onsdag 10 mars 2010

En solskensberättelse

Matte kom hem tidigt idag och hittade mig sovandes middag i min sommarsoffa. Jag har äntligen fått husse att släpa fram den till mig. Nu kan jag kika ut över snövallarna medan jag vilar i solen!
Matte hemma, det betyder oftast äventyr, så vi vandrade iväg för att söka upp ett sånt. Det började med en vårlerig väg. Det var väldigt annorlunda, och skitig om tassarna blev jag för första gången sen Lucia.
Väl inne i storskogen följde vi två nygjorda älgspår, vi stirrade i spåren och pulsade fram så sakteliga tills spåren slutade.....med två älgar! Smart matte, sa jag, klart spåren slutar i älgar, vad trodde du? Nåväl matte prioriterade att koppla mig framför att fota älgarna, så tji foton.
Men, matte, vad har traskat här? Monster, sa matte. De spåren följer vi INTE, sa hon.
Här har tydligen en u-båt strandat! Jag kikade ner i periskopet, men såg ingen. Matte hojtade ner och frågade om de behövde hjälp, men ingen svarade. Kanske monstret tagit dem!
När skogen tog slut skulle vi gå på skaren hem, tyckte matte. Till och med jag hade problem med det, gissa hur bra matte klarade det då? Hehehe, jädrar vad hon gick igenom med sina gigantiska fötter!
Fast vackert var det och hem kom vi. Efter maten har matte och jag och några grillkorvar tränat lite på "lydnad klass 2". Det gick galant och alla korvarna tog slut! Nu är det sov-och fisdags!

8 kommentarer:

Sigge sa...

Hur många grisöron bjuder du för Nellie??????
Hon är väldigt söt och trevlig så det blir dyrt!

Sigge sa...

Jo det kan vara ok.
Ska bara se till att matte skjutsar mej till Nellie så jag kan hämta henne.
Fast den där virrkärringen litar jag inte på.
Nyss försökte hon skicka sms med hjälp av miniräknaren!

Ludde sa...

Du är allt en riktig spårhund du! Älgar, monster och ubåtar - hur ska detta sluta? Bra att du tränar matten. Hon kommer nog att bli jättelydig...

Tessan sa...

WOW vilket äventyr! Älgar, monster och en strandad u-båt! jäklars vilket spännande ställe ni måste bo på:) Primo hälsar att han är avundsjuk på Alf...han vill oxå ha en egen Alf....Jag har lovat att om vi flyttar till ett hus ngn gång där inga vägar finns så ska han få en "Alf"...
Kramis på er!

Wille sa...

Ja som de andra säger, vilken massa underliga saker ni träffar på i er skog ? Jösses. Monstret med de stora fötterna kan jag nog vara utan.
Själv hittar jag ju också en massa spänannde dofter och så hemnikring, men inte konstiga saker. Nej här hemma är det är rätt fritt från sån't.

Elliot Kung af Upphärad sa...

Har ni redan fått fram sommarsoffan... vår altan går fortfarande inte att komma ut på, får skicka ut husse imorgon. Uj vilka spännande monsterspår, det är nog bäst att hålla sig när matte.

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Det va en tusan till promenad. Jag vill också träffa älgar, ubåtar och dig Rudi. Killkram från Snygg-Göte!!!

Freja sa...

Åh jag känner igen de där tokiga promenaderna i djupsnö. Jag tycker det är så spännande att marken under snön kommer fram nu, det finns så mycket smaskigt att smaka på där. Kattbajs är en av mina personliga favoriter men det gäller att få matte att titta åt ett annat håll först.
Hejdå!