söndag 29 maj 2011

Vässat formerna.

Matten bara jobbar och jobbar och Blogger bara krånglar och krånglar, men idag hade vi en helledig dag att njuta av! Så då struntade vi i Blogger och sprang en runda i stället!
Det är mindre än en vecka till kvartsmaran och matten är alls inte i tillräcklig form, tycker jag, så jag tränade henne en långrunda i morse. Hon skötte sig ganska bra, men tempot är stundtals lite lågt...


...som här när vi gick i mål! Kolla, kolla så långt efter hon är! Det duger inte!


På eftermiddagen snarkade jag under sängen och hon ovanpå så det blev ett attans oväsen i huset! När vi kvicknat till sa jag med pondus: Det är inte bara du som ska få träna, jag vill också vässa formen! Så då greppade vi korvpåsen och gick ut...


...och tränade Rutan. Det gick bra.


Fjärren, önskade jag som nästa moment! Då ska man ligga framför en planka, och på plankan ligger det korv...


...sen ska man sätta sig upp...


...ställa sig....


...lägga sig och sätta sig och så där håller man på, MEN det trixiga är att man inte får flytta sig ur fläcken! Det ska vara lika långt mellan plankan och rumpan oavsett vad man gör!


Det är därför det ligger en korvsnutt på plankan, för man vill ju inte gärna lämna den obevakad utan stannar nära. Det roligaste är när man är klar och matten ropar Varsego och man äntligen får sluka korven!


Efter Fjärren tog vi en paus och lekte med kongen. Man måste rensa hjärnan ibland så det inte blir överfullt i den! Kongen kräver ingen hjärnaktivitet alls.


Sen var jag uppe i varv så då ville jag passa på att hoppa lite...


..och det gjorde jag med stil och finess, tycker jag.


Efter det tränade jag lite ditt och datt och som avslutning hade matten minsann gömt en spårpinne någonstans. Bara ut och leta alltså....


...för såna kan man inte ha liggandes och drällandes...


...för såna kan man växla in...


...mot köttbulle...


...vid leverans!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Värdefulla spårpinnar! Roligt att höra ifrån Julita, vi har åxå en massa krångel med bloggen tyvärr. Du är duktig Rudi!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Strålande Rudi. Bra jobbat men fortfarande är vi lika imponerade av din matte som kan springa så bra. Hon har ju bara två ben så var snäll mot henne.
Husse hade gömt fotbollen långt in i skogen och så skulle jag söka rätt på den. Jobbade kanonbra och hittade den, då hade husse ....glömt köttbullarna. Förstår du hur jag har det??
Nelson

Kikkan sa...

Rudi, tror Du jag skulle få lite svenska korvar & köttbullar om jag satte mig vid en planka?? Nix pix, det blir nog till att åka ner till IKEA & handla lite sånt i deras food shop. Londonkramar från 'tvåbenta' Kikkan

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra att du tränar matten inför kvartsmaran :) Hinner du få henne helt i form på mindre en än vecka tror du....

Kul med lite träning sen då efter ni vilat. Ni verkar ha en bra gräsmatta att träna på hemma :)

Spännande att leta spårpinnar, låter bra att dom är värda lite köttbullar.

Skulle kanske behövt haft dig med i spåret idag så hade vi kanske kommit till slutet :)

Katarina sa...

Det är ett bra växlingskontor det där - en köttbulle för en liten pinne...mums!

Sigge sa...

Matte hälsar att din mattes tråkjobb ska besökas på tisdag. Hon tar med en burk av Tigers husses favvis salva, Nångång på förmiddan tänker hon anlända.
Tror inte jag skulle fixa att göra allt det där med en korv på plankan............korven skulle vara mer intressant.
Ska din matte springa på lördag?

Gromit o Storolillnosarna sa...

Japp! Det är jag som skäller så in i bängen :) med min mörka maskulina och grova röst. *harkl* Min pudelbrorsa yl-gnäller också i bakgrunden. Han däremot har en fjompig mesröst.

Förresten så skulle jag o mina två brorsor vilja byta till din hurtiga och roliga matte, som springer o tränar massor med hundsporter. Nä! Vi går snart i strejk, o demonstrerar vilt mot vår "lat-och-slöa-i-soffan-jämt-och-ständigt"-matte.

Hur sjutton gör du för att få din matte att lyda dig?

Ludde sa...

Usch - saknar faktiskt dina kommentarer! J-vla Blogger! Vilken fin matteträning! Fjärrar och rutor är nog inget för mig. Annars har jag nog bra förutsättningar för kongen - och lite hopp förstås... Kramis!

Edith sa...

Den där träningen med plankan låter verkligen supersvår ... men den goda korven väntar förstås. Du och din matte är så aktiva ... inspirerande för mig och matte. Colliekramar

Ludde sa...

Åh! Du ÄR verkligen vässad! Så glad jag blev när kommentaren funkade! Superkramis!

Eva sa...

Här försöker matten också inbilla mig att det ena och andra kan växlas mot godis... Kanske, kaaaanske kan jag tro det nu efter att ha sett (nästan! Du visade inte köttbullen...)hur det är hos dig.
Fast... Det är ju DIN matte det... Undrar om det går att lita på min? Vete 17 om det är värt riskera att lämna leksaken alltså...
PUSS!
Assar

Vi i Kasperian sa...

Nu äntligen är vi på banan igen, jag och matte!
Du är duktig som vanligt, och din matte också - hon har ju som många påpekat faktiskt bara två ben, så det är klart att du är snabbare!!

Krånglar Blogger - och jag som JUST har skaffat en blogg där!!! Kolla den. (Mina och mattes alla tre nya adresser finns på min gamla hemsida. Så småningom ska jag fixa länkar också! Jag hålelr på att lära mig... :)

Storolillnos-matten sa...

Haha! Va för slags gaseller har ni i Julita egentligen?!! :o

Man blir allt bra inspirerad (eller hjärntvättad ;)) att ta tag i lydnaden o spår igen när man läser här...

Buttons sa...

ojoj, Du är så himla duktig så en annan får ju komplex. Det enda jag är världsbäst på är att kvalitetskontrollera mattes quiltar..................ja åsså bra på att att manipulera svaga hjärtan att ge kramar å godis....
blötpussar till dig snygging........å en kram till matte.

Hillman & Illerson sa...

Det är så kuligt att läsa va du pysslat med t o m matten skrattar gott. Åt ditt letande åt spårpinnen och leveransen för att få köttbulle, hihi. Helkul blogg, fast det är inte bara din blogg som krånglar det gör våran oxå. I morse skulle matten lägga in bilder och åkte ur hela tiden, då skulle du hört vilka konstifika ord hon kan, hihi.

Taxpussar.

Sigge sa...

Matte kommer medan din matte befinner sej i den där receptionen i morgon.

Anonym sa...

En mops!! hahaha, inte omöjligt alls, den mentala biten är redan mopsig.

Dio sa...

Det är jättebra att det är pant på spårpinnarna!

Jag försöker lära min matte att hämta dem själv. Jag har börjat lite försiktigt med att lämna av den ungefär en meter ifrån henne, se'n tänkte jag utöka avståndet. Det gäller ju att börja pedagogiskt och i små steg så att hon förstår.
Köttbullen tar jag ändå hand om, det är nog lite för mycket för matte att hålla ordning även på dom såhär i början! :)

Älsa o Bollnäsa sa...

Du är super duktig att träna din matte Rudi...puuust stönar våran matte bara vid tanken att springa nåt lopp=))
Du är klok som "städar" upp spårpinnar och byter dom mot köttbullar=) jaa du är som vanligt super duktig...du är allt våran idol du=))

Boubou sa...

Ja det är lika bra att gå ut när Blogger strular! Vi har också försökt att kommentera men det har inte funkat! Grrr! Hoppas det funkar nu!

Tassintryck sa...

Duktig Rudi och duktig matte!
kram från mig
/maria

Sofie sa...

Ni är så hurtiga så jag kan nästan inte öppna bloggen ;) har också haft problem med att kommentera men nu verkar det vara löst. Härligt bilder också som vanligt