tisdag 24 maj 2011

Skärpt.

I kväll packade matten in mig i bilen och sa inte vart vi skulle.
När jag klev ur var vi vid en av mina klubbar. Åh nej, tänkte jag! Ta hem mig! Jag är ju oduglig på träning nuförtiden! Skärp dig, Rudi, sa matten skarpt...


...så då gjorde jag det! Jag tog några däckhopp. Det är bra uppvärmning...


...och dessutom roligt!


Sen gick vi ut på appellplanen och så kommenderades matten och jag igenom hela treans lydnad och jag var hur bra som helst! Matten blev först lite frustrerad över det, sen blev hon lycklig och glad! Hon behöver bli påmind om att jag kan om jag vill! Sen skulle vi kolla dom andra hundarna när dom gjorde likadant. Fast jag vägrade kolla på Emil där han gick omkring. Emil och jag är inte bästisar om man säger så. Han är brun där jag är svart annars är det ingen skillnad på oss.


När alla var klara åkte vi hem. Jo, förresten! Jag blev filmad ikväll när jag jobbade! Så nu är jag värsta filmstjärnan ovanpå allt annat bra jag är!


PS. Vi kan inte skriva kommentarer hos nästan ingen av er idag. Trist!

12 kommentarer:

Sofie sa...

Vad härligt att du fick se att du kunde igen. Det är bra för självförtroendet :) men ibland har man dåliga dagar helt enkelt och gärna tänker på nått annat.

Våran matte har också haft problem med att kommentera i bloggar i dag och har sagt många fina ord

Ludde sa...

Vilken osis att det sket sig med trean, men som sagt - du kan om du vill! Det är ju bra. Matte säger också att jag kan om jag vill, men inte särskilt ofta förstås. En sån där grushög skulle matten vilja ha, för hon fick en spansk slangbella av hussen som hon ska skrämma bort rådjur med. Dom vågar inte släppa ut mig i trädgården för då hoppar jag förmodligen över staketet och följer efter... Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Kanon att eran träning gick bra igen :) Tävlingen i Flen får ni bara radera och sen får du inte glömma att på klippt gräsmatta är det lydnad och i skogen så spårar man ;)

Vinja: matten har som tur inte satt ut mig på Blocket än så det känns ju bra :)

Anonym sa...

Du e ju bara bäst vi gillar dej skarpt Rudi.
Du e en riktig Charmör. Stilig å go till Max. Så visst förstår vi att du är värsta filmstjärnan nu!
Ha det gott

// Vov Vov Ricco & Alfons & Towe

Katarina sa...

Så är det: när man vill, då kan man!

Ann-Margret o Vinja sa...

Synd ni missade dom nergrävda pinnarna :( Men pröva nästa gång att lägga en bit köttbulle/korv med pinnen du gräver ner. Det kan börja få honom att fatta att även gömda pinnar ska markeras.

Sen att man är väldigt uppmärksam på om han markerar minsta lilla att du stannar kvar där och låter inte honom gå iväg föräns han tagit den.

Vet ju inte hur mycke du "grävde" ner pinnen, men i början kan det ju räcka kanske med att det bara ligger lite precis under ytan. Om du förstår vad jag menar.

Hoppas ni gör ett nytt försök och lycka till då :)

Hillman sa...

Jaha, det var som jag sa du kan bara du vill, du är världsbäst, hihi. Jag tror att du blir hirrputerad när det är massor med andra hundar och människor när du ska tävla. Så en liten tävling vore nog perfa till dig.

Taxpussar.

Eva sa...

Vi vet ju att du är bäst! Är visst bara matten din som måste övertygas hela tiden...:)
Jesper tackar så väldigt för gratulation!
PUSS!

Sigge sa...

Så klart du kan, bara det att vi kan när vi vill och inte när våra människor vill. För övrigt träffade jag din dubbelgångare idag igen

Jenny o Dio sa...

Hihi! Så kul att du kan när du vill. Men visst vill du även när matte tar dig på riktig tävling nästa gång också. Hon skulle ju bli så glad då!!!

Storolillnosarna sa...

Jo, hörru du Rudi, ta o vill även nästa gång ni är på tävling med. Som sagt: Din matte skulle bli gaaanska glad då. Och glada mattar är dom bästa mattarna. Fast om det där vädret är dumt, så kan nog inte en liten hundstackare vilja sååå himla mkt. Därför borde de där människorna bara ha tävlingar när vädret är perfekt!
Imorrn ska vår matte skjutsa Gromit till agilitytävling igen - och då ska det visst regna. Gissa om vi kommer bli blöta! Då ska vi alla tre ruska av oss allt blött precis intill henne inne i tältet. Hehe!

Jo, när får man se dig som filmstjärna, då? :D (Vi är mkt otåliga.)

Totti sa...

Såklart du kan, om du vill. Men eftersom din matte tycker det är så kul att tävla, så kan du ju inte vara på topp för jämnan. Då vore det ju ingen sport. Då blev du ju lydnadschampion på nolltid, och vad skulle hon roa sig med sen?