lördag 15 maj 2010

En expedition.

Jag började dan med att bevaka brevlådan, jag väntar ju på vinsten från Zeldas blogg. Men matte sa att det är lördag och meningslöst att sitta och kolla lådan så då kom jag på bättre tankar. Vi går promenad i stället , sa jag!
Och det gjorde vi, fast inte jättelång. För efter allt regnande blev det plötsligt sommarvarmt idag och då blev det som om vi bodde i en regnskog i stället för en barrskog. Det kändes som om man drack ett glas varmt vatten varje gång man andades in. Matte klagade och svettades. Vi hittade Nellie, hon satt i skuggan av sin bil och ville inte göra något annat i värmen.
Det gick íngen nöd på mig, Över 40 mm regn har fyllt på vattenreservoarerna i skogen. Här och där var det rena rama träskmarken. Det var lite spännande och fåglarna sjöng öronbedövande högt hela tiden så man kunde fantisera att de var papegojor och att man var på expedition i Amazonas! Det blev mitt första besök där!Här hittade jag spår efter något ruskigt regnskogsdjur som massakrerat en trädstam. Jag såg aldrig djuret men hörde hur det röt...!
När vi kom ut ut regnskogen var det grönt stäpplandskap. Kanske var vi i Afrika nu?
Jag drack mig otörstig vid närmsta vattenhål. Där var öde, varken zebror, elefanter eller lejon drack tillsammans med mig. Det är jag lika glad för. Gladast är jag över att det inte var krokodiler i vattnet!
När vår expedition närmade sig hemmet igen såg vi en björnhona med en unge. De blev som förstenade när jag kom fram. Kanske var det den kvava luften som de inte tålde. Ja, det blev en äventyrlig dag för en spanielgrabb från Julita.

8 kommentarer:

Ludde sa...

Vilken spännande utflykt! Konstigt att ni fått så mycket regn. Här har vi haft sol och skönt. Kramis!

Becca & Olga sa...

Åhh är det en söt liten cocker tik ! :)

Madde o Teddy sa...

Vilken härlig dag du har haft i dag oxå, jag är trötte fter gårdagens spårande. JAg tyckte att det var jättekul att spåra.

Unknown sa...

Kom plötsligt på att jag nog glömde att pilla loss prislappen på priset... Så det får du göra själv, det var inte meningen att den skulle följa med - hade litet för bråttom...

Madde sa...

Visst var det ett fint rum jag fått. Jag har en pokal, en liten som står på hyllan. Annars är det bara rosetter. GRATTIS till ditt 1.a pris i dag i Kungsör. / Teddy

Lena Deimo sa...

En fantastiskt fin proemnad du berättar om! Vi har också fått något som liknar försommar, men vi hittar inga djungler och inga elefanter. Vi får nöja oss med rävar och fnattiga fåglar som simmar runt och ser allmänt störda ut./ Jämttrion

Kasper sa...

DETTA var vad jag kallar utflykt!! Regnskog, savanner, ljud och spår från Afrika-spännande djur... nåt att minnas!
Hoppas att det kan bli fler såna utflykter innan det blir advent eller nåt! :)

Malte och Snoken sa...

tänk att ni har så varmt o vi bara går runt o huttrar o fryser i snålblåst o regn...
en smula orättvist är det ju... fast vi är glada att ni har det skönt i solen!
slafsar