fredag 2 juli 2010

Första gången någonsin!

Det var varmt idag och jag har haft fullt upp med att valla igelkottarna som kommer till min vattenskål såna här dagar. Mot kvällen beslöt matte och jag att ta en svettig promenad. Vi gick mot Tigers hus. Och ta mig tusan, han var hemma den här gången! Vi har inte setts på fyra veckor. Det var för varmt för att busa, så Tiger frågade om jag ville hänga med och bada.
Va?! Bada?! sa jag. Jag har aldrig varit i mer än till armbågarna i hela mitt liv! Jag är badkruka!
Då kom Tigers matte med en fender, som jag bara ville ha!
Fast det ville Tiger också! Han visste att det blir bad när fendern åker fram.
Jag blev inpackad i deras bil. Det var obekvämt och jag blev lite nervös inför badet. Tiger satt i baksätet och sa att det skulle bli buskul! Men jag var väldans skeptisk.
Men vad tror ni hände när vi kom fram? Fendern kastades långt ut i sjön och Tiger hoppade i som en raket och JAG GJORDE LIKADANT!!!!! Jag vräkte mig i handlöst från stenarna och simmade efter..
Det plaskade om mig. Matte skrek att nu drunknar han! Man fick ju skämmas!
Ibland hade jag fendern...
...och ibland hade Tiger den. Båda var roligt!
Jag mellanlandade på en sten ibland.
Vi simmade lååång bort från min nervösa matte!
Jag kan lugnt säga att det här var det roligaste jag nånsin gjort! Och jag som trodde att jag inte tyckte om vatten och simsport!
Men med en polare som Tiger får man tänka om!
(Förresten, ni kommer väl ihåg att klicka på fotona så ni ser ordentligt?)

16 kommentarer:

Becca & Olga sa...

Vad kul att han visade sig vara en riktig fisk :D

Anonym sa...

ÅH vad roligt, precis en sådan där orange fender kastar matte åt mig också och gissa om jag badar. Det är klart att du badar, du är ju en spaniel. Säg till din matte att du kan simma hur långt som helst.
kram

Katarina sa...

Vad roligt det ser ut! Jag vill också vara med!!!

Nanna

Lyckopiller sa...

Grattis, både till bronset och första simturen. Ser riktigt härligt ut.

Sigge sa...

GRATTIS!!!!!!
Det kommer alltså att bli hund av dej också!
Förstår du nu varför jag går under om jag inte får mina dagliga bad?

Kasper sa...

NU har du minsann upptäckt ett av livets stora glädjeämnen! Du till och med simmar ju långt ut från stranden, och det är minsann mer än vad till och med jag gör! Jag simmar mest utefter stranden, jag. En sån tur för dig att Tiger lärde dig att bada!!!!!!! :)

Ludde sa...

Vad kul att du vågade hoppa i och simma på riktigt! Ni gjorde ju precis som Nemi och Zelda! Man kan nog säga att Tiger var din mentor. Får väl se om jag skulle våga slänga mig i sådär? Husse säger att jag bara inte vet om att jag kan simma. Borde förmodligen försöka få med Sigge till nån sjö nästa lördag i Skottvång. >Det är inte så att du ska dit också? Det vore kul... Kramis!

Elliot sa...

Men vad kul.... att du oxå kunde simma. Jag var ju med Zacco häromdagen ute på kusten och slängde mig i.. och tänk, det funkade för mig oxå!!!!! Nu vill jag bada varje dag :-) Kulan var oxå nervös när vi simmade, gud vad dom är pjåskiga mattarna.
Däremot så skulle jag nog inte vinna några priser i lydnad..
Kramar från Elliot

Unknown sa...

Hoppas att din matte har hämtat sig - hon måste ha blivit rejält orolig när du bara försvann ut i sjön... men som sagt, en spaniel brukar ju inte drunkna i första taget. Önskar dig många härliga simturer framöver!

Malte och Snoken sa...

Men oj! Va bra att du hade så roligt så du började bada! Matten förstår din matte precis, hon hade oxå stått o vart nervös o hojtat, tur att tiger va med!!
badblöta slafspussar

Jenny o Elba sa...

Heja på Rudi!
Att simma är toppen

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tjena RUDI!!!
Jag e ödmjukt imponerad. Ja, så jädrans full i beundran så jag lånar ut mina stora bokstäver till dig. Grattis både till BAD och LYDNAD.
Killkram och kindpuss från SNYGG-GÖTE EN TUSAN TILL KUL PRICK!!!

Giah o Alyza mfl. sa...

Va skoj att du hade kul i vattnet :) Ni ser ut att stortrivas tillsammans i det våta ;)
Puss Giah och Alyza mfl.

Eva sa...

Ser ju supermysigt ut!! Undrar om vi har nå't sån't i närheten? (Inte särskilt nära, säger matte)
Ska tacka dig för tips också! Nu fryser matte kattmat i isbitspryttlen och vi får när vi kommer in från terror-värmen. Toppentips från dig Rudi, tack för det!
Massorpussar
Jesper och Assar

Lena Deimo sa...

Mattar har en sällsam förmåga att orora sig. Vi jyckar i Jämtland har en jättestor Storsjö att tillgå, men plaskar mest i kanten ändå.
Kelu ÄR en riktig badkruka och väter bara ner klorna...
Härliga bilder!

Älsa o Ästher sa...

GRATTIS till både km-3:a OCH till at du äntligen hoppade i vattnet rejält=))) visst är det skönt!!! Så härliga bilder på dej och Tigern=)
Jaa visst vi tror också att dom blir glada när dom inser att dom flyttat;)
Ha det så bra=)