två busiga småhundar med sig. Jag revirpinkade lite på Nellies vattentunna så de skulle veta vem som är äldst i gårn. Jag tror inte att någon människa fattade att det var jag som pinkade, de skyller nog på lilleputten där.
Det här var en kul lite krabat men svår att förstå. Jag tror att han pratade dansk-svenska.
När jag kom hem hade husse och jag karlgöra att ta tag i. Det skulle jordfräsas och vi kollade fräsen och fyllde på där det såg ut att behövas. Jag lärde mig en del om förgasare, choke och sånt.
Sen tog jag med matte på pinkpromenad. "Kung Liljekonvalje av Dungen" , heter en deckare av Maria Lang, säger matte, som är boknörd. Jag kände mig som en sån kung. Liljekonvaljebladen står som spjut i backen vart man ser så här års.
Jag gjorde en djupdykning bland stenar och rötter och hittade...ingenting faktiskt. Men det var ett bra försök, tycker jag.
Däremot hittade jag en vante! DET var länge sen sist! Vantar börjar bli bristvara här i Julita. Så den här tog jag hand om. Kanske säljer jag den på Blocket. Bäst ni håller koll där!
Hemma i trädgårn låg Alf och väntade på mig. Han var i busartagen, så vi gick en match!
Här har han ångrat sig, det syns ju. Men har man gett sig in i leken så...
Hah! Vilket bra grepp jag fick här!
Men Alf han ger igen som ni ser. Det slutade oavgjort som alla gånger vi busar.

15 kommentarer:

Sigge sa...

Men Rudi!!!!!!
Tunnor pinkar man INTE på de ska man tunnrulla med!
Sloj du verkar ha haft både med hunden och katten.
Det finns en sån där dansksvensk här men han har en knepig matte.
Han får aldrig umgås med några andra hundar för henne.
Får gör han det så kanske han inte gillar sin matte!!!!!!

Madde o Teddy sa...

Hej! Vilken härlig söndag du har haft. Älskar verkligen att läsa eran blogg =)

Freja sa...

Ja vi är fler som älskar din blogg. Din matte har öga och fantasi för hundbloggar. Hon kanske vill starta en "hundbloggskurs". Jag och matte kommer garanterat.

Arlo sa...

Äsch! Nu rodnar jag! Matte följer mig som en papparazzo hela dagarna med kameran i högsta hugg. Sen går vi igenom bilderna tillsammans på kvällen och väljer vilka vi ska blogga om. Så dikterar jag bara vad hon ska skriva. Lätt plätt! Fast det är snällt av er att läsa och kommentera. Det blir roligare att blogga då! Puss och kram på er allihopa!

Kasper sa...

Kulig dag - och visst är det härligt att ha en egen katt att busa med! Det har jag också, min katt är en tusan på att brottas.
Det slutar alltid oavgjort hos mej också.
Skoj om du får en sån där liten kompis till granne!
Det skulle jag också vilja ha!
Din matte är mycket duktigare med kameran än vad min är - hon glömmer för det mesta bort den! Inte bra!!

Tessan sa...

Vaddå matte skriver?? Är det inte du som bloggar Rudi???? Hmmm trodde ju jag, blir ju nästan lite besviken isåfall....;) Men DU är en jäkel på att få till en historia!Jag skrev mycket mer fantsifullt när jag började blogga, men nu är det liksom slut på fantsin...vet du det var innan systemameran kom med i bilden,då tog jag lite tok knäppa kort på mig själv oxå och gjorde knas hitorier och små "sagor" ja och så började jag ju med Günter min Tyska kusin som kom på ett väldigt oväntat besök...ja sen åkte han ju runt om till olika bloggpolare i sverige bla till Torsten ( jösses så vi garvade!)...haha ja det var tider det! Men du sälj inte vantarna på blocket...alla vantar och annat Primo hittar har vi som uppletande föremål...jätte bra och gratis:)Näää nu mot kaffekoppen.....!
Kramis och du, Alf är ju verkligen Primos favvo här, han hejjade faktiskt på honom när ni busade;)

Ludde sa...

Jovisst! Klart att den där lille parveln pinkat så högt upp på tunnan! Det förstår väl vem som helst. Hussen glömmer allt som oftast att paparazza mig när vi är borta. Blir nästan avis på Coco då. Ibland blir det bara sudd, men det är ju mera väntat. Jag tycker du hittade riktigt mycket fina pinnar. Stora och tuggvänliga. Kramis!

Edith sa...

Vad kul om du får hundgrannar. Här i Frankrike är det väldigt svårt att hitta liljekonvaljer i skogen. Däremot säljs buketter med liljekonvaljer den 1 maj överallt i stan och dom sägs föra tur med sig. När matte berättar att vi plockar massor av vilda liljekonvaljer i Sverige blir folk här alldeles lyriska. Nospussar

Yvonne sa...

Det är inte en Dansk/svensk gårdshund möjligen en blandras för det ser inte ut som en Jack Russel heller./Yvonne

Arlo sa...

Yvonne: Ok! Men grötigt pratade han i alla fall, så jag trodde att det var dansk/svenska. Måste vara någon dialekt från någon avlägsen, mörk och otillgänglig plats i skuggan av ett berg under en tall då.

Lena Deimo sa...

Här var det liv i luckan!Du verkar vara en företagsam man i dina bästa år. Vi tjejer i Jämtland saknar en sån... Vi har ingen katt hemma, men skulle gärna sätta sprätt på den om vi hade nån. Titta gärna in hos oss på Nysvansat!
Moa,Maiko,Kelu

Madde sa...

Nominerad, kolla min blogg

Wille sa...

Hej Rudi !
Vad skoj om du får en kompis till granne. han verkar ju vara okej ändå, till skillnad från den där som "Snygg Göte" nämnde.
Här är dte som du nog gissar full fart. Matte hon springer ut och in, ut och in, med den där lillbrorsan jag har. Hon säger att hon måste få honom rumsren !
Har aldrig hört på maken, vadå rumsren. Men skoj har vi. Idga har vi haft dragkamp om ett tuggben, fast vi har 3, men just dte här tuggbenet är väldigt speciellt, JAG fick det av HUSSE.

Malte och Snoken sa...

DEt dumma med såna som Alf är deras spikvantar som dom vevar med i tid o otid!!
Vi tycker att det fanns många eleganta hoppmed på era busbilder!!
Den där lilla knubbiga kompisen tyckte matten var sötsöt!!
slafspussar

Becca & Olga sa...

Ha ha vad frän den där katten var :D och de där kissfläckarna.... så hanhund ;)