söndag 15 maj 2011

Tiger, Puss-Ärta, Gyllen-Kajsa och ånger.

I morse gick jag ett jättelångt och roligt spår! Jag var fenomenal! Sen vilade jag mest hela dan. Det var tråkigt. Men plötsligt kom Tiger åkandes i sin bil, klev ut och sa att jag ska vara hos dig många timmar nu! Kul va? Hur kul som helst, svarade jag och så blev vi oregerliga ...
...så då bestämde matten att vi skulle ta en långpromenad tillsammans , Tiger, hon och jag...

...så vi drog till skogs och pinkade och sånt...

Strax efter det här fotot togs råkade Tiger äta upp ett stort bröd från skogsbageriet innan matten hann ingripa. Han var attans nöjd med det!

När vi kom ut på en väg skulle vi gå i koppel, bestämdes det. Vid de bästa luktfläckarna var det tur att matten är av en ganska stark sort.

Det var varmt, det blev flämtigt, och vi missade inte en enda pöl. Alla drack vi ur eller badade i! Här är vi på väg åt olika håll, men håll i er...för snart händer nåt oerhört rackarns roligt!


Gyllen-Kajsa var vid sin stuga för första gången sen i höstas! Och hon hade en attans liten tjej med sig, hon hette Ärtan och var inte gammal alls. Ser ni att Gyllen-Kajsa knappt kan tro sina ögon när hon fick se mig igen? Visst ser hon förälskad ut, säg?

Den där Ärtan skulle bara pussas i mungiporna hela tiden. Hon var som en envis liten fluga.

Visst blev vi ett snyggt gäng som slumpen föste ihop idag?!

När Puss-Ärtan pussade Tiger hade jag och Gyllen-Kajsa en fin stund tillsammans.

Innan vi skildes åt måste Ärtan pussa oss än en gång!

När Tiger och jag kom tillbaka hem till mig drog vi fram alla uteleksaker och härjade ett tag.

Sen vet jag inte vad som flög i mig. Jag blev superarg på min bästis och bet honom i öronen, och han bet förstås tillbaks. Urdumt av mig va? Sen surade vi lite på varann tills matten tog med oss på en promenad till. Då blev vi sams igen.

Sen började det åska och hagla, så hela familjen vilade och läste och så, för man får inte ha datorn på när det åskar. Då sov jag och Tiger för vi var alldeles utmattade av allt. Nu har min bästis åkt hem till sig. Och jag saknar honom redan och ångrar så att jag var lite taskig mot honom idag!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar bilden av dig och Tiger när ni har kopplena på. Tur som sagt att matten din är "av en stark sort". Du ser ut att ha haft en väldigt händelserik dag. Lilla ärtan, är det en broderterrier eller en valp, undrade matten? Tur at thon var med såå du kunde mysa lite med tjejen din. Även om jag blev lite avis förstås.

Jenny o Dio sa...

Det är lätt hänt att ett fladdeöra blir bitet av bara farten... Jag tycker nog att puss-Ärtan var en frejdig liten tjej jag :) Och JOOO Gyllenkalsa ser mycekt förälskad ut, vem skulle inte göra det när hon får träffa DunJohan?

Jenny o Dio sa...

Äh! GyllenKajsa ska det ju stå!!!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du skulle ju heta Tyson när du biter öronen av kompisen. Nej,jag skojar. Sånt händer när det går vilt till.
Både slåss och pussas på samma dag låter som en höjdardag.
Nelson

Eva sa...

Den där lilla Ärtan verkar verkligen vara en ärtig tjej:) Så där pussas Totte med Assar!
Så bra att ni blev sams igen du och Tigerpojken. Kan ju lätt bli missförstånd av så'nt där.

Hector sa...

Vilken bästis festlig dag du haft ! Vad kul med tjejerna som bara kom förbi sådär.
Såg att ni hittat världens festbord, ett eget bageri nästan, på er promenad här om dagen. Vad skojigt vad synd dock att ni inte hann mumsa i er allt ! Jag skulle alla gånger ha smakat jag med. Ni ser ut att hja haft en massa sol. Här har det bara regnat i flera dagar nu, men matte klagar inte, inte än, för hon säger att dte behövs regn också innan allt torkar bort.
Ha nu en skön vecka.

Katarina sa...

Tänk att Tiger bara råkade äta upp ett bröd så där...vilken turgubbe han är! och vilket härligt hundliv du lever!

Ludde sa...

Häftigt att ni blev jämna par! Mindre häftigt att bitas i öronen... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Assåååå! har ni alltid så kul och sån tur på era promenader.
Träffa tjejer och äta bröd.
Fy kattsingen vad avis vi är på er.
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken skoj dag du haft idag och träffat en massa hundkompisar :) Men kanske inte så snällt att bita Tiger i örat :(

Sv. Ja visst är det kanon när träningen går bra:) Får verkligen hoppas att det löser sig helt så vi slipper start skallen på apporteringen, för det är verkligen inte bra :(

Sofie sa...

Härligt att du fick kompisbesök och du fick träffa din gamla kompis. Men jag vet inte om hon såg så förälskad ut.

Hillman sa...

Jag vet varför du var tassig mot Tiger, bara för att ni träffade tjejer. Vi handhundar kan bli så där då för att vi vill visa att vi är störst bäst och vackrast, hihi.

Taxpussar.

Sofie sa...

Vad roligt att ni har så många besökare :) vi har ett bra tag kvar tills vi är där :) men det gör ingenting. Får så dåligt samvete när man jobbar mycket och inte hinner kolla på andras bloggar eller skiva nått vettigt

Sofie sa...

tycker inte att du skröt utan jag förstår att du är glad över dina läsare. Du skiver en väldigt roande blogg så jag förstår att du har många läsare. Inget fel att berätta hur många man har så det är lugnt. Jag har inte så många men jag är nöjd och det går sakta men säkert framåt mot flera. Det taggar en till att försöka komma på bättre inlägg men ibland tryter ju fantasin hahaha

Sigge sa...

Jo,jo en del har bra dagar ska jag säja!
Men du det finns en ild hos mej idag som du kan hoppa över, tror du blir lite avundsjuk

Boubou sa...

Haha, det var en rolig koppel-bild! :)