torsdag 29 juli 2010

Regnfrossat.

Det har forsat ner regn hela natten och hela dagen i Julita! Och det vräker fortfarande, nu säger dom att vi fått mer än 75 mm. Matten och jag gillar såna dagar mycker mer än soliga, heta dagar. Så idag har vi frossat med många timmar i storskogen. Man blir så pigg i hela kroppen när det strilar regndroppar på en hela tiden, tycker jag! Mina tre små dockor var med i skogen och dom försvann titt som tätt i uppletandekorridorer. Ibland grävde dom ner sig långt i mossan och det hände att någon hoppade upp i ett träd! Ja, jag hade ett atttans sjå att leta reda på dom och byta dom mot kycklinglever hos matten! Vi snubblade på några små kantareller som jag kanske ska träna på i morgon. Fast matten tycker inte om svamp så hon går inte in för det med liv och lust precis...

11 kommentarer:

Freja sa...

Åh vad roligt att leta smådockor och framför allt få lite gott efter allt letande. Var det inte svårt under mossan och uppe i trädet? Fast det är ju klart, vi är ju spaniels vår näsa klarar ju det mesta.
Nospuss på dig

Sigge sa...

Nog har det kommit hälsovådligt regna allt!
Matte säjer att i detta nu är vi uppe i 72 mm.
Jag ser fram emot mängder med spagropar för att inte tala om all svamp som snart kommer att ploppa upp.

Eva sa...

Det var lite skillnad! (Läste nyss Sigges, delvis, klagolåt över regn:))
Du har allt haft en topp-dag!
(O matte tackar för snällt sagt om hundlåda!Hon hälsar att här byts inte grejer som funkar ut!Hennes fön t.ex är snart 30 år! O Myrorna och Stadsmissionen är favoriter både för lämnande o "hämtande")

Kasper sa...

Snacka om att vara en våt hund...
Jag gillar faktiskt inte regn, och matte vill helst inte heller vara ute i det.
Okej, vi ÄR väl ena riktiga veklingar, TUR att inte alla är som vi! TUR att det finns såna som trotsar elementen och bjudet lite motstånd. För TÄNK om regnet blev så övermodigt att det aldrig ville sluta... :)

Ludde sa...

Jovars, vi var också ute en stund, men flera timmar i skogen??? Det syns nästan på din frisyr, men så länge man tycker det är kul så. Matten har försökt lära mig att städa ett par dagar nu, men hon är inte så duktig på att lära ut... Kramis!

Jenny o Brio sa...

Jisses vilka odygdiga dockor du har.
Å herreminje vad mycket regn ni har fått! Behövde ni nästan simfötter när ni gick i skogen?
Ha det skönt i det svalkande regnet! Puss på prickarna!

//Elba

Lyckopiller sa...

hej svejs snyggaste Rudi. Vilken otroligt häftig bild du har på dig nu som visningsbild. Vi blir på bra humör här hemma av den. Märks att det är längesen vi var in och läste bloggar nu. du har ju hunnit med en massa skoj och varit på slott och allt. Myskramar från oss.

Edith sa...

Hej Rudi, Kan du inte skicka ner lite regn till mig. Här är bara sol och värme och det börjar bli riktigt torrt. Matte har haft lite ont om tid för min blogg, för hon bara packar ur sina gamla flyttkartonger. Hela huset är snart proppfullt. Colliekramar

Becca & Olga sa...

Fin nya headern är :D
Här gillas dock inte regniga dagar, Olga vill knappt gå ut för att kissa och hon stannar var 10e meter för att skaka sig. Matte däremot älskar regnet :D

Malte och Snoken sa...

Å va duktig du är som hittar de där små dockorna! Men vilken besvärlig matte som ska gömma dom hela tiden!
slafsorama
ps! matte prisar varje dag som det inte kräks!!

Wille sa...

Men vilken massa skoj saker du har för dig. Din matte är allt bra påhittig hon också ! Fast det där med regn, Nej du det gillar jag inte. Jag vill inte bli våt i pälsen. Men ibland måste man ju ut ändå, men då kan jag lova att dte blir rally inimohus när jag ska springa ut allt vatten ur pälsen. Hector hänger på för han tror ju att jag leker med honom. Ja så de är de där busiga småttingarna.