måndag 9 maj 2011

Blandblogg.

Men vad är det här för superful bild på Rudis roliga blogg, undrar ni förstås nu? Det är en bild från mattens tråkjobb idag. Titta noga under bänken...


...så ser ni andmamman som ruvar där. Många, många vårar har andungar kläckts på innergården på mattens jobb. Helt omöjligt för dom att ta sig till vattnet på egen hand sen. Så då måste matten och dom andra rycka in och fånga dom och ta dom till vattnet. Så här.Varför ligger hon på så konstigt ställe, undrar ni nu? Jo, hon la äggen djupt in under ett buskage, sen kom kommungubbarna och högg ner hela buskaget fast hon låg där! Dom trodde att dom kunde flytta boet till en buske som lämnades kvar, men det gick hon inte med på, så nu har hon legat oskyddad i heta vårsolen och nästan dött. Tills matten kom till jobbet i morse och letade fram ett parasoll till henne. Så nu måste någon hela tiden flytta parasollet i takt med solen för att anden ska ha det bra!


Jaha, och vad har Rudi gjort idag, frågar ni er nyfiket nu? Jo, hussen stoppade in mig i bilen och körde hem mig till TIGER så äntligen fick vi träffas och busa! Det var åratal sen sist, kändes det som! Hussen och matten skulle göra grejer i tråkstan så då fick jag vara hemma hos Tiger i stället!


Jo, och så skulle jag förstås lämna tillbaka favvo-bollen som jag råkade få med hem igår.


Vi sprallade runt och umgicks i flera timmar...


...och hade höjdhoppartävling som jag vann!


Tigers igelkott spatserade omkring i solen mitt på dan. Mina kottar kommer bara ut när det börjar mörkna och då går dom omkring och lämnar attans intressanta spår överallt hela natten bara för att retas!


Vad köpte matten och hussen i tråkstan då, undrar ni förstås? Jo, dom var i en ny hundmatsaffär och gjorde av med massor av pengar på mat och godis och grejer till mig! Hurra för det!


På kvällen tränade vi på lydnadstrean och jag var hur bra som helst. Sen ringde Vinjas matte och ville prata spårtävling och sen coachade jag matten en trekilometers joggingtur och sen blev det mörkt och nu är det snart natt!

17 kommentarer:

Kasper sa...

Tur för mamma and att hon får hjälp! Vi har tittat på bilden från "sjösättningen". :)
Klart du vann höjdhoppstävlingen, fast Tiger var nog inte långt efter.

Och så undrar matte varför VI inte har nån kotte hos oss? Det borde vi verkligen ha, vore rätt spännande tycker jag också.

Katarina sa...

Undrar om andmamman förstår hur snälla människor kan vara..?
-Och ditt höjdhop, Rudi - det måste vara världsbäst!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vilken energi ni har. Vi tycker vi är duktiga på att aktivera oss men ni hinner som vanligt med en veckas dramatik på en dag. Snyggt hopp!!
Tack o lov att matte och hennes arb. kompisar hjälper anden.Snyggt jobbat.
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilka taskiga kommun gubbar som tog ner alla buskar när and mamman låg där :( Kunde dom inte bara fått vara kvar allihopa. Tur matten var snäll och fixade ett parasoll till den så den inte dör i värmen.

Vad kul du fick träffa Tiger idag och vilka häftiga hopp du kan göra :)

Kul att prata lite med din matte igår. Var föresten ligger den nya hundmats affären, är den här i Eskilstuna?

Fick föresten PM från Södertälje igår så vi ska tävla igen den 29 maj. Så nu är det hård träning som gäller igen ;)

Ha en skön dag du och matten :)

Eva sa...

Det var allt en riktigt blANDblogg det! Din matte o hennes jobbarkompisar får säkert en massa stjärnor i himlen för att de hjälper lilla mamman! Kommungubbarna däremot...
Igelkott har vi också! Möter ibland på gården när de tuffar på. Låter VÄLDANS kul om man försöker hälsa, sa* Assar.PUSS!

Sandra sa...

vilken tur för andmamman att din matte finns :)

Lyckopiller sa...

Din matte får nog några extra stjärnor i himlen för det. Hoppas det går bra för lilla familjen sen. Du får nog övertala matten att anmäla dig till en höjdhoppartävling oxå! Du är ju i världsklass!

Anonym sa...

Lyckost Tiger som har en egen kotte. Spännande med änderna. Jag kommer ihåg när din matte tog dem i kartongen förra året. Dumma kommungubbar, vi alla blir ledsna över att deras park är borta. Hälsa pippisarna från oss.

Ludde sa...

Bra att din matte fattar hur en andhona vill ha det. Ännu kuligare att du fick åka till Tiger med lånebollen. Såg en ensam kotte som gick på trottoaren på andra sidan gatan häromkvällen, men fick inte gå dit och sticka fram nosen för husse... Kramis!

Hillman sa...

Stackars anden, hur kunde jobbarna från kommunen vara så dumma så de trodde att anden skulle flytta, tur att din matten och hennes jobbarkompisar är hyggliga.

Skojsigt att du har fått träffa Tiger igen, ja det var nog rätt länge sen. Igelkottar hade vi där vi bodde förut men de var heller inte framme på dagen.

Taxpussar.

Beatrice Pettersson sa...

Väldigt fint gjort! <3

Härlig blogg!!!

Tassintryck sa...

Bra gjort :-). Kram från mig
/maria

Grabbarna boys sa...

Djurräddaren nr:1 är din matte helt klart.
Härligt att läsa tycker matten vår.
:)
Vov och kram!

Beatrice Pettersson sa...

Myskorven :P

Sigge sa...

Bra jobbat av din matte!!!!!
Den där anden måste ju ha bott där i massor med år nu.
Var ligger Granngården numer?
I fall jag kan övertala matte att åka dit nån dag.
Snygg Nelly är MIN bara så du vet!!
Jag hade gjort massor med hemska saker om någon gjort nåt med henne

Ann-Margret o Vinja sa...

Halloy :)

Nej det är inte nu i helgen som vi tävlar. Är den 29 maj som vi ska tävla. Tur det så man hinner träna lite ;)

Jenny o Dio sa...

Taskigt att riva andmammas husrum! Tur att din matte har ett så gott hjärta så hon flyttar parasoll hela dagen. Tur att det blir regn i helgen, fast då får hon nog stå där med ett paraply istället!
Vilken fin kotte ni har. Dom är sällsynta här uppe hos oss...

Tigerbus är nog bästa sortens bus det!!!
Trevlig helg på er!