söndag 28 mars 2010

Sommartider!

Inte var det väl någon som trodde att matte och jag skulle kunna hålla oss ifrån spårmarken idag? Nä, trodde väl det. Men idag fick jag följa med när spåret skulle läggas och under tiden det fixades fick jag passa en stolpe och en påse med min sele och lina i. Det gjorde jag bra, sa matte.
Spåret ska ligga till sig ett tag, och då passade matte och jag på att ta en skogsrunda och kolla var vildsvinen bökat sen sist. Här var det bökigt värre.
Sen, äntligen, fick jag gå spåret, som var lätt plätt tyckte jag. Firade med slutpinnen och låtsades att den var en segercigarr. Visst ser jag lite ut som han den där Churchill förresten?
Väl hemma hade husse skottat åt mig till min sommarstuga. Jag gjorde en vårkoll att det inte blivit någon vattenläcka eller andra problem i vinter. Såg torrt och fint ut. Skönt!
Plötsligt fick jag se att det är barmark under min "korkek" där jag bukar ligga och filosofera varma sommardagar. Så jag provlåg en stund. Det var inte dumt så här på sommartidens första dag! Sommartider, hej, hej, sommartider!

7 kommentarer:

Torsten sa...

J, hörru...det där kan man verkligen kalla sommartider!!! Spårning, sommarstuga och 'korkek'...Det är annat mot för all snö som vräkt ner här i helgen! Men jag ä inte bitter....jag unnar dej ALLT det där :)
Ha en skön kväll!

Edith sa...

Du är superfin under korkeken. Här uppe hos mig ... bara snö och snö. Lite grus har kommit fram men inte mycket gräs. Det där med spår är kul. Matte brukar lägga spår åt mig ibland och då blir det en himla fart på mig. Colliekramar

Wille sa...

Har du en korkek ! precis som Ferdinand ? Där kan jag tänka mig att det är härligt att vila varma sommardagar.
En sommarstuga också ! Jisses det låter som lyx, en helt egen sommarstuga. Men den är ju jättefin !
Det är kul att spåra har jag förstått. Undrar om det är ngt jag kan lära matte eller husse.

Ludde sa...

Va bra att hussen sskottat. Nu kan vi börja planera för sommarens fester. Blir nog svalt och skönt under korkeken då. Du kan få lära mig att spåra då. Kramis, Ludde

Tessan sa...

näää nu är jag avundsjuk! SPÅRA jösses så vi längtar till det! Men här är mycket snö i skogen och där det inte är det är det stora sjöar...buhuuu!Primo har iallfall fått några mindre uppletande rutor att jobba i, men Acke gör ju inte sådant..hämta grejjor äe för honom helt främmande, men spåra och särkilt viltspår och han blir hel nöjd och glad! Sicken fin sommarstuga du har...
Kramis!

Elliot sa...

Men vaaaa... har du en egen stuga. Nu blir jag riktigt avis, och en korkek.. jag vill oxå ha... det enda jag har är en avklippt päls :-)

Sigge sa...

Men vad är detta?
Nyss var jag hos Ludde och alla bilde var hemliga.
Samma sak här inte en endaste bild ser jag.
jA, JAG FÅR VÄL TESTA SENARE ELLER IMORGO ISTÄLLET