söndag 17 juni 2012

Klafs!

Halloj...läget? Här hos mig är läget under vatten. Jag visste inte att det fanns SÅ mycket vatten på jorden som det finns i Julita just nu!
Men en bit över havet kan man gå torrskodd.
Jag lekte svamphund idag och då jag spanade in dom här prima kantarellerna! Det är så attans blött så dom hade klättrat upp i trädet för att inte drunkna förstår ni. Eller riskera att bli svampiga, hehehe...
Den här lille krabaten ringlade omkring för kung och fosterland för att undgå drunkningsdöden. Mässings-snigel eller vad matten sa att den hette.
Sen blev det allvar. Ska vi bygga en träsk-rallybana, frågade matten? Så klart, utropade jag och började rota bland alla banskisserna! Så då valde jag den här, för den såg så superrolig ut.
DÅ prasslade det till! Och fram trollade matten värsta godluktande påsen! Jag hade aldrig i hela mitt liv sett något liknande förr!
Såna här gyllene korvar var det i påsen! Jag höll på att förgås av nyfikenhet, men inte fick jag smaka inte. Rosa korvsnuttar la matten i fickan, men guldkorven skulle vara bästa belöningen efter varje bangång! Och ingen annan gång blev det bestämt.
Eftersom vattenståndet är så högt på min gräsmatta så det blev som någon slags vattensport av rallyn idag. Vi klafsade runt barfota båda två och det gick riktigt bra. Utom strax före målet, för där var skylten...
 .."Sitt, Spring" precis innan...då blev det så här efter mattens barfotahäl...
...värsta sladdmärket!
En praktisk bana blev det med inbyggt vattenhål kombinerat med fotbad för att skölja av leriga hälar.
PS! Hur kunde jag glömma....???? Så klart smakade gyllenkorvarna superbt!! Nu blir vattenrallyn ännu roligare med såna korvar på slutet!

18 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Rallylydnad kan man ju verkligen träna på vilket underlag som helst.... i vatten, på land eller golv.

Asta och Iris sa...

Hmm rallylydnad borde vi träna mer, vattenhundar som vi är. Spännande gyllene korvar, hur smakade de?

Sigge sa...

Du Rudi har du nåt bar tips på hur sjutton du gjorde för at få din matte i en spagrop. Min vägrar alternativt plaskar rakt igenom iförd gummistövlar.
Svampen är en svaelticka. Mycket god som ung. Påminner om Quorn i konsistens och smak, fast i England heter den Chicken of the wood för de påstår att den är som kyckling. Vet matte inget om eftersom hon inte äter fågel men gärna quorn och svaveltcka

Älsa o Ästher sa...

men hjälp vad vatten=) hahahaaa ni är otroliga Rudi du o din matte=) men ni verkar alltid ha så kul!!!Mums med krokar som belöning=) det gillar vi skarpt!!

Humlespunk sa...

Vi kan gärna ta lite av ert vatten, här är det snustorrt. Bäckarna har torkat ut och vattennivån i ån halverats. Torrt som tusan. :)

Ludde sa...

Va smart att bygga en vattenrallybana! Bäst att ni skippar det där med spring nästa gång så du inte blir av med matten. Hoppas att du fick allt det där godiset sen... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Rudi, du kanske är på väg att införa en ny hundsport VATTENRALLY!!
Den kan vi grantera på att Abbe vill testa isåfall!
Hoppas ostbågarna smakade...här kan väl en o annan hamna på golvet typ på fredag och lördagskvällarna så vi vet faktiskt hur de smakar!!
Kantareller i träd....nja det tror vi inte riktigt på, men likt vá det ju!!
Vov från grabbarna boys!

Katarina sa...

Vattenrally! Heja Julita!

Heléne sa...

Vilket härligt fotbad din mattes fötter hamnat i. Ser väldigt ekoligiskt och nyttigt ut, gott smakade det tydligen också;-)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag skrattar högt åt kantarellerna som har klättrat opp i trädet. Du får be matte köpa en polotröja åt dig. En vattenpolotröja så klart för det här håller inte. Akta dig, som springer så fort,så du inte får vattenplaning när du kör rally.
Nelson

Sandra sa...

guldkorv wow...du lever som en prins du :)

Hanna aka Lilla My sa...

Oj, kanske vi ska prova gyllene bågar som belöning. Om Baily gör fel, så kan ju matte alltid offra sig och äta upp dem ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Men oj vad mycke vatten ni fått hemma hos er då, värsta sjön överallt.
Vilka smarta svampar som klättrat upp i trädet för att slippa drukna ;)
Låter ju kul med en träsk-rallybana, bara hoppas inte matten halkade för då hade hon blivit attans blöt :(
Vilken smaskig belöning du fick då, sitter nästan här och blir också sugen på gyllene krokar. Antar att du var super duktig när du fick så belöning :)

Jo jag ser verkligen också fram till dom växer på sig lite till. Nu är det ju nästan 6 veckor kvar innan Vinja och valpisen får komma hem :) Hoppas verkligen dom veckorna går fort så dom snart är hemma :)

Kram

Emma o Malte sa...

Den där mässings-snigeln såg ju verkligen intressant ut!! Och trots allt vattnet verkar ni ju ha superroligt ändå :-) Hoppas inte ni får ännu mer vatten hos er bara!

cockettsriccardo sa...

Va härligt! Rally lydnad!
Det skulle vi vilja träna mera av.
Har bara provat på hos uppfödaren.
Du e helt otrolig alltid lika kul å läsa om dina upptåg.
Å du blir så fin på bilder.

Vov vov Towe, Ricco & Alfons

Sofie sa...

Gyllene korvar är bara bäst hälsar kamelen det har ibland hänt att sådana har följt med på utställning :) Det är så härligt att se hur ni har det i regnet. Kamelen och matten hade för allt ivärlden inte satt sina fötter på den blöta gräsmattan utan gummistövlar på bådas fötter.
Men nu hoppas vi att det slutar att regna eller hur. Här regnar det också men tydligen itne lika mycket som hos er.

Jenny o Brio sa...

Ni skulle nästan behöva flytväst på er rallybana! Kära nån vad det måste ha regnat!!!
Vad söt du är i sommarfrillan Rudi!

SV: Ja han är verkligen ett litet ynkepynk. MYCKET svårare att träna, men behändig på många andra vis, faktiskt. Det är så pass att jag egentligen inte förstår vad man ska ha stora hundar för. MASSOR med jycke i litet fodral har jag fått :)

Christina Klosterberg sa...

Vad mycket roligt ni hittar på! Trevlig midsommarhelg!