måndag 5 april 2010

Påsken i Växjö.

Klockan halv sex på påskaftonsmorgonen gick matte och jag en promenad, sen packade de bilen full med allehanda grejer, placerade mig i lyxkupén och åkte söderut. Vi skulle hux flux fira påsk i Växjö. Ingen av oss hade varit i Växjö förut, så jag var lite orolig för hur vi skulle hitta dit.Det tog många, tråkiga biltimmar men så parkerade vi och då stod min lill-matte plötsligt utanför bilen! Jag fattar inte hur sånt går till, men glad blev jag! Vi skulle bo i hennes nya lägenhet mitt i stan, man kunde antingen åka hiss eller gå massor av trappor upp och upp. I den fina lägenheten fanns påskmat framdukat och godis kunde man tigga sig till!
Efter maten fick jag en påskpresent! Kolla! En grym gris minsann! Attans vad den kan grymta!
Sen skulle vi rasta oss på stan. Det fanns påskfjädrar här och där.
Det fanns ett konserthus som var stängt.
Det roligaste var att det fanns en stor sjö, som man kunde gå runt! Så det gjorde vi.
Där såg jag ett mycket trött träd, som vilade i sjön.
Många hundkojor, fast ingen var hemma i dem.
Ett ute-gym, minsann! Jag testade några redskap. Nädå, inget fel på kondis och styrka hos mig.
En snygg pelare som man inte fick pinka på såg jag.
Ingen var i sjönöd, annars hade jag ingripit.
En fontän med drickvänligt vatten hittade jag. Vi såg många andra saker också, och så skulle vi sova. Det var svårt, tyckte jag, det var en nattklubb i huset och attans vad det festades ända till morgonkvisten. Och inte hittade jag någon bra sovplats heller. Det hjälpte ju inte att matte låg på golvet på en madrass så jag snubblade över henne titt som tätt, och försökte man lägga sig på henne var inte det bra heller!
Nästa dag packade vi bilen igen och åkte hemåt. Vi rastade oss vid ett gammalt, fallfärdigt hus. Det såg inte ett dugg gästvänligt ut där. Brahehus hette det, sa matte.
Inne i huset var det förskräckligt dragigt. Stackars Brahe som måste sova där. Nä, vi åkte hem till Julita i stället och tog en skogspromenad. Det var spännande i Växjö, men det är lugnast hemma i skogen. Och gissa vem som snarkade högt och sov som en stock i natt?

12 kommentarer:

Edith sa...

Vilken häftig utflykt du gjort till Växjö. Visst är det spännande med staden också? Även om landet är mysigt. Colliekramar

Lyckopiller sa...

Hejsan! Jo det kommer att bli fler utställningar för våran del, även om det inte är det som kommer att prioriteras i första hand. men just nu ser jag det som social träning. För oss båda. =))

Katarina sa...

Borta bra men hemma bäst...? Tror du hade det hur bra som helst i Växjö - förutom nattklubben då kanske... ; )

Tessan sa...

Oj då vilket äventyr du varit på! Växjö har jag varit massor i vi bodde i en håla som hette Lenhovda i 2 år...ungefär,minns inte har förträngt det stället:) Det där Brahehus har jag oxå hälsat på några gånger...ja du Brahe hade då ingen känsla för husbygge och inredning;)Visst är spåra gott för en hundsjäl...härligt!
Må gott och hälsa Alf:)

Ludde sa...

Åh, vilken härlig påsk du fick. Grisen såg grymt fin ut! (Hoppas den håller längre än min jag fick i somras.) Sitta fint och tigga är bra att kunna, men pinkfria pelare? Va ska dom va bra för? Kramis!

Doris sa...

Nu får du oxå döpa grisen, Elliots nya heter Ju Rutger, vad ska din heta??

Synd att det inte var förra lördagen du var vid Brahehus får då hade vi kissepaus där, du kanske kände doften??

Valle Vagabond sa...

Hej! Ser att du och jag var ganska nära varandra i påsk. Jag var på ett ställe bara några mil från Växjö. (Tänk om vi möttes nånstans utan att vi hann presentera oss ....) Ja det är konstigt med bilresor och att det dyker upp platser och bekanta utanför bilen hux flux. Mycket konstigt. Men ROLIGT!!!! Och mycket trött blir man av att resa, eller hur? Sov gott!

Elliot sa...

Tjena Rudi... jag var tvungen att springa och kolla om min gris var kvar .-) vad kul att du oxå har fått en . VAd heter han???
Vilken trevlig påsk du har haft.
Men visst är det skönt att komma hem igen...

Torsten sa...

Verkar ha varit en spännande tripp till Växjö...om än det alltid är skönt att komma hem!
Jag vill också har en grym gris!

Sigge sa...

Men Rudi var är badbilderna?
Massor med vatten och inget där du är i det?
Allt måste faktiskt provsimmas!
Fast du verkar ha haft det väldigt bra, men pinkfriastolpar måsta vara en onödig uppfinning.

Wille sa...

Du ser ut att ha haft en spännande påskhelg du. Jag fick påskägg jag med, men inte med grisar i, men väl grisöron. Men jag såg att din gris' öron sitter kvar, så de kommer ju inte därifrån i alla fall. Det var i alla fall första gången jag smakade grisöron och de var rätt goda men lite sega tycker jag nog. Ha en skön vecka och en härlig kväll nu.

Becca & Olga sa...

Vilka härliga ruiner! Och leksaks grisen var väldigt fin ;)