söndag 22 maj 2011

Inte på topp.

Hej. Jag skäms lite så jag vet inte om jag vill gå fram ...jag berättar härifrån i stället. Det känns tryggare.
Jo, jag har ju tränat hur mycket som helst i vår. Både här och där och därborta och härborta och överallt. Matten har ju varit bussig och skjutsat mig vart jag ville för att träna på de mest suspekta ställen i Västmanland och så. Och målet var att vi skulle tävla i trean två gånger den här helgen. Och vi skulle inte vara superbra, men bra. Åsså åkte vi till Flen igår, åsså hade jag ingen lust alls. Jo, sånt man ska göra i grupp gick superbra, men sen...ojoj... så jag tappade lust och fokus och motivering och allt utom spårsinnet :-) DET var på topp! Så jag gick runt och spårade alla som gått på planen före mig, medans matten fixade fria följet ensam i andra änden. Hon var bra och fokuserad och så, men hon fick bara 0 poäng ändå! Snålt! Sen skulle man göra sittande under gång, och det är jag attans bra på, men jag hörde fel och ställde mig i stället. Oooops! 0 poäng igen! Sorry, matten mumlade jag när hon kopplade mig och tog mig till bilen och körde mig hem muttrandes att hon skulle sälja mina apporter, hinder och koner på Blocket minsann. Så idag blev det inget försök till tävling, fast vi gick upp halv sju och gick en skogspromenad utifall att... men under promenaden resonerade vi om det och sa att vi hoppar tävlingen idag och är hemma och njuter av vädret i stället. Jodå, vi är vänner igen och hon ska inte sälja mina grejer har hon lovat!

Annars kan jag visa en växt som jag var livrädd för när jag var en liten hund. Den växer längs en väg jag går ibland, och på våren när den stack upp sina blad blev jag så rädd första gången så jag vägrade gå förbi. Nästa år fick matten dra mig förbi den, och nu är den uppe igen. Fast jag har blivit modig och tordes lukta på den, men sen nös jag och ville gå därifrån. Det är faktiskt en FARLIG växt!

Sen undrade någon, (Hillman tror jag) hur jag kan dricka smutsigt vatten. Det är inte smuts det är vattenkryddor! Pollen och barr och flugor sånt. Jättegott!

Sen var det många som inte förstod mitt skämt om rally-lydnaden. Jag försökt vara lite rolig och visa att jag minsann kunde göra som det stod på en enda skylt. Det var mitt enda försök.

Usch, allt jag gör blir fel och missförstått. Nu håller jag tyst och går och lägger mig!

16 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Ibland blir det tokfel i livet.Det hjälper inte ens att allt går som på räls. Fråga SJ. Då börjar det snöa och tågen går inte alls.Det där tyckte husse var mycket djupt och gav mig en köttbulle för.:)
Huvudsaken är att att man blir sams.
Det går alltid nya tåg även om man får vänta lite på dem.
Nu fick jag en köttbulle till.
Kom igen kompis.
Nelson

Anonym sa...

Vi är självständiga hundar Rudi, vi gör som vi vill. Det måste mattarna lära sig tror jag. Jag tycker att det är bra att vi har lite egen vilja och ibland finns det andra saker som är intressantare än mattarnas belöningar ex: dofter och andras mat. Stå på dig!! Du är ju BÄST!

Sofie sa...

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig :) men det är bara att ta nya tag. Gick ju inte så bra för oss heller i helgen om det kan vara till någon tröst.

Eva sa...

Jag tror ju att matten egentligen fötrjänat mer poäng på fritt följ... Fast det är klart, om hon inte följde dig så...:)
Och det är väl klart hon inte kan vara sur på dig!
Bra att du håller koll på farliga väsxter också!
PUSS!

Buttons sa...

Hej Rudi, Jag tycker du är världsbäst och ursnygg, så inte ska du vara ledsen. Man kan inte ha lust jämt, det kommer att gå spikrakt nästa gång.......massor med blötpussar

[Anna] sa...

Vi måste väll oxå få ha dåliga dagar och dagar då vi helt enkelt inte vill göra som matten säger. Jag hade själv en sådan helg, men de attans luriga människorna lurade mig på söndagen :/ Jag tycker ändå att du är världen bästa Rudi!!

Sigge sa...

Eftersom din matrte inte fick några poäng så behöver du träna henne mera!
Sen borde hon klara sej även om du roar dej med spår under tiden!
Växter är väl för sjutton inte farliga eller????

Katarina sa...

Äh, man har inte alltid lust, helt enkelt! Eller hur? Fråga din matte - hon har säkert 'låga' dagar hon också. Det är bara att invänta lusten...
Kram på dej, snygging!
Nanna & Leia

Salza sa...

Näe, man kan inte vara på topp jämt, så skulle ju livet inte vara nåt spännande alls för våra mattar ;)

Matte har en hälsning till din matte: Den tunga apporten vill säkert domarna att man ska galoppera in med, den också. Men vår instruktör igår sa att man ska låta oss hundar få tid att komma på hur vi ska hålla och hantera den där tung grejen så att vi inte snedbelastar nacken och drar på oss onödiga skador. En mycket förnuftig instruktör det där.. :)

Storolillnosarna sa...

"I know the feeling!!", sa matte när hon läste om din tävling i helgen. Hon vet minsann hur det känns att bli övergiven på planen. Men vadå ´ra! Om ni människor tycker det är sååå himla roligt att marschera fram o tillbaka (i värmen?) - så gör det själva. Låt oss hundar få spåra och sitta och ställa oss var vi vill!!!

Sedan tycker vi det är lite dumt att inte mattar kan få poäng för bra utfört fritt följ å sånt. Man har ju faktiskt betalat för att visa att man kan följa tävlingsledarens rop o befallningar. Hund som människa, spela roll!

Nu blev vi lite nyfikna över den där hiskeligt farliga växten?!!

Och slutligen (va långt det blev) vill vi bara stolt säga att vi minsann fattade rallylydnadsberättelsen. *fniss*

Glada svansviftningar från oss (o även här en lite besviken matte från helgens tävlingsbegivelser, men nu revansch-sugen)!

Hillman sa...

Rackarns gick det åt pipsvängen igen, men du var inte ledsen, du fixar det nästa gång. Jag tror att du blir frustrerad med så mycket folk, för du bor ju som jag på landet. När man träffar så där mycket folk, så kan det skita sig i hjärnkontoret om du förstår vad jag menar. Kanske matten kan hitta en liten tävling där det är mindre med folk, så kan du prova där om det funkar bättre. Eller oxå bara åka iväg på nästa tävling utan att anmäla till nåt, så får du vara åskådare och titta på, det kan oxå hjälpa.

Taxpussar i mängd.

mallorca.has.it sa...

Här kommer ett litet flyttkort från mig :-)

http://misskermit.wordpress.com

Ha en bra dag // Tess

Wille sa...

Även en mkt duktig kille måste ju ta en paus ibland, och missförstånd sådant kan man inte göra ngt åt. Inte ska ni deppa för för att det inte gick lika bra den här gången. Du har ju gjort så många framträdanden på lydnadsplanen och i spårskogen, så du är ju duktig det vet vi ju redan. ta nu dte lugnt ett tag så kommer nog gnistan tillbaka ska ni se. Själv tar jag dte väldigt lugnt och har så gjort hela helgen, för jag har gjort illa mig i benet. Inget allvarligt, men lite haltar jag ju när jag varit stilla. Efter en stund går det över och jag kan gå som vanligt.

Tassintryck sa...

Man kan inte alltid vara på topp här i livet. På´t igen bara. Jag vet att ni kan!
Kram från mig
/maria

Ann-Margret o Vinja sa...

Det är bara ta nya tag Rudi och komma igen på nån annan tävling. Låter bra att matten är duktig på fria följe för då behöver ni ju inte träna så mycke på det ;)

Jenny o Dio sa...

Åh älskade kära Rudi! Du ska inte vara ledsen! Vi diggar dig hela tiden, i alla väder och vad du än hittar på!