tisdag 12 juni 2012

Mångkamp del 2. Trea!!!

Nu har vi mångkampat färdigt för i år! Det var så attans kul så vi vill göra det flera gånger! Jag ska berätta lite vad vi gjorde i kväll för ni är väl så rackarns nyfikna förstår jag! Jo, först la mattarna varsitt kort spår åt oss hundar. Sen skulle vi tävla i lydnadsettan! Det var några år sen sist! Jag var lite såsig för det var så hett i solen men annars skötte jag mig bra - Då kom vi sjua av tjutre på 171,5 poäng. Ett enda dåligt poäng fick vi, det var för att matten glömde att det inte var rally så hon snackade med mig nästan hela linförigheten. Det FÅR man inte göra på lydnadsplanen! Annars blev det 10or och 9½or och sånt!
Sen skulle vi gå dom korta spåren. Så då gjorde vi det. Och det var ju plättlätt för en grabb som jag. Jag tror att vi kom trea i den grenen.
Efter det var det korvgrillning igen. Tre korvar med bröd glufsade matten i sig i kväll igen, sen var paketet med quornkorv slut så då fick hon inte mer. Jag åt hackad rå korv ur mattens ficka i stället. Där hittade vi en påse med något mosigt, mögligt som såg jättegott ut. Men jag fick inte käka det, för det hade nog legat i västfickan i många, många veckor i garderoben.
Sen skulle det vara  något som heter hoppklass i agility. Jag satt och glodde på dom lyckliga hundarna som skuttade omkring som guttaperkor på planen så då sa matten att jag också skulle få skutta om jag ville! OM jag ville! Vi har aldrig sett några regler eller så, men vi tog sats och jag hoppade för kung och fosterland! Jag fixade slalompinnarna i farten, men tunnlarna, det fanns raka och krokiga, dom hoppade jag över i stället när jag ändå höll på! Det var så attans roligt! Jag tror inte att vi fick någon poäng. Efter tävlingen lärde jag mig att  rusa genom raka tunnalr. Det var hur kul som helst!
När det var dags för prisutdelning skulle alla grenar från båda kvällarna summeras. En blev förstås klubbmästare i mångkampen, och sen blev nån tvåa och sen....tadaaaa kom matten och jag som nummer TRE!!!!! Fast vi var tjutre hundar som kämpat! Hurra! Klubbmästaren fick pokal och champagne och vi andra fick äran. Nu är vi trötta.

16 kommentarer:

Asta och Iris sa...

Att klara slalomet av bara farten det är inte dåligt det. Du borde ha förtjänat en första plats:-)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Grattis till bronsplatsen.

Emma o Malte sa...

GRATTIS till den fina placeringen!! Ni är ju bara bäst :-)

Ludde sa...

Trea var väl en riktigt fin mångkampsplacering! Kanske din mge ska vara glad att matten inte gav dig den hittade påsen! Hoppade du verkligen ÖVER tunnlarna? Det borde du fått extrapoäng för... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Inte dåligt att komma trea, trots att du inte fick några poäng i agilityn!!!
Det där med alldels för gammalt godis i mattes fickor har vi också råkat ut för.
För det mesta brukar Abbe ha länsat dem genom att tugga sönder fickan från insidan....men det händer att han missar en o annan gång!!
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

GRATTIS till 3:e placeringen i mångkampen :-). Vad duktiga du och matten är :-).

Kram

Felix sa...

Jaha, då får man buga och bocka, till tredjepriset, det var attans va duktiger du är, helt enkelt jättebra!

Det där sista du gjorde var det mögligtvis, agility eller va katten det heter. För där är det både slalom och tunnlar, det är något som jag ska prova på, hihi.

Russelpussar.

Storolillnosarna sa...

Grattis till tredjeplaceringen!! Mycket bra jobbat!!!
Vi tycker så här: Om man känner för att HOPPA över tunnlarna - så får man det - bara man har skoj! Fast... man kommer nog inte så himla högt på resultatlistan då. Men vem bryr sig?!!
Att du fixade slalomet i rena farten är ju helt fantastiskt. Vilket agilityämne du måste vara!! :)

Jo, det där med äckliga, mosiga godisar i bortglömda fickor... har man ju varit med om... Bläh! Ät inte sånt.
Det där sista flikade vår matte in. Vi själva undrar ändå om hon verkligen vet vad hon muttrar om. Mosiga godisar - Mumsfilibabba!!

Sigge sa...

GRATTIS och morr!
Bra jobbat!
Bortglömt snusk brukar i dtta hus dyka upp i ryggsäcken, jag får aldrig smaka det

Unknown sa...

Heja! Grattis! Bra att vara en allroundatlet!

Ann-Margret o Vinja sa...

Nej så mycke resande blir det inte sen man skaffade hund och jag saknar det inte heller. Gör i så fall nått där Vinja har kunnat följa med.
Sen gäller det just nu att spara alla semesterdagar som man kan tills den lilla kommer hem. Gäller ju pussla sen när semestern är slut.

Kram

Vicky sa...

Visste väl att du skulle fixa pallplats. Och det var snällt av dig att låta någon annan vinna för en gångs skull. Du är en ödmjuk kille du.

Vi i Kasperian sa...

Tjena, nu har jag äntligen fått ge mig ut på bloggturné!
Attans va duktig du har varit, Bronsplats trots att matten snackade bort hela linförigheten.
Såg också att du haft rena träskmarkerna hos dig, och det är samma här.
Man kan knappt gå ens över våran äng! Undrar om den torkat upp till midsommar! Annars får alla ungar dansa i stövlar!

Higgins (Som lånar sin mattes bloggadress) sa...

Alltså. Jag blir alldeles trött av att läsa om dina aktiviteter! Skulle bara säga att min matte lagt in en bild på dig i sin blogg. Jättekorkat tycker jag, men hon tyckte visst att det var en bra idé.

Edith sa...

Grattis Rudi, du är stensäker! Men tänk att matten inte kunde hålla snattran under linförigheten, typiskt mattar. Colliekramar

Jenny o Brio sa...

GRATTIS! Snyggt jobbat! Du kan ju ALLT Rudi!!!