lördag 22 september 2012

Potpurri.

Det är skämmigt att jag bloggar så sällan nuförtiden, men det finns en massa anledningar till det, enligt matten...suck!
Men nu vill jag visa er att hösten äntligen har kommit till Julita! Sköna, svala kvällar med dimma och sånt, det gillar vi. Man orkar så mycket mer när det inte är trettio grader och solsken hela tiden! Häromkvällen gick jag en mysig promenad med Tiger t ex, fast det finns inga foton på det.
Igår fick matten värsta behovet av grillpinnar! Så då åkte vi i räserfart till Katrineholm för att köpa såna så hon skulle lugna ner sig. I affären tyckte dom att grillsäsongen led mot sitt slut så det fanns bara åtta pinnar kvar. Så då köpte matten dom. Sen tillbringade hon kvällen med ett hålslag och alla mina rallyskyltar.
Vi fick en snilleblixt och bjöd in alla i Julita som ville på rallyträning i Äsköping idag! Så då åkte vi dit och byggde bana med grillpinnar och sånt. Vi blev fem pigga hundar som kom och tränade i strilregnet. Jag och Aya och Yssa och Ymur och Urra!
 Det fanns äppelträd man kunde stå under när man ville fota eller käka mellanmål eller så.
Det var uttänkt så att vi hundar skulle bli störda hela tiden. Och det blev vi. För det var bilar och motorcyklar och främmande hundar (en supersnygg springertjej !) och joggare...
 ...och den här farbrorn som blev nyfiken och rullade över från ålderdomshemmet och läste på skyltarna och testade banan lite!
Efter ett par timmars övningar åkte vi hem och hängde alla skyltarna på tork. Och där hänger dom än. Fast grillpinnarna är torra. Sen sov vi middag och sen gick vi långpromenad i regnet.
Matten är ganska besviken på sig själv att hon inte lärde mig att söka batteriladdare i stället för bomullspads med telukt. För laddaren och extrabatteriet till mellankameran är putz weg! Sen många veckor. Därför blir det så sällan bloggat, för mobilkameran klarar inte att fota om jag rör mig en millimeter, då blir det bara blurr. Och den långnästa kameran vill inte matten släpa på i regn och rusk.
Nu vänder matten och upponer och utoin och framotillbaks på hela huset på kvällarna för hon vill hitta laddaren och batteriet så hon kan blogga fina foton på mig igen. Under tiden iakttar jag röran och önskar att det var en tepåse som saknades i stället....

15 kommentarer:

HumleSpunk sa...

Tok-klurigt med grillpinnar! Såna smartigheter tycker vi om :)

Stella o Doris sa...

Låter jättekul med Rallylydnad, vi får försöka övertala matten att börja med det!!

Otroligt fin header du har!!!!

Asta airedaleterrier och Freja sa...

Hm känner igen problemet. Storkameran kommer aldrig med och matte vet inte riktigt vad hon ska logga om längre. Det finns ju hur mycket som helst, säger jag.

Ulf sa...

Hon får damma av en gammal bild och sätta in. Skriva det kan hon med bravur. Jag menar ifall du inte hittar hennes laddare.

Emma o Malte sa...

Vilken katastrof att ni inte hittar batteriladdaren! Men den dyker nog upp när ni slutar leta, det brukar ju sånt där göra :-)

Grabbarna boys sa...

Den kommer fram....bara lugn!!
Gör som Nelsons husse skrev...be matten din sätta in en gammal bild på dig!!
Smart det där med grillpinnarna och rallyskyltarna!!
Vov från grannarna boys!

Grabbarna boys sa...

NEEEEEJ......vad skrev vi nu!!!
Vi menar ju så klart:
Vov från grabbarna boys!!!

Eva sa...

Pinnarna är smart, det hålls med om. Se'n har jag en annan idé... Kanske inte supersmart, men ändå: NÄR matten hittar batteri och laddare och grejer som är viktiga tycker jag att hon ska förvara dem i teburken. Då KAN du ju hitta dem!
Så slipper du se så ledsen ut då:)

Ludde sa...

Du får väl kolla i mattens träningsväska eller nåt sånt. Du kan nog nosa upp laddaren om hon ber snällt. Det blir ju jobbigt om du måste sitta still på alla bilderna... Kramis!

Storolillnosarna sa...

Undrar om farbrorn från ålderdomshemmet förstod sig på rallylydnadsskyltarna?

Hoppas laddaren dyker upp snart, o när den gör det, lyd Eva här ovanför - lägg den sen i teburken. :)

Tills den är hittad får du helt enkelt sitta millimeterstill när du ska fotas. Nåde dig om du viftar på svansen eller nåt. :)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Tack för inbjudan till träningen igår. I början var störningarna klart störande men med hjälp av dina blodpuddingsbitar blev det fart till sist. Det gör vi om.

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Tack för inbjudan till träningen igår. Nyttigt med alla störningar. Trögt i början, men med hjälp av Rudis blodpudding gick det bra till sist.

Unknown sa...

Om du berättar vad det är för kamera så kan väl alla bloggläsare leta hemma hos sig också - vi har ju ofta dublettladdare, eller sådana som blivit kvar när kameran försvunnit...

Ami och Vaka sa...

Hej Rudi!

Vad trevligt ni verkade ha på träningen. Så synd att vi inte kunde vara med igår. Men vi kommer gärna en annan gång.

Vi i Kasperian sa...

Min erfarenhet också, laddare är rackarns opålitliga!
Matte säger som en arbetskamrat till henne alltid sa - det är svartalferna som varit framme! (Inte din Alf alltså.)
Men rätt som det är dyker nog den där grejen upp, ska du se.
Kul hade ni tydligen med den där lydnaden, i alla fall.
(Min matte orkar inte heller ta med sig långnäsekameran så ofta, den hänger som en kvarnsten om hennes hals, säger hon...) ;)