söndag 25 april 2010

Hjortar och sten.

På långpromenaden idag stötte vi på en hjord med 15 hjortar. Jag fick koppel på och matte fotade från långt bort. Men de står där mitt i bilden om ni kikar noga.(klicka) Flera människor dök plötsligt upp i skogen. De skulle också kolla på hjortarna, sen skulle det babblas och babblas i femtielva timmar. Det blev lite långtråkigt.Nåväl, jag fick med matte därifrån och vi gick en härlig skogspromenad. Här kommer jag precis hem och ska äta lunch :-)
Det här är MIN sten. När jag var liten valp lärde matte mig att ALLTID hoppa upp och ställa mig på den stenen och vinka. Stenen ligger nämligen några meter från grusvägen när man kommer från en skog. På så sätt visste matte att jag alltid stannade upp där, vinkade och fick godis och så kunde hon koppla mig så jag inte sprang ut på vägen av bara farten. Smart va?
Jag gör fortfarande likadant, fast det är trångt på stenen nuförtiden. Att den är rödmärkt betyder att den skulle flyttas för att timmerbilarna skulle komma fram. Men det verkar som om dom glömt bort det, för min sten står kvar! Livet blir sig inte likt om dom fraktar bort min sten.

11 kommentarer:

Stella o Doris sa...

Vi vinkar tillbaka och hoppas att de inte flyttar din sten, sånt är ju allvarligt, man får inte ändra på gamla rutiner..

Katten i förra inlähhet ser direkt livsfarlig ut, den vill vi inte leka med!!!

Ludde sa...

Hjortar vore kul att träffa i skogen. Vi har nog inga såna här tyvärr. Vinka på stenen var smart sa husse. Jaja, bara man får godis så...

Näe, jag är inte heller bra på att fota. Speciellt inte med såna där kompaktkameror. Husse ställde kameran på räcket och sprang till stolen. På 10 sekunder hinner till och med han komma med på bilden...

Kasper sa...

Va BRA, att ha en egen sten! Om nån flyttar på den - så lägg tillbaks den. Den är ju DIN. Tror bara att dom ville göra den lite vackrare åt dig.
Trevlig lördag du hade - men till och med jag som älskar mina egna katter skulle nog vara lite skraj för den där du visade en bild på!

Torsten sa...

Fiffigt med stenen!!! Hoppas att du får ha kvar den, annars kanske du glömmer av dej och springer ut på vägen!
Ha en bra måndag!

Malte och Snoken sa...

å du är så klok o smart o matte lika så! vink vink på dig oxå sötnos där!
slafs

Wille sa...

Men vad smart av din matte. Vad tjusig du är på stenen, och vad kul att du vinkar till mig med !
Vilken tur att de inte flyttat på stenen.
Vi såg hjortarna, de var fina ! Så många de var !

Tessan sa...

Visst ser vi hjorden med hjortar,Häftigt! Du kan ju vara med i Acke och Primos "gympa grupp" du har ju fin fin balans och kan även vinka samtidigt:)Men det var ju en jäkligt smart grej det där med stenens "uppgift" sådant kommer jag aldrig på...här kan dom bara massa dumheter;) Ja jag hoppas oxå du får ha din sten i fred för jösses det skulle ju ställa till oreda i ordningen!
Pussar och kramar från oss!

Freja sa...

Hej Rudi,
Matte går fortfarande och klurar på hur hon ska få mig att apportera korv, har din matte någon bruksansvisning?

Vad duktig du är på stenen, hoppas den får vara kvar.

Puss på nosen
freja

Becca & Olga sa...

Munkarna är köpta i linköping! ;)

Sigge sa...

Smart med stenen!
Självklart ska den inte flyttas på den är din och timmerbillar ska inte åka nånstans och inga andra skogsmördarmaskiner heller
Hjortar har vi massor här men de hinner alltid försvinna inna de fastnat på bild.

Arlo sa...

Hej Freja: din matte får ett mail från min matte hur vi tränade korvapporteringen! Puss på dig!