söndag 8 maj 2011

Nänämensan!

Inte blev jag uppflyttad till högre spår idag inte! Fast vi åkte så attans långt så rackarns tidigt i morse. Och hade bilen fullpackad med grejer och mat för en heldag. Inte hjälpte det när vildsvinen var på mitt spår och bökade bara minuter innan jag kom dit! Det började bra och vi plockade en del pinnar, sen blev det jobbigt och jag blev låg som en tax för det var nybökat bland de täta, buskiga granarna så jag funderade länge och så gick jag en omväg runt det läskiga och sen kom jag lite snett och så missade jag slutpinnen, för jag hade gått lite fel. Och utan slutpinne får man inte vara med resten av dan. Så vi åkte hela långa vägen tillbaka och åt matsäcken hemma i trädgården i stället och njöt av solen där. Vi är inte deppade alls, det var lite intressant att för en gång skull inte få högsta poäng på spåret. Vi tar det i höst istället, har vi bestämt!
Vi går hem till Tiger och berättar, föreslog jag när vi vilat. Så då gjorde vi det. Han var inte hemma, men hans boll var det och Tigermatten. Eftersom hon inte hade Tiger där så gav hon mig öronmassage i stället!

Mmmmm...vad jag njöt! Sen gick jag hem och Tigers favvo-boll råkade sitta kvar i min mun... kalvarna blev värsta avundsjuka på den. Hehehe...

I dikesrenen plockade matten gullvivor som gammel-matten ska få i morgon. Jag klär i gult, tycker jag!

På kvällen skulle vi så frön och jag inspekterade och kom med kloka synpunkter.

När sådden var avklarad bjöd jag in till lek och bus för nu var det svalare i luften. Matten kastade kongen superlångt och jag sprang efter den rekordsnabbt!

Nä, nu ska jag träna lite, tänkte jag sen. Jag övertalade matten att köra igenom hela lydnadstrean med mig, ja inte gruppmomenten förstås, jag är en så attans liten grupp. Det var lite pyssel med det, men det var upp-piggande.

När vi var klara fick jag sitta på min zvamp som belöning!

(Många bloggisar har frågat var zvampen kom ifrån. Jo, den kom från något så oglamouröst som sopcontainern på mattens tråkjobb. Det fanns flera, flugsvampar och så, som barnen satt på när det var sagostund. Men nu ska dom få finare sittgrejer, sägs det. Synd att matten bara hann rädda en. Jag älskar min zvamp!)

16 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du hinner med så mycket. Du är som Ingemar Stenmark.Klarar allt.
Nelson

Anonym sa...

Tigermatte! Kom hit! Öronmassage...Ahh

Sigge sa...

Ja du Rudi man kan inte lyckas jämt!
Men bättre lycka nästa gång.
Jodå, i slutet av sommaren förra året så var din dubbelgångare en alldeles bedårande liten valpis.
Nu ska han bli jakthund

Jenny o Dio sa...

NÄ! Dom där vildgrisanra ska man akta sig för har vi hört! Styggelser är vad det är!

Var ni på samma tävling som Vinja?? Dom hade också spårat i helgen.

Du klär alldeles utmärkt i gullvivor, men vad klär inte en skönhet som du??!!!

Katarina sa...

Tycker du tar motgången bra! För att inte säga superbra!

Ludde sa...

Tycker det var svinigt att låta dig spåra när vildgrisarna varit och saboterat. Jag tycker du är bäst i alla fall. Nu får du ju en bra anledning att gå till Tiger och lämna tillbaks bollen. Hoppas du får mer öronmassage då. Jag somnar nästan när jag får det. Kramis!

Eva sa...

Den där öronmassagen var det några som blev avundsjuka på! Vilka njutningsbilder!
Klart du klarar spåret nästa gång! De dumma grisarna kan väl inte vara så taskiga att de sabbar igen?!?
Vi håller med om att det var synd matten inte hann rädda fler svampar, du kunde ju haft en hel svampskog där hemma!:)

Christina Klosterberg sa...

Man kan inte alltid vara bäst. Men det kändes som lite fuskit att vildsvinen hade varit i spåret och bökat... Bra kämpat iallafall. Ni verkar ha det mysigt i hop!

Älsa o Ästher sa...

jamen asså vad skulle svinen i ditt spår att göra?! Såå dumma:( men du fick ju iaf öronmassage som är såååå skönt...vi knorrar när vi får det och låter faktiskt som grisar då=)
Vad synd att din matte inte hann rädda flera svampar....du sitter så fint på den där:)
Ha en skön dag!

Ann-Margret o Vinja sa...

Attans vilken otur då, inte kul att missa slutpinnen om man hittat en massa små :( Verkligen inte kul med dessa grisar som bökar sönder och förstör överallt :( Hoppas dom tar tag i det problemet snabbt för annars hinner dom ju böka sönder all skog vi har :(

Ja det är mycke svårigheter som man böver träna våra vovvar på om vi ska lyckas i skogen. Både vanligt vilt, vildsvinen och en massa klurig terräng med svåra spår underlag.

Vet inte hur Vinja löser det om grisarna precis gått på spåret, men nog syns det att dom har lite jobbigt där det är uppbökat. Vitmossa verkar iaf som vi behöver träna mera på och säkert en massa annat också ;)

Vi håller tummarna det går bättre nästa gång :)

Ha en skön dag, verkar bli kanon väder idag också :)

Bamse och Valle sa...

Oj lät inge kul att åka så långt och sen inte få vara med nå mer. Vilken tur att du fick skoj på annat sätt istället. En sån svamp skulle man ha haft, fast vi skulle nog inte rymmas på den. Nospussar från brorsorna i Norr

Storolillnosarna sa...

Viltsvin ska man passa sig för, så du gjorde helt rätt att ta en omväg. Synd bara med den missade slutpinnen.
Du kunde inte ha klistrat ihop alla de små pinnarna som du ju så duktigt hittade, så det blev som en lååång slutpinne. Nähe! Inget klister med. Ta med det för säkerhets skull i höst när ni tävlingsspårar igen. Man vet aldrig med de där viltsvinen, de kanske kommer tillbaka igen. Förresten!! Vänta nu!! Viltsvinen kanske ÅT UPP DIN SLUTPINNE!!!

Vi gillar din zvamp, fast vi skulle nog inte bara klättra på den, vi skulle nog även stå i kö för att markera att den är min (Wilbur), och min (Spirou) och min (Gromit), faktiskt.

Glada svansviftningar från oss!

Hillman sa...

Skit att det gick snett på tävlingen men det är inte så lätt när grisisarna har varit och bökat sönder spåret. Bättre lycka nästa gång!

Den där svampen som tycks gilla så, du får sjunga en sång om den. "Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp" det var allt som matten mindes av sången, hihi.

Taxpussar.

Wille sa...

Vilken dag du fick Rudi och vilken skön avslutning på den.
Nä det kan ju inte alltid gå perfekt.
Jag har berättat för en massa kompisar hur duktig du är och att jag faktiskt har fått matte att inhämta lite inspiration från dig och din matte. Så nu har hon börjat gömma en del olika saker som luktar olika, och sedan får jag nosa reda på dem.
Matte har visst blivit jätteförtjust i den däringa "klickern" så hon vill använda den jämt. Hon hittar på en massa saker att göra med den.

Parisercollie sa...

Du kommer att sätta den där tävlingen nästa gång. Det är jag supersäker på. När vildsvinen varit framme ... är det inte lätt. Fråga mig som ser vildsvinsbökade diken varenda eviga morgon. Colliekramar

Sigge sa...

Matte säjer att hon är ganska övertygad om att hon såg din husse utanför din mattes tråkjobb strax före fyra på eftermiddan.
Men hon såg inte dej i bilen så därför är hon osäker på om hon såg rätt