fredag 13 maj 2011

Mest bara fåglar.

Först ska jag berätta att tråkjobbsandens ägg kläcktes idag och ut kom minst sex stycken miniänder, säger matten som var där när det hände. Mamma And såg så glad och nöjd ut då och så sa hon åt ungarna att ligg under min mage så slipper ni blir fotograferade av paparazzon på andra sidan fönstret. Så då gjorde dom det. Dom får inga problem att bli lydnadschampions som följer order från första minuten!

Plötsligt kom jag på att det är maj, och majkvällar brukar matten och jag gå till ett speciellt berg och sitta och lyssna på göken. Inte en enda gång har vi gjort det den här maj. Ta mig till Gökberget, kommenderade jag matten! Det finns nästan inga berg i Julita, så jag tycker att det är ganska högt där. Och snyggt!

Tro det eller ej, men så snart vi satt oss till rätta på den knastertorra vitmossan så började göken kokoa som besatt! Så då stannade vi ganska länge och bara njöt av konserten, solnedgången, stillheten och maj. Då tänke jag på andungarna och så nynnade jag "När änderna kom till jorden, det var i maj när göken gol, sa matten att det lyste av vårgrönt och av sol..."

10 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jättefint på gökberget.
När jag skrev till min bror att jag hade hört göken så frågade ha : såg du den? Nej,svarade jag. Hur vet du att det var en gök då,skrev han? Sen gick jag och skrattade åt det en hel kväll. Så lättroad är jag.
Ulf

Jenny o Dio sa...

Ojojoj! Vi blir nästan rörda till tårar :)
Så mysigt med nykläckta änder och göklåt :)

Ha en riktigt härlig helg!

Eva sa...

Kan inte hjälpas! Du bara MÅSTE hjälpa andra genom att låna ut matten iblanf!
Och du... tänk på alla poång du får av att låta bli! (JAaaaaaa - mattes hjärta... Men det är ju ... värt? A börjar fatta:))
Din matte är en härligast skimrande stjärna! (Vi ska döpa nå'n efter! Eller hur?)
PUSS!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra att andvalparna har kläckts så dom kan flytta ut där dom hör hemma.

Vad mysigt ni har du och matten som sitter på berget i skogen och lyssnar på göken. Måste varit väldans rofyllt och skönt :)

Ha en skön lördag du och matten :)

Anonym sa...

Den melodin var det länge sedan matten hörde. Ska matten din bära de små till en trygg plats att vara på? Som hon gjorde förra året. Jag tror göken har suttit och väntat på dig, Rudi, eftersom han satte fart på en gång. Puss på dig!

Salza sa...

Vilken härlig kväll ni hade, matten och du. :) Det är nästan så jag blir lite avundsjuk när jag ser bilderna....

Hoppas resten av helgen blir fortsatt lika bra!!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Så okänslig jag måste verka när jag inte skrev nåt om de små duniga andungarna. Har ni frågat andhonan varför hon envisas med att lägga sig vid biblioteket? Hota med att ni inte kör ut henne och ungarna nästa år utan då får hon fixa det själv med bokbussen. Nej, nu kanske jag verkar okänslig igen!
Ulf

Buttons sa...

ÅÅhh så glad matte blev då hon läste att det finns så underbara mnniskor som hjälper den stackars andmamman.
Så ini nordens tjusigt berg ni sitter på, och få lyssna på göken ............matte får hemlängtan. .....blötpussar från mig.

Katarina sa...

Vi har minsann inte hört göken - men vi är väldigt glada för att andungarna har kläckts

Hillman sa...

Det måste varit en syn för gudar, med dig sittande på en bergknalle sjungandes, det skulle vart kul att se och höra, hihi.

Taxpussar.