måndag 2 augusti 2010

Röda och gula fjantsvampar.

Idag har jag och Råttan en slappardag. Jag var en sväng till stan i morse. Det är lite pinsamt, men jag har fått svamp på nosen, mellan ögonen, på bläsen! Så vi åkte till en veterinär och köpte ett attans dyrt svampschampo till mig. Sen har det mest varit jobbigt. För efter långpromenaden nyss har matten behandlat nosen, läpparna, hakan och alla fyra tassarna på mig med det förbenade schampot som ska på två gånger och verka i minst fem minuter däremellan. DET är långa fem minuter kan jag intyga! Flera gånger i veckan ska vi göra om proceduren. Jag vill inte, men matten säger att jag kommer att bli mobbbad om jag har en stor roströd fläck mitt i fejan. Den måste bort, och då kan ju lika gärna svamparna på dom andra ställena försvinna också, fast jag aldrig haft nåt ont av dom. Suck!

Apropå svamp, så är min korta, lysande karriär som svamphund över! En av polarna, som var med och spårade igår (DET var kul det!) är svamphund, och när han vittrade kantareller så lämnade han spåret och började markera svamp i stället, så det gick ju åt fanders. Jag har ju tänkt bli världsbäst på spårning, så då kan jag ju inte låta gula fjantsvampar komma ivägen. Så nu är det slut med det!

15 kommentarer:

Freja sa...

Men Rudi, svamp på nosen? Hur ser den ut? Kliar den? Jag tycker så synd om dig, stackars!! Säg till matte att du vill ha ett grisöra medan du väntar. Vi har varit i skogen och lagt en "korridor". Det var jättekul och det gav väldigt goda hundkex jag inte smakat förut.
Krya på nosen nu!!

Elba sa...

Men Rudi, se till att bli av med fjantsvamparna i nyllet nu. Jag kommer garanterat att skratta om det växer ut stora röda svampar mellan dina ögon. Det kommer säkert att bli vita prickar på dom också efter ett tag.

Men ÄR det inte bra att kombinera svampletning och spårande tycker du, matten borde vara mycket tacksam för en så mångfacetterad hund tycker jag ;)

Jag tycker att du är jättesnäll som plockar upp efter din matte och lägger i din låda!

Puss på svampnosen från Elba

Hillman & Illerson sa...

Hej, vi hittade hit tax vare Malte och Snoken, när vi nu läst vad du skrivit så blev vi väldans glada. Du verkar vara en jycke som man kan hälsa på lite nu och då.

Det där med svampspårning är nog lite lurigt för ska du bli en duktig spårhund så bör du nog låta svamparna vara ifred. Synd att du fått svamp på snoken, inte kul alls har du möjligtvis badat för mycket i sommar? Fast man kanske inte får svamp av just glötande.

Taxkramisar.

Eva sa...

Lilla gubben!
Jag tror inte det var RIKTIGT det matte menade med "svamphund" kanske...
Hoppas det går bort fort så du slipper trista väntestunder med schampoo.
Assar hälsar han vet preciiis hur jobbigt det är med mattar och nosar ibland - han blir krafsad på för att matte vill se att lössen verkligen försvunnit! ÄCKLIGT!

Freja sa...

Hihi man blir nog lite snurrig av svamp. I alla fall vissa svampar.

Edith sa...

Stackars dig Rudi som måste stå ut med såna där jobbiga behandlingar. Hoppas du snabbt blir bra igen. Colliekramar

Becca & Olga sa...

Hur ser det ut med svamp på nosen??
Olga har lite röd svamp mellan tassarna men det använder vi champion HD på, fungerar jättebra men man måste använda väldigt ofta, man slipper dock att duscha henne ;)

Sigge sa...

Men Rudi svamp ska växa i skogen inte på dej!!!!!!!!!
För övrigt var jag faktiskt i centrala stan också.
Passade min bil medan matte var opå din mattes tråkjobb och ett par andra ställen!
Förresten så går det utmärkt att kombinera svamphundsjobbet med andra jobb.

Ludde sa...

Attans vicken osis. Det låter riktigt tråkigt att behöva stå ut med sån behandling. Hoppas matte gosar med dig och bjuder på godis så att du orkar fortsätta tills svampen är borta. Jag tror nog att du kan lära dig när det är kantareller som gäller eller när det är spårning. Du får väl fundera på saken... Kramis!

Katarina sa...

Förbenade svampar - du har på nosen och jag i mungiporna. Stackars oss! Fast mi na håller på att försvinna - för den här gången.
Cockerkramar Nanna

Madde sa...

Vad tråkigt med svamp på nosen , dom ska ju vara i skogen. Teddy han håller på o lär sig viltspår och även kantarellsök så vi får se hur det går. / Madde o Teddy

Elba sa...

Men vi kanska kan komma och träna svampmarkeringar med hjälp av din nos Rudi??!! Det vore ju en suuuperbra idé, då kan du fufflera mig coh säga till när det är dax att sitta, åsså kan vi passa på att pussas lite också när jag ändå försöker leta reda på svampstället...

Det är inte lätt att vara damernas herre Rudi... Brukar som inte göra film om så'na, som har svårt att hålla isär sina damer? Men eftersom du inte är riktigt pigg och dessutom medicinerar med konstigt bubbel som måste sitta kvar på nosen, så är du förlåten :)

Torsten sa...

Va???! Kan det växa svamp på nosen också? Låter inget vidare med det däringa schampot som måste på flera gånger och i flera minuter...nä usch o tvi, stackers dej!
Hoppas det fösvinner fort!
Ha det bra, kompis!

Lyckopiller sa...

Usch då...synd om dig...Hoppas det inte kliar så mycket i alla fall. Sen när du har blivit av med det så kommer du vara glad på din matte. Ella hälsar att du gärna får komma och sola näck med henne ;)

Wille sa...

Ja du Rudi jag hoppas också att svamparna på nosen försvinner. Det kan ju inte var så värst skoj att ha dem mitt på nosen.
Låter jobbigt med schampot flera gånger om da´n men ska man bli fin så.....ja du vet resten.
Hoppas du och råttan får en riktigt skön slappardag. Det behöver ni också.