lördag 9 juni 2012

Rapport från er favvokille!

Vad har den där världsa-snygga Rudi haft för sig sen sist har ni gått och grunnat ett par dar förstår jag. Jo, jag är fortfarande trendigaste grabben i Julita. Folk stannar och beundrar mig var jag än drar fram. Coolt!
Igår tog jag bilen till Tiger och snodde julpingvinen från honom medan mattar och hussar tömde Tigermattens växthus och lastade in allt grönt i min bil i stället.
Min polare Tiger gillar mig bäst fast jag alltid snor hans pipisar. Jag packade in julpingvinen flera gånger i bakluckan så jag helt säkert skulle få med den hem, men attans också dom överlistade mig i sista sekunden och lurade den ur käften på mig!
Fast när vi tömt bilen på hundratusen plantor så letade jag igenom hela Volvon som värsta narkotikahunden OM julpingvinen trots allt åkt med hem till mig. Jag genomsökte till och med alla plantorna med min dammsugarnos, men ingenstans fanns pipisen.
Precis före superregnskuren idag var det så booooring när alla blommor skulle i krukor, ändå hann dom inte med alla innan himlen öppnade sig. Förresten, kolla på krukan på väggen! När matten tog ner den för att sätta en pensé där kom det värsta utropet från henne! Sen stod hon och hussen och ojade sig och kollade i krukan i hundra år...
...och när matten rusade in för att hämta kameran passade jag på att kolla vad tusan som var så märkvärdigt i krukan. Då råkade jag välta den och då blev det omelett. Hoppsan, mumlade jag när matten kom med kameran.
Men jag har förstås powergått en dryg mil om dagen med matten också varje dag, för både hon och jag ska komma i superform till kvartsmaran nästa vecka har vi bestämt.
På kvällarna har vi tränat allt möjligt kul. Ikväll blev det uppletande av vattenslang. Sån är bra att ha om  det skulle bli torka igen.

12 kommentarer:

Humlespunk sa...

Världsbäst skills det där med vattenslangs-upplet. Sånt bra är väldigt användbart att kunna.

Siriosmilla sa...

Klart att du är vår favvokille! Kanske kan vi träffas nästa helg? Vi har inget alls för oss på lördagen!

Asta och Iris sa...

Vad var det i krukan? Nu ska matten köpa en ny effileringssax för nu ska jag bli lika snygg som du är, säger hon.

Sofie sa...

har du varit hos frisören. Jag tycker att du såg lite extra snygg ut idag :) Himla många tomatplantor har ni också så kamelen hoppas att du gillar tomater.

Ann-Margret o Vinja sa...

Att Tigers julpingvin är så kul, attans otur att du inte lyckades smuggla med den hem då ;)

Oj vad mycke plantor som matten fick med sig hem, kommer bli rena oasen hemma hos er nu :)

Hmm, kanske inte så lyckat att välta krukan så det blev omelett :( Tror inte fågelmamman blir så glad när hon upptäcker det....

Vad duktiga ni är som går så långa promenader :) Här blir det attans dåligt med promenader nu när Vinja är borta, inte alls kul att ut och gå själv :(

Jo nog kändes det jobbigt att åka från Vinja idag, speciellt när hon visade så tydligt att hon visste jag skulle åka.

Kram

Storolillnosarna sa...

Helt rätt! Du är vår favvokille! Iaf så här i bloggform. För vet det sjutton irl - då skulle vi nog morra o försöka vara coolare o vackrare än vad du är. Hur svårt det än månde vara. Så det så! :)

Edith sa...

Är det verkligen så att Tigermatten skänker allt möjligt grönt till din matte. I så fall har din matte en väldigt snäll och generös kompis. Colliekramar

Älsa o Ästher sa...

Först o främst WOW så snygg du är i sommarfrillan Rudi!!! Sen såg vi att du gjorde omelett...ojdå....;) men ojoj vilken tur ni har som fått så många fina plantor:-)

Emma o Malte sa...

Taskigt att lura av dig pipisen sådär!! Du kanske hade fått tillåtelse av Tiger att låna den ju.. Men oj då vilken omelett det där blev!

Totti sa...

Lydia hälsar att hon tycker du är urtjusig i nya frisyren. Själv tycker jag du ser cool ut. Jag kanske skulle spara lite hår på öronen, tror du det skulle klä mig?

Ludde sa...

Du ska inte vara ledsen för omeletten! Så som fågelföräldrarna (miss)sköter sina små, kunde dom lika gärna blivit omeletter. Bättre pipislycka nästa gång. Tänk om någon kunde uppfinna en pipande vattenslang - då skulle du kunna leta... Kramis!

Jenny o Brio sa...

Hoppsan! Omelett bara sådär!!!