lördag 16 juni 2012

Marigt.

Hos oss är det ingen ordning längre. Hundratusen grejer ska vi hinna med på kvällar och helger, som när vi drog till klubben för onsdagsrallyträningen. Vi kom fram i lagom tid och då såg det ut så här! Tomt och innehållslöst vart jag såg.
Då vill jag åtminstone ha picknick, slog jag fast. Så då fick jag det.
Men hur vi än kollade resten av kvällen sågs ingen annan till. Varken hund eller matte. Så då tränade vi lite vad vi ville. Jag klättrade ett A-hinder och gungade gungbräda för första gången till exempel. Det var attans uppiggande.
Jag hittade en superspännande dörr som jag föreslog att vi skulle kika in bakom. Och när vi gjorde det...så såg vi det här! Äntligen träningskamrater, utropade vi :-)
Efter det har matten jobbat kväll och så har hon varit på värsta utflykten med jobbet, ända till Julita minsann! Och i dag försvann hon till stan fast det är lördag. Då skulle hon äntligen få springa sin kvartsmara. Hon har inga springkompisar på jobbet så hon fick fota sig själv när hon var springklar.
Dom här bastanta fötterna tog henne faktiskt runt joggandes i 10,5 km. Det tog henne 1 timme och 17 minuter i år. Det var mycket snabbare än förra året. Skumt, hon blir ju inte precis yngre och smidigare med åren. Dom var många tusen till sprang runt och flåsade och pustade och flämtade. Fast det såg inte jag för när hussen och jag kom till stan var matten uppsnyggad men superslut i hela huvudet och hungrig som en varg!
Så då tog vi men henne hem och jag beundrade hennes priser. En medalj och en tandborste minsann!
Efter att matten fått mat i magen och vilat huvud och ben blev hon nästan normal igen och spelade spel med mig! Kolla bara så rackarns snabbt jag spelade, rena maran det också tycker jag!

11 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Helt otroligt. Vi är fulla av beundran. Grattis! Det är klart att det gick snabbare i år med tanke på din superform.

Ludde sa...

Med en sån coach som du är det klart att matten slog personligt rekord. Kul att hon lärt sig hantera fånen nu. Nästan spegelreflex kan man säga, hehe. Jag tror faktiskt att du bara blev snurrig i skallen av spelet! Det skulle i alla fall jag ha blivit... Kramis!

Lyckopiller sa...

Superduktiga matten. Lika duktig som du faktiskt. Stort grattis till era fina prestationer på sistone!

Ann-Margret o Vinja sa...

Men attans tråkigt att det inte fanns en enda träningskompis när ni åkte till klubben :( Man kan ju undra var dom höll hus nånstans då....

Oj vilken duktig matte du har som orkar springa så långt :) Du har verkligen tränat henne bra :)

Ja Vinja verkar trivas och vara mamma :) Nog har dom vuxit allt på en vecka, dom krälar runt mera och ögonen har öppnats. Så snart så börjar dom se ut som hundvalpar istället för marsvin ;)

Var inte kul att datana var så långsam :( Hade varit duktig och "bara" plockat ut 8 bilder, men det tog väl minst 20 min för en bild så jag orkade inte vänta på resten.

Ha en fortsatt bra helg, och hoppas att matten inte har så ont i kroppen i morgon efter loppet idag.

Kram

Asta och Iris sa...

Vilken duktig matte du har och vilken spännande dörr. Där får man ju träningskompisar som gör som man säger ialla fall:-)

Storolillnosarna med sin matte sa...

Det där var marigt värre!! Antar att den fina kvartsmara-medaljen hänger på hedersplatsen. Men... vad ska man göra med tandborsten?!

Tur att ni i onsdagskväll hittade de bästa träningskompisarna bakom den där dörren... och gungbrädan minsann (fast den var ju iofs inte bakom dörren)!! Hihi! Hoppas ni hade det kul!
Ibland kan vi faktiskt tycka att de bästa träningarna får man till på en öde brukshundklubb - där bara en alena uggla är som publik - och husspökena, förstås. För det sägs att det spökar på vår klubb... Undrar om det gör det på din..? Hehe!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag är så impad av din matte som kan springa som Abebe Bikila fast med skor förstås.

Grabbarna boys sa...

Whaoo vilken matte du har Rudi!!
Det där skulle vår matte aldrig fixa, det kan vi lova!
Vov från grabbarna boys!

Emma o Malte sa...

Din matte är ju superduktig!! Min matte är jätte impad och inspirerad! :-)
Grattis!!

Kikkan sa...

Rudi, Du har verkligen 'coachat' Din matte ordentligt med en sådan bra tid. Ska se (men inte springa) på Trosaloppet 29:e Juni. Tröttsamt nog att vara hejaklack :)

Jenny o Brio sa...

Snyggt jobbat Britt-Marie! Heja på! Du är en sann hurtbulle!