fredag 30 juli 2010

Spring i benen och svamp.

Nu ska ni få höra hur min dag har varit! I morse tog jag med matten på en joggingtur. Det har inte blivit många den här tropiksommaren, så vi är lite ur form. Men en timme rände vi omkring och sen var det skönt att softa i gräset ett tag.
På promenaden senare såg jag den här typen springa omkring på långt håll. Jag trodde att det var en ny hundpolare så jag övergav matten och raketsprang dit för att antingen busa eller bråka beroende på vilken sorts hund han var.
Men så tvärvände jag, för det var ingen hund alls, utan en alldeles ny häst! Fyra dagar gammal och galopperade omkring som om han aldrig gjort annat i hela sitt liv! Jag blev impad!
Galoppen smittade, jag ville visa att jag också kan röra på påkarna, fast jag är ganska gammal!
Kanske för att jag är så gammal, så fick jag lov att ta igen mig en stund sen.
På kvällspromenaden hittade jag ett nytt tak på en av mina favvovägar. Så fort folk byter tak häromkring slänger dom sitt gamla på den här vägen. Det är faktiskt ganska svårt att gå på sån väg. Det gör ont.
Jag jobbade lite med att försöka bli kantarellhund idag. På förmiddagen tränade jag på svamparna vi plockade igår i störtregnet. Det gick bra. Jag hittade dom varje gång. Ibland satte jag mig på dom, det var mjukt och skönt!
Men i kväll var det skarpt läge som gällde, vi skulle fånga vilda kantareller! Det gick bra, matten hittade dom, så jag kunde hitta dom sen och få köttbulle!

10 kommentarer:

Freja sa...

WOW leta kantareller, det skulle matte och jag allt lära oss. Vad läskigt med det där fölet, vilken tur att du såg att det inte var en hund annars kanske du hade fått stoet efter dig.

Sigge sa...

Men Rudi nu tar vi det från början!!!!!!
Människor har extremt dåliga nosar alltså letar man som hund upp svampen åt människorna.
Då får man köttbuller/korv/blodpudding eller annat gott.
Alltså DU ska hitta svampen inte din matte så att du får godis.
Tur att du i alla fall höll dej borta från monstervalpen!

Kasper sa...

Sigge har ju sin stil att vara svamphund på, men på något sätt är mitt sätt lite mer likt ditt!
Tycker det är ganska smart, faktiskt!

(Kan säga att min matte är världens fan av Sigge, men jag har förstås en lite mer nyanserad syn på honom. Fast vi är bra kompisar, det är vi.)

Ludde sa...

Jag tycker nog att ditt kantarellsätt verkar mycket enklare. önskar att mina tvåbeningar kunde leta upp lite kantareller åt mig också som jag kunde leta efter och få köttbullar. Eller ännu hellre leta upp köttbullarna direkt... kramis!

Elliot sa...

VAd duktig du är Rudi. JAg skall oxå få börja träninge med kantarellsök så får vi se hur det går. Men får man bara gott om köttbullar så skall jag nog fixa det ::-)
Elliot

Teddy o Madde sa...

Vilken härlig dag och leta svamp oxå. Det är samma här, fast det är husse som httar dom o visar var åt jag ska hitta dom. Men så småningom så ska dom inte behöva tala om var dom är utan jag hoppas på att lära mig att markera ändå. Ha det så bra i helgen.

kicki fohlin-svensson sa...

Vad du är duktig Rudi som lärt dig att hitta kantareller! Och skönt att det nu äntligen är ett bra "Rudiväder" så ni kan vara ute och ha riktigt kul!
Vi ses snart hoppas jag och hälsa till matte från mig!
Glada skall Kicki

Elba sa...

Ett litet tips: Har du testat att ligga på dom också (och helst rulla)? Det är jättemysigt :)

Malte och Snoken sa...

å har ni börjat hitta svamp redan, vi får säga till husse att spana om 14 dar när bockjaktspremiären börjar.
ja vägar ska vara mjuka för oss mjuktassade!

Wille sa...

Nämen ska du också bli svamphund ! Men varför inte, det är ju roligt att hitta saker och med nya utmaningar blir det ännu roligare ! Hoppas du hittar massor av kantereller och får minst tre gånger så mycket köttbullar.