onsdag 12 maj 2010

En väldans varierad dag.

Jag tog en kort sväng till stan idag igen och höll på att bli shanghajad av ett bevakningsföretag. De tyckte att jag passade deras företagsprofil exakt. Men efter en stunds betänketid och några frågor tackade jag nej till erbjudandet. Det var för mycket kvälls-och helgjobb för att passa mig. Min träning skulle ha blivit lidande.
Så jag åkte hem och jobbade lite i trädgårdslandet i stället. Trädgårdsmästaryrket passar mig nog bättre. Jag grävde några hål som kan vara bra att ha och flytgödslade lite här och där.
Vi har en rolig lek i vår familj som vi leker när äggen i kylen har blivit för gamla för att ätas. Det händer då och då. Nu hände det igen! Då kastar husse och matte äggen så långt de orkar och tävlar lite. Min uppgift är att springa dit de landar och slicka i mig så mycket jag hinner innan geggan sugs upp i marken! En väldans kul lek är det! Här slickar jag på medan ett nytt ägg är på väg, ser ni det? (Klicka två ggr på fotot)! På landet roar vi oss lite annorlunda än man gör i stan.
Jag blir faktiskt trött efter stadsbesök med jobbintervju, trädgårdskneg och äggspring. Inte undra på att jag välter omkull ibland. Det är mig väl unt.

11 kommentarer:

Ludde sa...

Skön stil du har! Du får nog säga åt matten att fluffa till lite i bian. SÅ gamla kan inte ägg bli så man måste kasta dom. Dom vi köper i affären brukar redan vara en månad innan de kallas "färska" där. fast kul för dig... Kramis!

ej hundägare sa...

Ja, din stil är skön Rudi! (Har matte någongång funderat på äggapportering...men det kanske inte är någon hundgrej.)

Arlo sa...

Äggapportering? Det kanske kan bli nästa utmaning. Ja, tack för tipset! Problemet blir väl att matte ska kasta ägget utan att det spricker. Men det ska vi fixa!Först måste vi samla på oss några gamla ägg!

Tessan sa...

Jag tycker du gjorde rätt i att strunta i jobbet...det skulle säkert vara både dåligt betalt och rätt trist för en så intelligent vove som dig!Äggaportering låter som en bra mycket bättre sysselsättning:)Jag har sktickat vanten med skatombudet...får se om den kommer fram? Ni verkar bo så mysigt med stor tomt och nära skogen...ja vi bor iof nära skogen men tomten är pytte pytte liiiiiten. Här regnar det så våran träning/spår ställde vi in och fortsatte sova en stund till...får se om det blir lite bättre senare på dagen,TRÅKIGT! Nu tillbaks till verkligheten..typ dammsuga..blä!
Kramis!

Lena Deimo sa...

Verkade vara ett ganska jyst jobb, tycker vår Moa. Hon är flockens Polisstrumpa och anställd av SÄPO. Inget undgår henne.
Vår yngsta är trädgårdsmästare och gör som du små försökshål här och där, där man skulle kunna plantera något (nytt sa matte...). Maiko tycker att du har en skön sovstil - hon ska be matte att lägag ut en bild på hennes sovstil - är ni kanske släkt?...

ej hundägare sa...

Kasta ägget tänkte jag inte på... Men man kan kanske tänka sig något typ: "Hämta ägget i rutan, Rudi!" Då kan det ju läggas dit i förväg :). Skithäftigt! vore väl det på ren svenska.

Becca & Olga sa...

Det var ett bra val att strunta i jobbet, träningen måste gå före!
Säg också till din matte att hon har en blogaward att inhämta hos mig!

Ludde sa...

Grattis till coyotevinsten! Vi såg ett hundprogram på teve för lite sedan där hundarna skulle hämta ägg utan att de fick gå sönder. Passar säkert dig...

Stella o Doris sa...

Nej det jobbet kan du gott vara utan, på kvällar och helger vill man ju vara ledig!!

Kul sport din matte o husse sysslar med, kanske kan vara med på OS nästa gång

Kram på dig

Wille sa...

Låter som en kul lek. mne jag tror inte våra grannar skulle gilla om vi började kasta ägg ute ho oss.
Kul med en vinst alltid spännande att se vad dte blir.

Malte och Snoken sa...

Vilket ypperligt korg-vält! Vi ger den pose ´en en tia!!