lördag 13 mars 2010

Tiger, häst och groda.

I morse gick matte och jag förbi Tigers hus. Hussen satt på taket och spanade, Tiger hade placerat honom där och bett honom larma om jag syntes till i närheten. Hussen hojtade till och Tiger och matten kom utrusande och ville umgås. Vilken lycka! Vi gick mot storskogen.
Plötsligt trodde jag att jag fått fel på ögonen, för där satt ju Tiger mitt på vägen. Men det var en tolvårig labbe-farbror som motionerade sin husse i solskenet. Vi stannade och snackades vid lite.
Tiger tog mig med till sin badsjö. Det tog en och en halv timme att gå dit genom skogen och sen kunde man inte bada i alla fall när vi äntligen kom fram. På bilden irrar vi på stigen mot sjön. När isen är borta ska Tiger ta med mig dit igen. Jag som inte alls tycker om att bada, men han säger att han kommer att knuffa i mig i spat om jag inte hoppar i självmant!
Efter att vi lämnar av polaren hemma hos sig. (Hussen hade kommit ner från taket) så hejade jag lite på minishettisen. Han sa att han börjar svettas nu i sin raggiga vinterpäls. Han kanske skulle behöva trimmas precis som matte säger att jag också behöver.
Efter tretimmarspromenaden i vårsolens glans blev jag mäkta törstig. Smakade lite väg-vatten, men nej, det var inte riktigt moget än. Det måste stå till sig lite och får rätta smuts-smaken.
Åt lunch, sov middag och så var det dags att träna med matte, köttbullar och grodan. Grodan kommer bara fram om jag varit riktigt duktig under träningen, så jag äääälskar min groda! Den har jag haft i snart två år och den är alldeles hel överallt! Jag skulle aldrig skada min älsklingsgroda!Han gillar också snörull!

7 kommentarer:

Ludde sa...

Vilken söt snörullsgroda du har. Den skulle nog hålla i två sekunder om vi träffades. Inte för att jag är vårdslös, men jag är ganska intensiv... Otrimmade kramar, Ludde

Stella o Doris sa...

Jaha man ska alltså sätta husse på taket när man vill träffa kompisar, ett bra tips, synd bara att vår husse är höjdrädd...

Snygg groda, förstår om du vårdar den ömt!

Kramar från Boråsbrudarna

Elliot sa...

Aha, det är därför der sitter gubbar på taket ibland...
JAg säger som Ludde ang grodan, jagär är oxå intensivmeeeem dessutom vårdslös.

Edith sa...

Hej hopp, jag skrev en kommentar till dig, men den bara försvann. Det känns bra att vara tillbaka i Sverige igen ... speciellt med all snö. Jag har fullt upp med att gräva och ta mig fram. Hundmaten från det tyska hotellet är slut nu. Den var jättegod. Vilken fin groda du har ... den skulle jag också vara väldigt rädd om. Trevlig söndag önskar Edith

Bitte sa...

Hej! Nu har Beardisen, Briarden & Valpen tassat in här. Vi vill beklaga oss: vi har varken köttbullar eller groda. Briarden får torkad blodpudding när hon tränar lydnad, Beardisen, som är pensionär och gör som hon vill, får leverbitar och Valpen får kattgodis (eftersom det innehåller extra mycket protein). Och vi har massor av sunkiga leksaker men känner att livet är bra torftigt utan en GRODA: Hur tycker du att man ska bära sig åt för att framföra det?

Wille sa...

En groda ! Det låter som en intressant lekkompis. Sitter och funderar, vad har jag för speciell leksak. Kan inte komma på någon faktiskt. Det här måste jag ta upp med min matte, för så här kan det ju inte vara - Wille utan en "särskild leksak" för speciella tillfällen.

Malte och Snoken sa...

tur grodan gilla snörull nu när han utsattes för det liksom.
Vi tycker du är superduktig!!
slafspuss på mjuka prick-kinden