tisdag 27 juli 2010

Pinkat vid slott.

Mina bloggisar Malte och Snoken, dom pinkar visst alltid i slottsträdgårdar. Ta mig till ett slott, sa jag idag! OK, sa dom och skjutsade mig till Gripsholms slott. Det duger bra, sa jag när jag såg det. Men först var det en bautastor sten som man inte fick pinka på. Man skulle läsa på den. Men hur jag läste fattade jag ingenting.Sen kollade husse och jag hur stan såg ut. Då ville jag bada, men det fick jag inte alls det!
Slottet var stort, mycket större än vårt hus! Attans vad många rum att kila omkring i det måste finnas därinne! Hundar får inte kila omkring därinne.
Hundar fick bara gå över vallgraven, sen var det stopp. Men jag lyckades markera nästan varje växt i trädgården som min, så det var väldans kul ändå! Sen åt dom mat igen, och som vanligt fick jag ligga under bordet och tråna. Men ibland ramlade det ner bröd, med tjockt med smör på och stekt potatis och så. Så det var helt OK.
Kolla, sen fick jag en present igen! En attans fin hund!
Matten säger att vi är lika, njaaaa kanske liiite.
Förresten, igår kväll var matten och jag på klubben och tränade med andra mattar och hundar! Det var jättekul och jag var så pigg och fartig så! Sen gjorde jag ett uppletande i en 50-meters korridor i skogen. Det var buskul och jag hittade en ishockey-puck, ett gammalt skoinlägg (bläh) och en plånbok (tom).

13 kommentarer:

Hector sa...

Jodu, småhundsfolk blir så oroliga när en större hund kommer för nära, de kan ju skadas. Slottsbesöket var väl inte fy skam. jag har också varit på slott, men det var ett tag sedan nu ! det kanske blir fler, vem vet.

Sigge sa...

Tycker att hunden ser ut som din tvilling!!!!!!
Pinkat på slott har jag aldrig gjort.
Alltså borde matte snarast skjutsa mej till nåt slott.

Malte och Snoken sa...

hihihihi va gullig du är! klart du oxå ska pinka på slott!!! visst kände man sig kunglig!! iaf prinsig!!
vilken fin hund du fick att leka med, ja, jo ni är mkt lika! du har sån tur som får så fina grejer. Matte säger att vi är lite tråkiga för vi har tydligen inte vett att leka med leksaker vi ville bara leka med varandra o hussen o matten, leksakerna tittar vi på o säger "jaha, va ska vi göra me dom då? dom rör ju inte på sig alls, skittråkigt!"
slafspussar på ers höghet

Jenny o Brio sa...

Jaa du Rudi, svenska slott är väl det närmaste den engelska adeln vi kommer (där vi ju egentligen hör hemma, eller hur :)
Min matte borde ta med mig till ett slott också, men hon klagar över att jag inte gillar att åka bil tillräckligt för det än. Undrar om det är en undanflykt för att hon ska slippa styla vårt hem i slotts-stil sedan, när hon sett hur bra jag passar in i en så'n miljö...

Det var en MYCKET snygg leksak må jag säga, finns de i brun/vitt också???

//Prickpussar från Elba

Freja sa...

Hej snygging,
Åh är din matte fotograf eller någonting liknande? Vi är så imponerade av bilden på dig med fladdrande öron i full galopp. Du är JÄTTE vacker. Kan du inte komma hit och sätta valpen som flyttat in hos mig plats? Jag är trött på henne.Puss puss

Ludde sa...

Förstår inte varför hundar inte får vara på slottet eller pinka på runstenar? Vad jag vet så har kungen alltid haft hundar, så det är nog nån grinig typ som missuppfattat det hela. Kramis!

Katarina sa...

Din ny leksak ser ju nästan ut som du! Saknas bara de vackra prickarna!

Eva sa...

Jättesöt "mini-Rudi"! Så'na där mjuka lekisar är jättetoppen! Man kan rusa runt med de i munnen, skaka o morra massor!
Puss på dig!
Jesper o Assar

Madde o Teddy sa...

Hej! Vilken härlig dag du har haft. Pinkat på slott är ju inte alla som har gjort :) / Madde o Teddy

Freja sa...

TUSEN tack för hjälp med bloggen. Som du skrev, jag sliter mitt hår. Tack åxå för att du så uthålligt läser den och kommenterar, jag hoppas att den blir bättre med tiden.

Kasper sa...

Du Rudi, det går BRA att bada vid det där slottet, det har jag gjort. Fast inte i sommar. Jag och matte är ganska ofta i Mariefred, vi var faktiskt där i lördags! Men utan kamera. men från tidigare somrar finns ungefär dom bilder som du också visar.
Inte lätt att tyda runskrift inte, förresten (men det finns ju en översättning på en tavla bredvid. ;)

Jag är glad att vara tillbaks igen efter våran datorkrasch, och jag tycker att toppbilden av dig är just - TOPPEN!!
Faktiskt så att jag gärna skulle vilja ha dina öron i stället för mina små ynkliga (fast matte tycker ju att jag har världens gullgiaste små öron, så dom får väl duga....)

Tessan sa...

Men du det var väldans många ajabaj på den utflykten....inte pinka på bautastenar, inte gå i slottsrummen inte bada...inte äta vid bordet;) och inte....hmmm men du hade nog rätt kul endå kan jag tro! Du den där vovven ser ju ut precis som dig trodde först du hade fått ett extra huvud för att kunna hålla koll på allt där på rundvandringen!
Kramiiis!

strövelstorpslagottona sa...

Jädrans bra att du pinkar in "dina" slott. Då är du välk lite kunglig då?
pussar