måndag 11 juni 2012

Mångkamp del 1.

Jo så här var det: Det är KM i Kungsör i kvällarna två! Och det roligaste är att det är MÅNGKAMP!! Man får alltså göra en massa roliga saker inte bara gå omkring och vara lydig och så...
Första kvällen var det grenarna: rallylydnad, uppletande av föremål och agility. Så då skulle jag glänsa i rallyn och vara bra i uppletandet och inte starta alls i aglityn eftersom jag aldrig provat på det nånsin. Sån var planen...och vet ni vad? Planen sprack! För både matten och jag var galet okoncentrerade på rallyn. Det gick så tokigt fast vi skulle vara så bra. Vi fick sex poäng avdrag för helheten annars hade vi fått godkänt åtminstone. Nu kom vi nia av tjusex eller så.
Uppletande är jag ju superbra på hemma, men jag har aldrig provat det någonannanstans så jag slarvade lite först och pinkade och så i stället för att leta. Men så kom jag plötsligt på vad jag skulle göra och då hämtade jag in tre av fyra gömda grejer snabbt som ögat och kom på fjärdeplats. Så det var ju ok.
Sen skulle det grillas korv. Matten åt tre quornkorvar med bröd och jag ingen.
Sista grenen i dag var alltså agility som vi inte kan ett smack om, så där ställde jag inte upp. Men vi satt och kollade för att lära lite och när det kom superdupersnabba hundar så började hela hundpubliken skälla ikapp, och jag som inte kan skälla ylade nästan så spännande och roligt var det att se snabbhundarna fräsa fram i tunnlar och över stegar!!! Jag ville också faktiskt!!!
Sen var det prisutdelning och jag fick förstås ingenting fast jag bespetsat mig på priset i rallyn....det var surt.
I morgon kväll kommer vi igen i tre andra grenar! Heja oss!!

16 kommentarer:

Vicky sa...

I morgon vinner ni ju rubbet! Heja er!

Zandra, Lova o Lystra sa...

Ush, var jag så dum så det sket sig på ett poäng. vi räknade faktisgt ihop poängen efteråt, så visste inte att helheten skulle vara avgörande. Fasen då! :(

Det blev mest så för att du tog i han när du tänkte gå av banan.

Lycka till imorgon!!! :)

Ludde sa...

Men inte ska du gräma dig för att det sket sig lite på rallyt och uppletandet. Du var ju i alla fall miljoner gånger bättre än jag skulle varit om jag hade försökt. Nia och fyra är väl riktigt bra, även om vi vet att ni kan bättre. Lycka till i morgon... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Spännande hur det ska gå i morrn då och sen håller vi faktiskt med Ludde.
Det är verkligen inte fy skam att komma både nia och fyra på en o samma kväll.
Sen hälsar Abbe att du ska be din matte testa agility med dig.....en gång sen är ni fast säger han!!
Lycka till i morrn.
Vov från grabbarna boys!

Storolillnosarna sa...

Kan du inte skälla?!!!!! Då måste du börja m agility så att du lär dig det.

Typiskt då med rallyn, men att komma 9:a av 26 är inte fy skam, fast vi förstår hur du känner det... Och fyra i uppletandet var ju riktigt bra.

Kul med mångkamp! Vi ska vara med på nåt nytt för vår bk som kallas Poängjakten med 5 deltävlingar. Ja, lill-Pingu får inte vara med - han är för liten, fjanten.

Lycka till imorrn! Då vinner ni alltihopa!!!

Wille sa...

Jamen vadå, man kan väl inte vara duktig jämt ? Man ska väl ha lite kul också, ja så tycker matte och jag i alla fall. Vi gör olika saker för att det är skoj att göra dem tillsammans, fast visst blir man extra glader om det går bra, men det kan det ju inte göra jämt heller ! Och jag tycker faktiskt inte alls att det var dåligt att komma både 4:a och 9:a samma kväll, det är ju bra ju ! Näe du nu ska jag jobba vidare med matte ! Suss gott !

Wille sa...

Nu har matte berättat vilka platser vi hamnade på, ett par tre inlägg tillbaka eller så ! Vi hade jätteskoj, det är helkul med Rallylydnad, jag håller fullständigt med dig Rudi !

Siriosmilla sa...

Du är så snäll Rudi, som låter andra hundar (som inte är bäst) få pris!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken spännande kväll du och matten haft då. Lite otur att ni missade några poäng i rallylydnaden och att du pinkade i uppletande rutan innan du började leta.

Lycka till i kväll nu då med dom tre grenarna ni ska göra :-).

Kram

Johanna sa...

hehe, härliga historier och roliaga bilder...
kommer defentivt att kika in igen :)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Nästa tävling går det bra,tror vi. Ni verkar ha haft roligt ändå.

Emma o Malte sa...

Hoppas det går bättre ikväll! För vi vet ju att ni kan allt de där utan problem :-) Men en sak vi undrar är, varför åt inte du någon korv???

Heléne sa...

Nej Rudi, man kan inte vara på topp alltid men huvudsaken är att man har kul tillsammans med matten. Du ska se det går bättre nästa gång för vi vej ju alla att du är världsbäst på rallyn och sånt.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Kom igen ikväll (tisdag) Rudi. Jag lägger klorna i kors eller vad det är ni halvamerikaner gör:)och hejar på dig.
Nelson

Asta och Iris sa...

Gud vad kul du har...visst ser det spännande ut med agility?

Felix sa...

Jadu, man kan inte vara bästast alltid heller, ibland då är man så där okoncentrad som jag när jag ska sitta i väntan på att få på kopplet. För det mesta går det braigt men så ibland så fiser det sig alldeles, då har jag glömt hur man gör när man ska sätta sig, så då hjälper matten mig, hihi.

Russelpussar.