söndag 14 mars 2010

Matte överraskar.

Matte och jag hittade ett fint snöskoterspår som gick kors och tvärs över soliga åkrar, så där spankulerade vi omkring i morse och njöt av fågelkvitter och vårkänslor.
Här var det lite läskigt att gå förbi. Tänk om hela timmerstapeln skulle börja rulla eller välta!
Här tar jag en liten paus och ska berätta det roligaste som hände idag. Matte kom ut ur huset med en köttbulle i ena handen, en hel grillkorv i andra handen och en boll i fickan. NU blir det kul, tänkte jag och hoppade högt av glädje. Matte kastade bollen och sa Apport några gånger och jag apporterade förstås och fick smaka lite köttbulle varje gång. SEN...helt otroligt...kastade hon hela långa korven och sa Apport, fast det hörde inte jag för då höll jag redan på att tugga korv!
Hon blev tydligen lite besviken och sa att hon läst att Sigge tränar korvapportering och att han har någon kompis som redan kan den konsten. Nu hade hon tänkt att jag skulle tränas i den sporten också. Men vaddå? Menade hon verkligen att jag skulle springa och hämta en hel korv och komma tillbaka till henne med den i utbyte för en bit köttbulle?! Hur naiv kan man vara? Men jag ställer gärna upp på fler träningstillfällen. En hel korv har jag ALDRIG i hela mitt liv fått förr. Och utan att behöva utföra något trick alls! Det här ska vi träna ofta!
Eftermiddagen tillbringade Alf och jag i min soffa. Jag höll utkik och han slumrade i solen.
I kväll råkade jag somna i köket. Det brukar jag inte göra. Lite pinsamt.

9 kommentarer:

Sigge sa...

Matte fick ett gäng tips från Lottas matte om korvapporteringen.
Ett av de sämre kallas "gräva i munnen på hunden".
Har råkat ut för det, innebär att jag inte hinner svälja korven innan matte snott tillbaka den.
Om du kollar hos mej så 3 augusti 09 finns filmen där Lotta apporterar korv.
Matte ska visst förbi din mattes jobb imorgon på vår väg mot människovalparna.
Blir mitt på dan nångång.
Tack för de tröstande orden hos mej!

Ludde sa...

Ja, det där med korvapportering är kul att träna. Jag kan träna hur många gånger som helst, men jag aktar mig noga för att visa att jag faktiskt redan kan om jag vill. Man är väl inte dum inte...

Ni är faktiskt väldigt söta i soffan, och jag förstår att du vart trött efter all "apportering".

Freja sa...

Hi hi, nu fick jag mig allt ett gott skratt. jag har fått apportera allt från rådjursklövar till dummies i varierande storlekar men aldrig provat med korv. Kan inte din matte förklara övningen närmare för min matte så hon provar? Lät ju helsmaskigt.
Suck ja löper och är kärlekskrank. har två stiliga hanhundar i husen intill men matte ser noga till att jag inte får träffa dem nu. Hon säger att vi inte ska ha valpar i huset! Men barn, det vill väl alla ha? Hon har ju två själv.
hejdå

Wille sa...

Det låter riktigt skojigt med korvapportering, men jag tror nog aldrig att matte kommer att lära mig det.
Ha nu en skön dag, men somna inte i köket ikväll.

Arlo sa...

Freja, min Freja! Kom till mig. Vi kan få jättefina valpar tillsammans. Hälften brun/vita och hälften svart/vita. Vilken fin familj vi skulle bli! Puss och kram!

Valle Vagabond sa...

Ja det där är en märklig lek. Hämta korven! Matte försöker lära mig den också och sanningen är den att jag har klarat av tricket några gånger. Men min matte ser på mig att jag är ytterst motvillig och frustrerad när jag ska hämta korven .... Det känns liksom så himla bakvänt om du förstår hur jag menar. Ha det gott!

Stell o Doris sa...

Nu måste vi nog övertala matte att lära oss korvapportering, sen ska vi ta jääääättelååång tid på oss att lära oss, GOTT GOTT GOTT

Edith sa...

Apportera korv? Det måste vara helt omöjligt. Jag ääääälskar korv. Ska be matte pröva korvapportering med mig, så får vi se hur det går ... hi hi hi. Colliekramar

Malte och Snoken sa...

vi tycker du o alf är gulliga som sitter o spanar tillsammans! att du somnade i köket var det av all god mat du ätit? i så fall har vi full (mage) förståelse!!
slafs