lördag 17 april 2010

Lördag hela dan.

I morse upptäckte jag att en av tallarna i trädgården hade mogna leversnittar i barken. Det var en trevlig och smaklig upptäckt! Sen gick matte och jag ett superroligt spår i skogen.
När jag klarat av spåret (lätt plätt) fortsatte vi på promenad. Nellie var och tittade till sin stuga. Jättekul! Hon skäms inte för att visa att hon är kär i mig. Det hettade till en stund mellan oss. Men vi gjorde tydligen något tekniskt fel för bättre än så här blev det aldrig.
Så vi svalkade av våra känslor i närmsta snödriva. Jag grävde en fin grop och Nellie var sååå impad!
Mitt i grävandet ringde min mobil. Det var Tiger. Var är du, sa han? Hos Nellie och kurtiserar, sa jag. Du, jag kommer så fort jag kan, sa han. Och det gjorde han. Vi gjorde våra plaskövningar.
Snosade och nosade och grejade killgrejer. Vi går långpromenad, sa vi! OK, sa mattarna och följde med oss på en härlig runda.
Det blev tre och en halv timmes aktivitet med spåret först, så sen var jag ganska trött och hungrig. Jag åt en stor portion kulor, snarkade i tre timmar, och sen var jag fit for fight igen. Vi tränar lite lydnad, sa jag! OK, sa matte och tog fram godispåsen :-)). På fotot ska jag precis till att ställa mig i "Rutan" . Jag fick 10 p och korv av matte för det.
Sen tog vi en kiss- och bajspromenad i blåsten.

9 kommentarer:

Stella o Doris sa...

Vilken härlig dag med både tjej och killkompis sen lite nyttig och rolig träning på det, förstår att du är nöjd!

Kramar

Kasper sa...

Bra mattar ni hade, väldigt lydiga var dom!
Jag ska be min matte läsa det här inlägget MINST EN gång till. Hon har en bit kvar innan lydnaden sitter som den ska!

Becca & Olga sa...

Ha Ha Haa, jag fick inte hela glassen, matte trodde jag skulle bli dålig i magen då!
Mogna leversnittar?? I Tallen?? Har aldrig hittat det i våra tallar?!?! Nästan som Pippis sockerdrickaträd ju!! :P
Trevlig helg!

Edith sa...

Du är så duktig Rudi. Ruta ... vad är det? Du hör att jag är en novis. Har aldrig varit på brukshundsklubben, men det beror på att jag bor i det franska landet. Hade vi bott i Sverige hade jag också gått och tränat där. Men matte har kört sin egen träning med mig ... det där vanliga ... sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar, stanna, gå fot och lite till. Det får duga. Ha' det så bra! Pariserkramar

Bernerbloggen sa...

Du är helt klart en trädpussare! :o)

Lyckopiller sa...

Åååh, hoppas att det tinar fram en sådan tall hemma hos oss oxå!! =)

Wille sa...

Vilken härlig dag du haft ! Både tjejdate och lekkompis. Att ni dessutom har lydiga mattar gör ju saken bara bättre.
Lite hjärngympa är ju bra det har jag förstått. Men den där "rutan" den förstår jag inte riktigt. Kan du inte förklara för mig och Edith som är lite av noviser i ämnet ? Gör ett blogg inlägg av det vet ja. Gärna med tydliga bilder, eller film, så det blir lättare att förstå för mig, och så blir det lättare att visa matte också.

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tusan vilken dag du har haft Rudi. Jag blev svettig bara av att läsa. Det känns som om jag mest leker och lallar runt. Det kanske e dags att bli vuxen. Det känns bara så skrämmande. Jag tror jag väntar ett tag till.
Killkram Från Göte!!!!

Ludde sa...

Bra pli på matten! Inte undra på att du fått så många priser! Snygg pingla du har! Hoppas ni får träffas ofta nu.