söndag 1 augusti 2010

En underbar dag!

Nu, Alf, ska du får höra vilken fantastisk dag jag haft idag!! Matte och jag gick upp tidigt i morse, så skjutsade hon mig till en annan klubb, där vi aldrig är annars, för där skulle det vara träningsdag hela långa dagen! Och vi älskar ju att träna så det passade oss! Väl där hoppade vi in i bilen igen och åkte i lång karavan till en helt ny spännande skog och där la en annan matte världens roligaste spår till bara mig! Och min matte la ett inte alls lika kul spår till hennes hund, Rocky. Sen fikade vi i en timme och sen...sen...fick jag gå spåret! Det var hur långt som helst, och hur kul som helst och helt enkelt en underbar utmaning för båda matten och mig. Jag slet som ett djur i nästan precis en halvtimme genom granar, över bäckar, genom sumpmark, över ris, över grova stockar, släpandes på matten och jag hittade sju av åtta pinnar. Matten dröp av svett och min tunga släpade på marken. Men vi gjorde det!!! Det svåraste, längsta och roligaste spåret i hela mitt liv!!!
Spåret låg alldeles nära huset där jag är född, så på tillbakavägen stannade vi och hälsade på min mamma och min uppföderska.
Vi hade inte setts sen förrförra sommaren. Det var underbart roligt! Mamma var nyfrissad och snaggad hela hon.
Fast jag var så trött orkade jag busa med mamma Donna. Här är det hon som jagar mig och låtsas att jag är hennes busiga valp igen!
Tillbaka på klubben igen körde vi uppletande som vi gjorde hemma igår. Jag var ganska slut efter spåret och mamma-leken så jag tog bara två korta letanden där. Sen drack jag hundra liter vatten och sen såg jag ut så här och då tyckte matten att det var dags att skjutsa hem mig. Nu har jag sovit under sängen några timmar och är pigg på nya äventyr igen!

9 kommentarer:

Eva sa...

Låter som en verkligt perfekt dag för dig!
Hoppas kisse Alf inte blev för avundsjuk när du berättade:)

Elba sa...

Åh vilken duracell-Rudi du är som orkade ALLT DET på en och samma dag! Vilket spännande och lååångt spår du gick...

Du är den stora stjärnan på min spanielhimmel :)

//Elba

Sigge sa...

Vilken dag!!!!!!!!!
Din mamma är för övrigt en riktig snygging i mina ögon!

Freja sa...

Wow vad du är duktig som hittade så många pinnar. Din mamma var jättefin, jag gillar ju korta frisyrer. Fast du är vackrast! Puss min prins

Ludde sa...

Undrar om man spårar bättre om man äter tonfisk? Ska se om jag kan nosa upp någe kul... Kramis!

Sigge sa...

Hm, känner ingen Rocky...........
Hur ser han ut??????
Jag har ju mest koll på brudarna här

Lyckopiller sa...

Du har en härligt spännande sommar. Ni är så duktiga du och matten. Vi blir lika imponerade varje gång vi läser om dina spårningar.

Malte och Snoken sa...

Men lille sötpuff så trött du blev! Fast va kul du haft!! träffat mamma verkade skoj! Fin mamma du har, fast så klart hon måste va när du är så fin!
skruttpussar

Hector sa...

Men vilken mysig date. Inte ofta man hinner träffa mamma och absolut inte pappa när man är hund och har flyttat "hemifrån". Men det är skoj när det händer.
Vi ska hälsa på min mamma och kanske pappa med i sommar vi. Det ska bli skojigt.