måndag 23 maj 2011

Lycklig igen!

Nej då, jag är inte någon dysterkvist länge! Och matten är inte långsint, så i kväll gick vi på en lång, lång promenad och kollade läget lite där vi inte brukar gå så ofta. Vi gick till jordgubbslanden...

...och där såg det lovande ut, kan jag berätta. Många tusen plantor satt där och blommade i kvällssolen. Matten blev så nöjd och jag med för det är roligt att plocka bär där.

Längre bort hittade jag en suspekt plats! Någon hade eldat minsann! Hade man grillat? Och i så fall vad då? Eller var det resterna från ett pyromandåd som kom av sig? En spännande utredning inledde jag där. Jag är inte klar med alla analyser än. Men det lutar åt korv.

En rackarns lång promenad på många timmar blev det. Vi brukar inte gå så långt efter tråkjobbet men enligt matten var det en kväll som gjord för långstyrning. Det dammade i strupen och jag letade dricksvatten nästan hela tiden, men det är torrt i dikena här i Julita nu.

Till slut kände jag lukten av vatten och sprang upp till en sommarstugan där det fanns smaskigt regnvatten i precis lagom höjd. Där njöt och sörplade jag länge, länge.

Ganska snart efter vattensörplet var vi nästan hemma och jag kunde som vanligt inte låta bli att hoppa upp på min valpsten! Ni som följt min blogg ett tag vet vilken sten jag menar. Den som jag fick lära mig att alltid sättta mig på som valp så jag inte skulle springa ut på vägen av bara farten på hemvägen. Om jag satt där, så fick jag godis och koppel på. Jag älskar min valpsten!

10 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vilken superidé med valpstenen. Skönt att du är dig själv igen.
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Tur att du och matten är glada igen och att hon inte ska sälja dina tränings saker.

Kan bara säga det att Vinja är bra billig när vi håller på med apporteringen när hon bara gör star skall hela tiden. Får väl se hur hon sköter sig sen eller om hon också hamnar på Blocket som dina saker ev kunde gjort ;)

Eva sa...

Toppen att du inte deppar! För gör du det lär det ju inte bli bra nästa gång heller:)
Så fint ni har där i Julita! Såg ett hus till salu där, så hade vi kunnat så...:)

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tjena Rudi!!
Vad gullig du är på din valpsten. Ja gullig på ett cooolt sätt så klart.
Killkram från Göte!!!

Tessan sa...

Hej hopp! Småler åt att din matte var så duktig på friaföljet mm...;)Jaja du är en liten buse och det går säkerligen fler tåg...Du får kanske ta lite träningspaus så att lusten att tävla kommer tillbaka?
Det där med kryddor i vattnet kan mina busar skriva under på...smakar utomordentligt gott!
Puss på nosen!

Wille sa...

Ja valpstenen har jag läst om. Vad skönt att ta en så lång promenad. Tyvärr får jag nog hålla mig till kortare promenader jag ett bra tag till, för det är vad veterinären sa när vi besökte honom idag. En sträckning som blir bra med tiden. Tills dess är det kortare promenader, vila och bli buren uppför och nedför trappor som gäller tills vidare.

Sofie sa...

Vad duktig du är på att balansera :) vi är mycket impade. Kul att du fortfarande gillar din sten och vilken uppfinnesrik matte du har. Vi funderar också vad de har grillat. Det var säkert gott gott.

Anonym sa...

Fina Rudi, du är så fin när du står på valpstenen.

Jenny o Dio sa...

Vi är glada med dig Rudi. Vi blir ledsna när du är ledsen! Härligt att du har ryckt upp dig och suttit på din valpsten igen!

Hillman & Illerson sa...

Matten får skaffa dig en ryggepåse, så du kan ha en vattenflaska däri, hihi. Då kan du dricka när du blir törstig.

Taxpussar.