lördag 27 mars 2010

Vilken underbar dag!

Åh, vilken rolig överraskning jag fick i morse! Matte hade rekognoserat och hittat en skogsbacke som är nästan helt snöfri. 2 ½ km hemifrån ligger den, och matte smet iväg på cykeln och la ett spår till mig så fort hon vaknat. Sen cyklade hon hem och hämtade mig och spårselen och GODISET och så gick vi tillbaka till spåret. Och jag var alldeles vild av glädje! Det spratt i hela kroppen!
Och när hon släppte på mig på spåret var det som om det inte alls var tre månader sen jag spårade sist. Jag tog alla spårpinnarna och njöt av varje sekund. Det blev våfflor och korv sen och applåder från matte. Jag blev sjövild, fast på bilden är jag koncentrerad med slutpinnen i munnen. Vilken lycka! OK, det är till och med underbarare än snörull!
Spåret låg några hundra meter från Tigers hus så när vi lugnat ner oss pallrade vi oss dit. Hallå Tiger, jag är här nu!
Men kom igen! Öppna grinden!
Vi gick en härlig långpromenad tillsammans och lyckades skita ner oss rejält. Det var inte svårt. Matte fastnade med hela benet i ett dike, men det finns det inget foto på.
Vi är allt bästisar, du och jag, visst är vi? Killpuss, kallas det.
Sen blev det superkul. Vi gick förbi Caseys hus, och där kom hon springades. Två hunkar som kom på vägen, klart hon inte kunde motstå oss!
Det gick hur bra som helst att busa tre. Hon är en kul tjej, Casey.
Väl hemma igen sa jag hejdå till spårselen. Hoppas vi ses mycket snart igen. Jag älskar min spårsele!

10 kommentarer:

Sigge sa...

Jo tyvärr så är det alldeles sant!!!!!!!
Människan var en husse, vi har inte sett dem tidigare här så antingen var de på besök eller nyinflyttade.
Du verkar ju ha haft en toppen dag!
Sp där snöfria backar det kan jag ännu bara drömma om här.
Lustigt för det är ju bara ett par mil mellan oss.

Freja sa...

Åh vad roligt du verkar ha haft det. Längtar efter att spåra men här är det fullt av snö fortfarande.

Arlo sa...

Freja: Spårar du också? Personspår eller viltspår? Tävlar du? Bor du uppåt eller nerår i landet? Nu blev jag nyfiken! Puss på dig!

Ludde sa...

Va duktig din matte är som cyklar iväg mitt i vintern och lägger spår till dig. Trodde hon inte att du skulle klara det? Du som till och med kan apportera korv...

Casey måste ha stormtrivts när hon blev uppvaktad av två så stiliga killar! Nattkramar, Ludde

Wille sa...

Tjena nattsuddare, här är en till som inte gått isaäng ännu. Tvärtom jag har piggnat till lite istället ! Har haft en kul dag på kalaset, men dte var bra skönt att komma hem igen.
Jag tror nog din matte har fått lite väl mycket vårkänslor i kroppen. Spår - mitt i vintern ! Mne kul är dte, jag har provat lite lättare spår, du vet sådär att leta matte eller Lillhusse. Det var kul. Nu ska här sussas ! Nospuff till dig !

Lyckopiller sa...

Hej du, här vill vi oxå ha barmark...kika in på min sida får du se hur det ser ut hos oss idag!

freja sa...

Hej,
jag tränar viltspår och jag klarade anlagsprovet i juni-09. Frysen är full av klövar och blod, husse tycker det är ganska äckligt men han är tyst.

Matte har tänkt att prova öppen klass i år men hon vet inte om jag är skottfast. Jag bor i Falun i Dalarna. Nu vet du ALLT om mig.
puss.

Wille sa...

Tack detsamma killen. Hoppas du får en fortsatt mysig söndag, med en massa spännand esaker ! En har rätt nyligen vaknat nu, sådär runt 10.30 tiden. Men då var ju husse ut med mig en riktig nattpromenad på vilken jag inte orkade gå särskilt fort. Men så plötsligt kände jag en doft av en söt tjej och då piggnade en till lite. Dock fick vi inte hälsa idag eftersom hon "löpte" men gissa om hon var söt. Förhoppningsvis möter jag henne en annan dag så vi kan busa lite..

Glad sommartid på dig själv förresten.

Valle Vagabond sa...

Vad roligt att du fick spåra! Härligt när snön försvinner så att man får använda nosen ordentligt. Jag har inte lärt mig det där med att lyfta upp pinnarna och markera ... eller, det är väl min matte som inte har lärt sig egentligen. Hon brukar bara lägga godisspår till mig som jag får nosa upp. Fast det var längesedan nu ...
Kul att ni två hanhundar inte slogs om tjejen. Bra gjort!
Trevlig söndag kväll!

Sige sa...

Jodå 7.30 i morse så kom det en massa hälsovådligt regn här.
Fast snöeländet kanske tar och försvinner lite snabbare nu
1 april börjar vandringssäsongen och då ska Sörmlandsleden vara klar.
Ha, ha, ha säjer matte det kan vi drömma om!