onsdag 14 juli 2010

Tränat och stått i.

Idag har jag tränat mest hela dan. I morse tog jag med matten på en joggingtur, det var härligt att galoppera för det var svalare än på länge! Mitt på dan hade matten gjort en liten stig med åtta numrerade spårapporter som jag hämtade till henne i tur och ordning. Det var kul! Och i kväll har vi börjat hårdträningen inför tävlingen på lördag. Apporteringen gick bra.
Här har jag sprungit till sågspånsrutan...
...och här är jag på väg in i reprutan. Man vet aldrig vilken sort man får springa till på tävling, så det är bäst att träna i båda, tycker jag. Ibland snubblar jag på repet, sågspån snubblar jag aldrig på.
Jag övade på alla andra moment i tvåan också och jag var så oförskämt bra, så jag avslutade med en ny grej jag håller på att öva inför klass 3. Det heter vittringprov och det är attans kul och ganska lätt. Ser ni pinnarna i gräset? Jo, där bland vitklövern! Alla pinnar utom en är sterila, det betyder att dom inte kan få valpar eller nåt sånt. Jag vet inte riktigt...
...men EN pinne är osteril för den har matten haft i sin hand. Mitt jobb är att hämta den pinnen och ingen annan och ge den till matten. Det är lätt. Ibland flyttar jag runt lite på dom andra pinnarna, men det får jag inte, säger matten. Jag får bara lukta på dom andra. Det blir inte kycklinghjärta om jag rör dom. Men det blir rena julafton om jag inte gör det. Lätt val egentligen.
Sen tänkte jag berätta och visa att min tofs äntligen håller på att växa ut igen efter senaste besöket hos trimtanten. Jag tycker att jag blir attans attraktivare med tofs!
Förresten, det finns fler fina foton från vår helgkurs i ett nytt inlägg på Acke och Primos blogg.

10 kommentarer:

Elba sa...

Snyyygg tofs grabben! Akta dig för den osterila pinnen så att inte den får barn och blir till massor av osterila pinnar! Då blir det som att jaga vimsiga fruntimmer i skogen, fast dom har inge' godis med sig. Du får bara hämta och hämta... Låter som om det kan bli ett drygt jobb det!
Heja på med träningen!!

Eva sa...

Tycker att du är fantatiskt duktig! (Och din matte som lär dig!!)
Och tofsen är ju alldeles förtjusande! Hannes, som jag visat bild på, får ett antal lite ljusare o fjuniga hår på huvudet - då ser han ut som en "sekreterar-fågel"!!(Jo, finns faktiskt en som heter så.)
Ni spsringrar gör visst allt för att väcka damernas intresse:)

Lyckopiller sa...

Ni är verkigen otroligt duktiga! Och du är verkligen ruggigt snygg i tofsen.

Edith sa...

Du är så duktig Rudi så jag bara svimmar. Imponerande! En sån däringa tofs har Hilda också. Matte ska ta ett foto av den och sätta in på bloggen. Lycka till på tävlingen. Colliekramar

Dizze sa...

Jösses va ni är duktiga som tränar fast det är så här varmt!!! Matte släpade upp mej igår kväll till klubben men jag förstår inte varför eftersom hon ändå inte orkar länge nog. Men jag fick öva budföring och det tycker jag är extra kul. Då kan man nämligen springa lite extra på planen.. :) Ska tala om för pegi att du har fått tillbaka tofsen, hon tycker du är så söt i den.. Själv tycker jag de inte är så märkvärdigt med tofsar, det ingår liksom i min vardag.. Ses på klubben snart hoppas jag!!

Freja sa...

Wow vad du är duktig. De där sterila pinnarna verkar intressanta. Matten och jag förstår inte hur de har kommit dit eftersom ingen kan ha tagit i dem. SKUMT!!

Hector sa...

Att du bara orkar träna nu när det är så varmt. Men det är klart, ska man tävla så måste man träna. Nja jag luktar väl mer smultron än hund just nu, men snart luktar jag som vanligt igen.
Men det var svalt och skönt i badkaret, det var kallt på bottnen där.

Sigge sa...

Oj,oj vad du ligger i.
Ok jag var i skogen igår morse när det var svalare.
Idag har jag bara badat och badat och dejtat

Kasper sa...

Ni KAN bara inte hadet lika varmt som jag, för då skulle ni väl aldrig ha orkat träna så där? Men ojojoj, så duktig du är! Oxch den där tofsen - var rädd om den! Låt ingen trimtant ge sig på den igen, för den klär dig ju SUPERBRA!!! Rena tjejmagneten, skulle jag tro!

Malte och Snoken sa...

attans vicken fin tofs! Matten börjar tom omvärdera Maltes tofs o kanske ska låta han spara ut till hästsvans?
slafs