lördag 8 maj 2010

Följ med...

Följ med på en promenad i det vackra och vårlika Julita i fagra Sörmland! Om alla samlas här vid det för trakten så vanligt förekommande stenröset, så leder jag vägen.
Här ser vi lämningar efter vinterns storskaliga nedgrävningsarbeten. Det här är skräp som blev kvar när nedgrävarna åkte hem, eller började gräva sig ned någon annanstans.
Som natur-guide försöker jag ibland snygga till lite efter dem, men blir tyvärr alltid snurrig.
Tack och lov finns det behändiga vilplatser här och där i natursköna Julita. Här är en sån med skugga, andra har sol. Allt efter önskemål!
Vårbruket har kommit igång. Nu ser man inte längre bönder bakom trofasta nordsvenskar eller ardenner. Nej, Julitabönderna har blivit moderna och en vanlig syn så här års är traktorer som dammar fram på åkrarna med buller och bång!
Med så mycket damm i strupen kan det passa att vi avslutar vår rundvandring i det sköna Julita med att besöka "Rudis källa" som är vackert belägen i barrskogen. Här kan man släcka törsten med det klara, friska Julita-vattnet. Många besökare kastar en slant i källan för att sen se om deras önskan slår in! Passa på ni också, bussen avgår om tio minuter!

11 kommentarer:

Tassintryck sa...

Asch, missade bussen för här spöregnar det idag, hu. Härligt ändå att få bli guidad på bloggen. Vilken fin headerbild!
Ha en skön helg!
kram från mig
/maria

Katarina sa...

Du är en bra ambassadör för Julita, Rudi!
Kram!

Freja sa...

Hej,
Vilken attraktiv turistattraktion Julita verkar vara. Du bor ju jättehärligt, förstår att du trivs. Själv har jag fått utstå schampoo, balsam och en massa konstiga pälsvårdartiklar som min matte har fått för sig att prova. Men imorrn blir det skoj, då ska vi till brukshundsklubben och hälsa på.
Puss på svansen!

Ludde sa...

Vilken trevlig tur. Matte säger att sån där sladdhärva har vi också bakom Teven. Hon försöker få husse att gräva ner dom, men han lyckas inge vidare. Kramis!

Arlo sa...

Feja: Puss på svansen, jo jag tackar jag! Jag kan tro att du luktar som en nyponros efter spabehandlingen idag. Puss på nostippen!

Lyckopiller sa...

Du verkar bo väldigt härligt!! skulle vara härligt med Cruellas källa oxå. Men nu är snart isen borta på älven i alla fall, så vi får gå dit i sommar i stället.

Tessan sa...

Fasen busses gick precis när jag skulle över gatan, vinkade för fullt men inte då...ville väl inte ha en galen kärring med på den;) julita...tänka sig att jag måste gå in och kolla var tusan det ligger...vet ju inte det...skäms!

Jo du Acke han är dukitg han som lär upp unga töser på att tungkyssas;)näää nu är vi trötta...eller JAG är det iallfall:)Nattis kramis!

Anita sa...

Hej du vackra Rudi!
Tack för promenaden och allt vad vi fick se. Kul att se alla härliga foton i din blogg. Du bor fint.
Ha det gott och hälsa matte.
Kram från Anita och Ami

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tjena Rudi!!!
Vad trevligt med en Julitapromenad. Det e nästan som min by på Österlen. Tusan vad skönt det e att bo på landet så man kan gå lös och filosofera. Vilken tur vi haft.
Killkram från GÖTE!!!!

Torsten sa...

Hörrö, jag missade också bussen....kanske går det nån fler???
Man måste ju komma o kolla dom sköna omgivningarna och slänga en slant i källan...

Unknown sa...

Kanske kan bli en till Julita attraktion: Rudipromenad för hundar med guidning av erfaren Julitabo som vet vad en hund vill uppleva.
Vi anmäler oss, Zelda skulle nog tycka att det var väldigt spännande!