lördag 7 augusti 2010

En stackars spaniel.

Nu ska ni få höra en förskräcklig, men sann, historia ur en stackars spaniels liv! I morse låg en påse på trappan, den var på väg till soptunnan sa matte.
Aldrig i livet, sa jag, som kände på lukten vad den innehöll! Så jag norpade den.
Började riva och slita för att befria...
...mina LEKSAKER!!!!!!!!
Den ena efter den andra ramlade ur påsen. Matte sa att dom luktar illa och att jag aldrig leker med dom och att jag har trettio andra leksaker kvar i leksakslådan. Men just idag så ÄLSKAR jag just dom här sakerna!
Nu har jag spritt ut mina stackars prylar på tomten, så jag kan ta fram dom när jag vill. Dom ska i alla fall inte i någon soptunna så länge jag har något att säga till om här hemma!
När grejerna låg i säkert förvar lite här och där tog jag med matte på en promenad. Vi trodde att det skulle vara svalt och mysigt idag. Men det var attans kvavt, så tungan hängde utanför hela tiden.
Vi tog oss en liten vilopaus i en glänta. Och hämtade andan.
Kommer ni ihåg den där usla resturangen där jag inte fick någon service överhuvudtaget? Som jag skrev om i våras? Jag gick förbi där på hemvägen. Och vad får jag se?! Porslinsankan från skogen satt på bordet och mumsade på en torr kantarell!! Så nu har dom tydligen anställt personal! Bravo! Fast jag tror att jag ska beställa levergryta eller så när jag går dit nästa gång. När jag kom hem fick jag plötsligt så attans mycket spring i benen....
...så jag tokrejsade hur länge som helst! Sen kollade jag att mina gömda saker låg kvar, och de gjorde dom, tack och lov!

15 kommentarer:

Katarina sa...

Vilken räddningsaktion du gjorde! Du är inte bara vacker, Rudi - du är smart också!

Elba sa...

Meeen vilken tur att du har nosen med dig Rudi!

Dom där mattarna kan vara lite "räviga" ibland. Det GÅR faktiskt inte att lita på dom till 100%. Tappar dom inte en massa saker eller tanter i skogen, så kan dom fatta riktigt tokiga beslut ibland.

Men man kan ju inte låta bli att tycka om dom ändå. Man får ha i åtanke att dom ju faktiskt är människor och inte kan fatta lika bra beslut som oss hundar... Ha tålamod Rudi!

Och du, håll koll på dina grejer ute i trädgården - det KAN bli en sk. fix idé hos matten att försöka kasta dessa leksaker - så se till att hon lär sig att låta dom vara i fred ;)

Elba

Eva sa...

Håller med Elba!
Det gäller att fortsätta hålla koll! För när mattar fått för sig något är "smutsigt" (betyder bara "lagom intuggat")kan grejerna försvinna när man minst anar!
Superfin restaurang! Du får be ankan om en dejt där! (Hon har ju hittat personalen också...)

Lyckopiller sa...

Vilken tur du räddade dina fina saker. Och vi håller alla tassar och tummar för att ni vinner kameran. Bilden är helt otrolig. Vi bara älskar den.

Edith sa...

Vilken tur att du kände vad som var på gång Rudi. Nu har du räddat dina leksaker ... för den här gången. Jag känner igen dom där tagen. Ibland får min matte städfnatt och då kan det ryka en eller annan leksak. Colliekramar

Sigge sa...

Jäkla tur Rudi att du upptäckte vad som var på gång.
Det där borde falla under olovligt brukande eller nån annan lagparagraf. Straffbart är det.
Men håll stenkoll på grejerna nu!!!!!
Matte tror att hon vet vem din spårkompis är men jag har ingen aning

Ludde sa...

Har också en sån där "städmatte" Både husse och jag får smyga undan saker så att hon inte kastar sånt som är användbart och "bra att ha". Kramis!

Kasper sa...

Tänk att det inte tycks finnas en enda matte i hela världen, som en hund kan lita på! Ju äldre och visare jag blir, desto klarare visar sig detta faktum.

Se nu om dina saker. Grejer utomhus luktar INTE illa inomhus! Kan dom ju inte göra eftersom dom inte är där! Gräv ner dom i värsta fall! Förresten blir dom nog jättefina om dom får ligga där och tvättas i regnvatten.

Freja sa...

Det låter som en riktig mardröm. Vilken tur att du hittade dem innan det var försent. Ta du mattes leksaker och lägg i soptunnan får du se hur glad hon blir. Vi får nog skicka mattarna på kurs så de lär sig hur man ska uppföra sig. Puss på nosen

Torsten sa...

Det var som själva tusan....skulle dom slänga DINA leksaker??? Tur att du hann ta vara på dom innan dom var puts väck!
Levergryta? Tror du att restaurangen har det på menyn? Isåfall kanske jag kommer och bjuder med dej på lunch nån dag!

Dizze sa...

Du hade tur du som hann fram och ta påsen.. När vi flyttade så slängde min matte en hel låda med leksaker.. Vi hann inte med utan saknar den nu. Matte säger att det är skönt att slippa lukten.. :(

Wille sa...

Vilken tur att du hittade dina gamla leksaker innan din matte hann slänga dem. Så ska man väl inte göra heller, slänga saker som är hela ännu. Du fick en härlig promenad såg jag med en massa fart i, precis som det ska vara. Jisses ska du tävla så mycket. Vart då ?

Tuna sa...

Det är typiskt att dom ska slänga det bästa man har. Leksaker Ska Lukta lite så där extra, det gör dom speciellt bra att ha. Jag brukar ju gräva ner och gömma min katt ibland, den luktar väldigt speciellt. Du ser väldigt snygg ut på din presentationsbild, du flyger liksom. Hälsningar från Tuna

Malin & Grimm sa...

Hej hej! Ja, det hände en hel del igår ;)
Men sån tur är så mår både jag och husse bättre nu :)
/Grimm

Hillman sa...

Vicken tur att du hittade dina leksaker, tvåbeningarna fattar inte att vi är rädda om grejerna.

Taxkramisar.